Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Bebek Mamaları Tarifleri Bebek - Bebek Maması - Bebeğime nasıl mama yaparım - Bebeğime Mama - Mama yapmak - Bebek Maması nasıl yapılır - Bebeğim
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Bebek - Bebek Maması - Bebeğime nasıl mama yaparım - Bebeğime Mama - Mama yapmak - Bebek Maması nasıl yapılır - Bebeğim hakkında - Bebek Sağlığı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Bebek Mamaları Tarifleri

    Bebek - Bebek Maması - Bebeğime nasıl mama yaparım - Bebeğime Mama - Mama yapmak - Bebek Maması nasıl yapılır - Bebeğim hakkında - Bebek Sağlığı - Bebeğim



    Muhallebi (1 yaş ve üzeri)



    İçindekiler
    (1 porsiyon -100 cc) / 1 çay bardağı
    100 cc süt
    5 gr. pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
    5 gr. şeker (1 tatlı kaşığı)


    Yapılışı: Soğuk süt temiz bir kaba konur. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilerek ezilir, yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra şeker ilave edilir, ılık kıvamda bebeğe verilir.


    Not: Kilolu bebeklerde şeker eklenmesi yapılmadan verilebilir. Kabızlığı olan bebeklerde 1 çay kaşığı sıvı yağ konulabilir.




    Muhallebi (4 ay-1 yaş arası)


    İçindekiler
    100 cc su (1 çay bardağı)
    5 g pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
    3 ölçek formül mama


    Yapılışı: Pirinç unu soğuk suda karıştırılarak pişirilir. Ocak söndürüldükten sonra 3 ölçek doktorunuzun önerdiği formül mama eklenir. Ilık kıvamda yedirilir.




    Yogurt


    İçindekiler
    100 cc süt
    1 çay kaşığı yoğurt mayası


    Yapılışı: Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir.1 çay kaşığı yoğurt (maya olarak) eklenir. Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.




    Yoğurt Çorbası


    2 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın. Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın. Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edin.Bu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın. Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur.




    Sebze Püresi


    1 havuç, 1 orta boy patates, bir miktar kabak, bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.


    Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.




    Yoğurtlu Sebze Çorbası 2


    Bebekler genelde yoğurt tadını çok severler. Onlara sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz. 1 küçük boy patates, yarım kabak, 2-3 sap maydanoz veya ıspanak, 1 tatlı kaşığı pirinç düdüklü tencerede çok az su ile pişirilir. Ayrı bir yerde 1 kepçe yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, yarım yumurta ( 6 aydan küçük bebek için yumurta ilave etmeyiniz) karıştırılır. Karışıma kaynar sebze suyu ilave edilerek karıştırılır. Sulandırılmış karışım diğer sebzelere eklenerek kaynatılır. Çorba koyulaşınca ateşten alınır. Üzerine istenirse kuru nane eklenir. 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile servis edilir.




    Pirinçli Mercimek Çorbası


    Bebeğiniz mercimek çorbasını sevmiyorsa bu çorbayla ona kurubaklagil yedirmiş olursunuz. Küçük bir tencereye 2.5 bardak su , 1 çorba kaşığı kırmızı veya sarı mercimek, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı yağ ilave ederek pişirin. Pişen çorbaya 1 çay kaşığı tuzot ilave edin.




    Sebze Püresi:


    1 havuç, 1 orta boy patates, bir miktar kabak, bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.
    Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.




    Yoğurtlu Sebze Çorbası:


    Bebekler genelde yoğurt tadını çok severler. Onlara sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz. 1 küçük boy patates, yarım kabak, 2-3 sap maydanoz veya ıspanak, 1 tatlı kaşığı pirinç düdüklü tencerede çok az su ile pişirilir. Ayrı bir yerde 1 kepçe yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, yarım yumurta ( 6 aydan küçük bebek için yumurta ilave etmeyiniz) karıştırılır. Karışıma kaynar sebze suyu ilave edilerek karıştırılır. Sulandırılmış karışım diğer sebzelere eklenerek kaynatılır. Çorba koyulaşınca ateşten alınır. Üzerine istenirse kuru nane eklenir. 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile servis edilir.




    Evde Bebek Maması Yapalım - Kuru Meyveli Buğday Maması


    Bebeğiniz 6 aylık olup ek gıdaya geçtiği andan itibaren bu mamayı yiyebilir. Bu bebek maması tarifi içindeki kuru meyveler vitamin açısından çok zengindir. Özellikle kış günlerinde bulamadığımız, yaz meyveleri yerine kullanılabilir. Kuru meyveleri alırken güneşte kurutulmuş ve organik olanını tercih etmeye çalışın. Organik ürünleri bir çok büyük markette bulabilirsiniz.
    Bebek Mamasının Malzemeleri


    1 çay bardağı aşurelik buğday
    1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
    4 su bardağı su
    İsteğe bağlı olarak bal yada pekmez (Bal yalnızca 12 aylıktan büyük bebeklerin kullanımı için uygundur)
    Bebek Maması Yapımı


    Buğdayı bir gece önceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kaynatın. 1 su bardağı soğuk su ilave ederek bir gece bekletin. Ertesi gün iki su bardağı suyu buğdayınıza ilave ederek bir saat pişirin. Buğdayın pişmesine yakın (yaklaşık son 20 dakika) önceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye katın. Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin.
    Ben bu bebek mamasının içine öğütücüde un haline getirdiğim ceviz, badem yada kabak çekirdeği katıyorum. Böylece bebek maması bir çok mineraller ve vitaminler bakımından daha zengin hale geliyor. Mesela kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengin. Ve çinko bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olan bir mineral.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Bebek odası nasıl hazırlanmalı, bebek, Bebek bakımı, bebek hazırlığı, bebek karyolası, Beb
  3. tığ işi bebek patikleri ve mama önlükleri
  4. Bebek Mama Sandalyesi Modelleri
  5. İrmikli Bebek Maması Tarifi - İrmikli Bebek Maması Nasıl Yapılır ?
  6. Ahmet Maranki'den Kozmik Bebek Maması Tarifi - Ahmet Maranki Kozmik Bebek Maması Nasıl Yap
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Bebeğe annenin özel mama hazırlaması kadar güzel bir şey yok aslında Özellikle yazıda geçen sebze püresini oldukça beğendim ve küçük yaşta alıştırmak gerektiğini düşünenlerdenim. İleride sıkıntı çekiyorlar sonraaa



  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri