Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı 4 Aöf Davranış Bilimlerine giriş Vize Soruları - Aöf Davranış Bilimlerine Giriş Soruları ve Cevapları - Aöf Sosyoloji Dersleri 1.
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Dördüncü Bölüm

    Sponsorlu Bağlantılar




    Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı 4

    Aöf Davranış Bilimlerine giriş Vize Soruları - Aöf Davranış Bilimlerine Giriş Soruları ve Cevapları - Aöf Sosyoloji Dersleri

    1. Çalışma ortamındaki sıcaklık derecesinin, çalışanların verimlilik düzeyi üzerindeki etkilerinin incelendiği bir araştırmada bağımlı değişken aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Çalışanların verimlilik düzeyi
    B) Çalışma ortamının sıcaklık derecesi
    C) Çalışma ortamının düzeni
    D) Çalışanların uyumu
    E) Çalışanların tecrübesi

    2.Aşağıdakilerden hangisi Weber'in ilgilendiği konuları anlamada yararlandığı kavramlardan biridir?
    A) Tarihi analiz
    B) Üst yapı
    C) Sembolik etkileşim
    D) Toplumsal bilinç
    E) Proleterya

    3. Aşağıdakilerden hangisi edinilmiş bir statüdür?
    A) Araştırmacı gazeteci olmak
    B) Başbakan olmak
    C) Milletvekili olmak
    D) Kraliçe olmak
    E) Rektör olmak

    4. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal yapının parçalarından biri değildir?
    A) Sağlık
    B) Statü
    C) Rol
    D) Sınıf
    E) Grup

    5. Kültürü oluşturan parçaların herhangi bir biçimde birbirlerine bağlanmasına ne ad verilir?
    A) Kültürel relativizm
    B) Kültürel çatışma
    C) Kültürel birleşme
    D) Kültürel yayılma
    E) Kültürel ayrılık

    6. Bireyin başkalarının beklentilerine uyum göstermesinin ve davranışlarını buna göre ayarlamasının, toplumsallaşmanın önemli bir sonucu olduğu görüşünü savunan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Davis
    B) Mead
    C) Freud
    D) Cooley
    E) Dewey

    7. Bireyde kişiliğin temelini oluşturan etken aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Başkalarının tepkileri
    B) Zeka
    C) Benlik
    D) Tekrar
    E) Taklit

    8. Birincil gruplarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Üyelerinin uyumunu kolaylaştırır.
    B) Toplumsallaşma sürecine katkı sağlar.
    C) Birincil ilişkilerin en saf biçimi ailede görülür.
    D) Bireye duygusal destek sağlar.
    E) Her zaman büyüktür.

    9. Aşağıdakilerden hangisi boşanmaların toplumsal nedenlerinden biri değildir?
    A) Evlenmeden birlikte olma olasılığının artması
    B) Refah dönemlerinde aile düzeninin sarsılması
    C) Erken yaşta evlenilmesi
    D) Boşanma konusundaki değer ve tutumların değişmesi
    E) Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları

    10. Aşağıdaki kuramcılardan hangisi toplumsal tabakalaşma konusunda sosyolojiye katkıda bulunmamıştır?
    A) Lenski
    B) Marx
    C) Dahrendorf
    D) Freud
    E) Weber

    11. Toplum içerisinde her bireyin veya pozisyonun geçerli birtakım ödüllere dayalı olduğu sistem aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Meritokrasi
    B) Demokrasi
    C) Burjuvazi
    D) Bürokrasi
    E) Teokrasi

    12. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal değişme ile ilgili temel sayıltılardan biri değildir?
    A) Değişme gereklidir.
    B) Değişme benzerlikler gösterir.
    C) Değişmenin önüne geçilemez.
    D) Değişme doğal olmayan bir olgudur.
    E) Değişme süreklidir.

    13. Aşağıdakilerden hangisi psikolojinin altdallarından biri değildir?
    A) Gelişim psikolojisi
    B) Antropolojik psikoloji
    C) Sosyal psikoloji
    D) Fizyolojik psikoloji
    E) Uygulamalı psikoloji

    14. Korelatif araştırmalar psikoloji biliminin temel amaçlarından hangisini gerçekleştirmeye yöneliktir?
    A) Yordama
    B) Açıklama
    C) Betimleme
    D) Kontrol
    E) Öğrenme

    15. Psikolojide kullanılan "umutsuzluk ölçeği"nin farklı ölçümlerde birbiriyle tutarlı sonuçlar vermesi, bu ölçeğin hangi teknik özelliğini ifade eder?
    A) Konusuna uygun olduğunu
    B) Standart olduğunu
    C) Güvenilir olduğunu
    D) Kapsamlı olduğunu
    E) Geçerli olduğunu

    16. Freud\'un Psikoseksüel Gelişim Kuramı'na göre dört yaşındaki bir çocuk aşağıdaki dönemlerden hangisinin içindedir?
    A) Jenital
    B) Latans
    C) Anal
    D) Oral
    E) Fallik

    17. Çocukların ahlaki ikilemleri nasıl yargıladıkları konusunda araştırmalar yapan ve bu yargıların gelişmesi ile ilgili dönemleri oluşturan bilişsel-gelişimsel yaklaşım kuramcısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bandura
    B) Kohlberg
    C) Erikson
    D) Piaget
    E) Freud

    18. Aşağıdakilerden hangisi gelişim psikologlarının insanın gelişimini inceledikleri temel alanlardan biri değildir?
    A)Fiziksel gelişim
    B) Bilişsel gelişim
    C) Sosyal gelişim
    D) Mesleki gelişim
    E) Kişilik gelişimi

    19. Aşağıdakilerden hangisi sinir sisteminin bölümlerinden biri değildir?
    A) Parasempatik
    B) Periferik
    C) Sempatik
    D) Hipotalamus
    E) Antipatik

    20. Aşağıdakilerden hangisi birincil güdülerden biri değildir?
    A) Cinsellik
    B) Açlık
    C) Faaliyet ve manipülasyon
    D) Susuzluk
    E) Bağlanma

    21. Radyoda çalan bir klasik müzik parçasını işiten ve bu parçanın kendi düğününde çalınan giriş parçası olduğunu fark ederek duygulanan bir kişinin yaşadığı bu sürece ne ad verilir?
    A) Duyum
    B) Algı
    C) ilgi
    D) Dikkat
    E) Öğrenme

    22. Aşağıdakilerden hangisi algılamada yararlanılan monoküler ipuçlarından biri değildir?
    A) Konverjans
    B) Açıklık
    C) Araya girme
    D) Göreli yükseklik
    E) Doğrusal perspektif

    23. Bir işçinin ücretini haftalık olarak alması hangi pekiştirme tarifesine bir örnektir?
    A) Değişken oranlı pekiştirme
    B) Olumsuz pekiştirme
    C) Sabit zamanlı pekiştirme
    D) Değişken zamanlı pekiştirme
    E) Sabit oranlı pekiştirme

    24. Yaşantılar yoluyla davranışlarda meydana gelen uzun süreli değişmelere ne ad verilir?
    A) Sosyalleşme
    B) Olgunlaşma
    C) Yaşantı
    D) Transfer
    E) Öğrenme

    25. Aşağıdakilerden hangisi tepkisel koşullama yoluyla öğrenme sürecinde kullanılan kavramlardan biri değildir?
    A) Koşullu uyarıcı
    B) Koşulsuz tepki
    C) Koşulsuz uyarıcı
    D) Koşullu ceza
    E) Koşullu tepki

    26. Aşağıdaki kuramcılardan hangisi sosyal öğrenme yaklaşımının kurucusudur?
    A) Guthrie
    B) Hume
    C) Skinner
    D) Rotter
    E) Pavlov

    27. Karen Horney\'in kişilik konusunda psikolojiye zandırdığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bilinçdışı
    B) Temel kaygı
    C) Psikoterapi
    D) Fenomen
    E) Superego

    28. Öğrenci yurdunun çalışma odasındaki bir öğrencinin, etrafında çalışan arkadaşlarını görerek, yalnız çalıştığından daha fazla çalışması, grubun birey davranışları üzerindeki etkilerinden hangisine bir örnektir?
    A) Sosyal hızlandırma
    B) Tanık etkisi
    C) Sosyal ketvurma
    D) Uçlara kayma
    E) Özdenetimin ortadan kalkması

    29. Bir trafik kazası sonrası olay yerine toplanan kişilerin ambulans çağırma ya da ilkyardım gibi sorumlulukları başkalarının da taşıdığını düşünerek seyirci kalması, tanık etkisinin hangi temel nedenine bir örnektir?
    A) Değerlendirilme kaygısı
    B) Uçlara kayma
    C) Özdenetimin ortadan kalkması
    D) Sosyal ketvurma
    E) Sorumluluğun yayılması

    30. Aşağıdakilerden hangisi tutum değiştirmede etkili olan hedefin özelliklerinden biri değildir?
    A) Bağlanma
    B) Görüş farkı
    C) Kendilik değeri
    D) Zekâ
    E) Tutumun kuvvet derecesi


    Cevaplar

    1 = A
    2 = A
    3 = D
    4 = A
    5 = C
    6 = B
    7 = C
    8 = E
    9 = C
    10 = D
    11 = A
    12 = D
    13 = B
    14 = C
    15 = C
    16 = E
    17 = B
    18 = D
    19 = E
    20 = E
    21 = B
    22 = A
    23 = C
    24 = E
    25 = D
    26 = D
    27 = B
    28 = A
    29 = E
    30 = B


    alıntı

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Birinci Bölüm
  3. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı ikinci bölüm
  4. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Üçüncü Bölüm
  5. Davranış Bilimlerine Giriş Bütünleme Sınavı ikinci bölüm
  6. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri