Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Alkol Fermantasyonu açıklaması Etanol fermantasyonu , hücresel solunum için yeterince oksijen olmadığı zaman , bazı hücreler tarafından yapılan bir fermantasyon biçimidir Glikolizde bir molekül glikoz

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Alkol Fermantasyonu Hakkında Bilgi, Alkol Fermantasyonu nedir

    Sponsorlu Bağlantılar




    Alkol Fermantasyonu açıklaması

    Etanol fermantasyonu, hücresel solunum için yeterince oksijen olmadığı zaman, bazı hücreler tarafından yapılan bir fermantasyon biçimidir


    Glikolizde bir molekül glikoz (C6H12O6) parçalanarak pirüvata (C3H3O3) dönüşür Bu süreçte glikozdan iki gliseraldehit-3-fosfat (G3P) molekülü elde edilir Bunun ardından bir nikotinamid adenin dinükleotit (NAD+) molekülü G3P'den bir hidrojen atomu çıkararak G3P'yi 3-bifosfogliserata dönüştürür, NAD+'yı da NADH'ye



    Oksijen olduğu zaman NADH'deki hidrojen başka moleküllere aktarılarak sonunda oksijenle reaksiyona girer ve su (H2O) meydana getirir (ve bu yolla hücreye enerji sağlayan ATP+, NADH'ye dönüşür ve ondan sonra G3P daha fazla 3-bifosfogliserata dönüşemez NADH'deki hidrojeni alacak başka bir bileşik olmazsa daha fazla ATP üretilemez Fermantasyon böylesi bir bileşik sağlar üretilir) Böylece NADH tekrar NAD+'ya dönüşür ve yukarıda belirtilen tepkimede tekrar kullanılabilir

    Etanol fermantasyonunda pirüvattaki iyonlaşmış karboksil grubu (COO-) ondan kopup bir molekül karbon dioksit olarak ortama salınır Arta kalan molekül, asetaldehit (C2H4O), NADH'deki hidrojeni alarak ortamda bulunmayan oksijenin işlevini görür Bu hidrojen, glikolizin daha evvelki bir aşamasında açığa çıkan bir H+ iyonu ile beraber, asetaldehide eklenir ve etanol (C2H6O) meydana gelir

    Etanol fermantasyonu şu kimyasal denklemle özetlenebilir: C6H12O6 → 2 C2H5OH + 2 CO2 + 2ATP

    Etanol fermantasyonunun kullanımları

    Etanol fermantasyonu alkol ve ekmek yapımında kullanılır Ekmek hamurunda bulunan maya hücreleri yeterince oksijen alamadıklarından bu yolla alkol ve karbon dioksit üretirler Sıcaktan dolayı alkol buharlaşır, karbon dioksit ise hamur için kabarcıklar oluşturarak ekmeğin kabarmasını sağlar Etanol fermantasyonu alkollü içeceklerin üretiminde de kullanılır Oksijensiz kalan maya hücreleri nişastalı tohum veya sebzelerdeki (buğday, mısır, patates, arpa) şekeri fermante ederek alkol açığa çıkmasına neden olurlar

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Laktik Asit Fermantasyonu Hakkında Bilgi, Laktik Asit Fermantasyonu nedir
  3. Alkol hastalıkları hakkında bilgi
  4. Alkol Zehirlenmesi Hakkında Bilgi
  5. Alkol ilacı hakkında bilgi
  6. İlaç ve alkol hakkında bilgi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri