Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Diyarbakırda ne yenir ne içilir Diyarbakır yöresel yemekleri Diyarbakırın nesi meşhur Diyarbakır yemekleri bakımından oldukça zengindir. Karpuzuyla da ünlüdür bilirsiniz Benim en sevdiğim lezzeti ise

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Diyarbakırda ne yenir, Diyarbakır yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Diyarbakırda ne yenir ne içilir
    Diyarbakır yöresel yemekleri
    Diyarbakırın nesi meşhur

    Diyarbakır yemekleri bakımından oldukça zengindir. Karpuzuyla da ünlüdür bilirsiniz Benim en sevdiğim lezzeti ise içli köfte

    İçli köfte
    Köfte içi hazırlanması:

    Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır.

    Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir. Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir. Köftelik iyice yoğrulur. Hazırlanan hamur yumurtadan küçük şekilde ayrılır, köfte içi açılır.

    Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır. Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır. Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur. Daha sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale gelir.


    Patlıcan meftunesi

    Hazırlanışı: Bir tencere içinde yağda gerekli miktarda et iyice kızartılır, doğranmış sivri biber ilave edilir. Daha sonra salça ve pul biber iyice kızartılır. Az tuzlu suda doğranmış patlıcanlar bolca yıkanıp tencereye konur. Biraz pişirilir, doğranmış domatesler ilave edilir. Bir müddet sonra yemek kaynadıktan sonra, bir miktar süzülmüş sumak suyu ilave edilir. Yemek kaynatılır. Piştikten sonra ocaktan alınır. Ezilmiş sarımsak yemeğe katılır, servise sunulur.

    Ekşili etli dolma
    Hazırlanışı:

    Dolma içi: Kuyruk tarafından seçilen yağlı etler küçük küçük doğranır, doğranmış soğan, sivri biber, domates, pirinç, baharat, tuz, pul biber, salça, sıvı yağ ile süzülmüş sumak suyu ile karıştırılıp dolma içi hazırlanır.
    Daha sonra haşlanmış lahana ve oyulmuş patlıcan, kabak ve domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir. Süzülmüş sumak suyu yeteri kadar ilave edilir, dolmaların dağılmaması için yassı bir taş dolmaların üzerine konur. Kaynayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır, tencerenin kapağı 15 dakika kadar açılmaz. Daha sonra servis yapılır.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Diyarbakırda Hava Durumu, Diyarbakır 5 Günlük Hava Durumu
  3. Bayburtta ne yenir, Bayburtda ne yenir, Bayburt yemekleri, Bayburt'un nesi meşhur?
  4. Yalovada ne yenir, Yalova yemekleri,Yalova yöresel yemekleri, Yalovanın yemekleri,Yalova y
  5. İstanbulda ne yenir ne içilir,İstanbul yeme içme,İstanbul yemekleri,İstanbulda yemek mekan
  6. Diyarbakır Mutfak Kültürü ve Diyarbakır Yemekleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri