Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Davranış Bilimlerine Giriş Bütünleme Sınavı 2 Aöf Sosyoloji Dersleri - Aöf Davranış Bilimlerine Giriş Sınav Soruları - Aöf Davranış Bilimlerine Giriş Soru ve Cevapları -

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Davranış Bilimlerine Giriş Bütünleme Sınavı ikinci bölüm

    Sponsorlu Bağlantılar




    Davranış Bilimlerine Giriş Bütünleme Sınavı 2

    Aöf Sosyoloji Dersleri - Aöf Davranış Bilimlerine Giriş Sınav Soruları - Aöf Davranış Bilimlerine Giriş Soru ve Cevapları - Davranış Bilimlerine Giriş Vize Soruları

    1. SORU

    Asagidakilerin hangisi kültürün maddi öge
    kapsaminda degildir?
    a) Araçlar
    b) Tren
    c) Araba
    d) Surlar
    e) Hikayeler

    2. SORU

    Ortak bir idare altında ve ortak bir toprak
    parçası üzerinde yaşayan insanların birbirleriyle
    her türde ve biçimde kurdukları ilişkilerin bütünü
    aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Devlet
    b) Demokrasi
    c) Aristokrasi
    d) Toplum
    e) Bürokrasi

    3. SORU

    Kisilik kuramlarina iliskin asagidaki ifadelerden
    hangisi yanlistir?
    a) Temel sayiltilari belirsizdir
    b) Kisiligi açik olarak tanimacikogretim.gen.trlamislardir
    c) Sinanabilen hipotezlerin elde edilmesi
    zordur
    d) Yordama yapma imkani vermezler
    e) Kisiligin özü kisilik kuramidir.

    4. SORU

    Toplumun yapisinin, kültürünün ve toplumsal
    davranislarin zaman içinde farklilasmasina ne
    denir?
    a) Toplumsal Degisme
    b) Toplumsal Hareketlilik
    c) Toplumsal Yapi
    d) Toplumsal Mobilite
    e) Toplumsal Statik

    5. SORU

    Duyu organlarimizi etkileyen uyaricilarin tek tek
    degil anlamli iliskiler bütünü içinde
    algilanmalari alginin asagidaki hangi özellik ile
    tanimlanmaktadir?
    a) Seçicilik
    b) Degismezlik
    c) Derinlik algisi
    d) Örgütlenme
    e) Somutluk

    6. SORU

    Her toplumda bulunan hukuk, norm, gelenek ve
    değerlerin temel işlevi aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) Toplum içerisinde insan ilişkilerini
    düzenleme
    b) Değişik toplumlar arasındaki etkileşimi
    sağlama
    c) Toplumsal kurumlar arasındaki uyumu sağlama
    d) Toplumsal değişmenin etkilerini azaltma
    e) Bireylere saygınlık kazandırma

    7. SORU

    Pavlov’un deneyinde agzina yiyecek konulunca
    köpegin salyasinin akmasi asagidakilerden
    hangisine örnektir?
    a) Kosulsuz Edim
    b) Kosullu Edim
    c) Kosullu Tepki
    d) Kosulsuz Tepki
    e) Kosulsuz Uyarici

    8. SORU

    Aşağıdaki sosyologlardan hangisi toplumu bir
    fonksiyonlar bütünü olarak tanımlar?
    a) Dahrendorf
    b) Blau
    c) Parsons
    d) Durkheim
    e) Marx

    9. SORU

    Asagidakilerden hangisi toplumsal grubun
    özelliklerinden biri degildir?
    a) Belli bir sürekliligi olmasi
    b) Üyeleri arasinda iliskiler bulunmasi
    c) En az dört kisiden olusmasi
    d) Ortak amaçlarinin olmasi
    e) Üyeleri arasinda etkilesim olmasi

    10. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi birincil ilişkilere
    dayalı bir toplumsal grup oluşturur?
    a) Aile bireyleri
    b) Parti taraftarları
    c) Dernek üyeleri
    d) Şirket çalışanları
    e) Otobüs yolcuları

    11. SORU

    Ana-baba, evlenmemiş kızlar ve erkek çocuklarla,
    evlenen oğulların eş ve çocuklarından oluşan
    otoritenin en yaşlı erkekte olduğu aile biçimi
    hangisidir?
    a) Demokratik aile
    b) Birleşik aile
    c) Ana ailesi
    d) Kök aile
    e) Çekirdek aile

    12. SORU

    Zenci bebekler arasında duran beyaz bebeğin
    algılanma olasılığı zenci bebeklere göre daha
    yüksektir. Bu durum dikkati belirleyen uyarıcı
    yapısıyla ilgili etmenlerden hangisiyle
    ilişkilidir?
    a) Beklentiler
    b) Büyüklük
    c) Tekrar
    d) Gariplik
    e) Kontrast

    13. SORU

    Kalp atisi ve kontrol edemedigimiz tepkiler ve
    daha sonra normale geri dönmesini saglayan sinir
    sistemi, asagidakilerden hangisidir?
    a) Merkezi Sinir Sistemi
    b) Parasempatik Sinir Sistemi
    c) Psikosomatik Sinir Sistemi
    d) Psikosempatik Sinir Sistemi
    e) Parasomatik Sinir Sistemi

    14. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi, olaylar arasında ilişki
    kurmak ve olayları bir nedene bağlamak amacıyla
    tasarlanan önermedir?
    a) Kuram
    b) Kavram
    c) Hipotez
    d) Yöntem
    e) Tanım

    15. SORU

    Mekanik ve organik dayanisma kavramlari hangi
    tarafindan ortaya atilmistir?
    a) Tonnies
    b) Cooley
    c) Durkheim
    d) Merton
    e) Weber

    16. SORU

    Algimizin hangi özelligi olmasaydi, çevremizi
    tanimamiz, bu çevre içinde hareket etmemiz ve
    yasantimizi sürdürmemiz olanaksiz olurdu?
    a) Örgütleme
    b) Seçicilik
    c) Degismezlik
    d) Derinlik
    e) Konverjans

    17. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi ikincil ilişkilere ait
    bir özellik değildir?
    a) Kuralların genellikle yazılı olması
    b) Ast-üst ilişkisine dayalı olması
    c) Yüz yüze ilişkilerin kısıtlı olması
    d) Üye sayısının göreceli olarak fazla olması
    e) Duygusallığın ön planda olması

    18. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi Ogburn’a göre geleneksel
    geniş ailenin görevlerinden biri değildir?
    a) Biyolojik görev
    b) Ekonomik görev
    c) Psikolojik görev
    d) Kültürel görev
    e) Eğitim görevi

    19. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi yığın değildir?
    a) Tiyatro seyircileri
    b) Karşıdan karşıya geçen yayalar
    c) Kırmızı ışıkta bekleyen insanlar
    d) Baygınlık geçiren insanlar
    e) Çeteler

    20. SORU

    Kendi sonuçlarına bağlı olarak değişen
    davranışlara ne denir?
    a) Tepki
    b) Refleks
    c) Edim
    d) Uyarıcı
    e) Güdü

    Cevaplar

    1-E
    2-D
    3-B
    4-A
    5-D
    6-A
    7-D
    8-C
    9-C
    10-A
    11-B
    12-E
    13-B
    14-C
    15-C
    16+C
    17-E
    18-D
    19-E
    20-C


    alıntı

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Birinci Bölüm
  3. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı ikinci bölüm
  4. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Üçüncü Bölüm
  5. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Dördüncü Bölüm
  6. Davranış Bilimlerine Giriş Bütünleme Sınavı Birinci Bölüm
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri