Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Fotosentez İle İlgili Sorular fotosentez test soruları - fotosentez soruları ve cevapları - lise 1 biyoloji dersi soruları 1. Aşağıdakılerın hangisinde fotosentez dogrudan etkili değildir?
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 22      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Fotosentez İle İlgili Sorular

    Sponsorlu Bağlantılar




    Fotosentez İle İlgili Sorular

    fotosentez test soruları - fotosentez soruları ve cevapları - lise 1 biyoloji dersi soruları
    1. Aşağıdakılerın hangisinde fotosentez dogrudan etkili değildir?

    A) Oksijenin üretilmesinde

    B) Organik besin oluşturmasında

    C) Havanın karbondioksit yönüyle temizlenmesinde

    D) Bitkilerdeki fazla suyun terleme ile kaybedil-mesinde

    2. I. Oksijen II. Enzim III. Organik besin

    Hayvan hücreleri; oksijenli solunum sıra-sında yukarıdakilerden hangilerini dışarı-dan alır?

    A) Yalnız l B) l – II C)l-lll D) II-III

    3. I. Suyun kullanılması II. Karbondioksidin kullanılması III. Olayın canlı hücrede gerçekleşmesi

    olaylarından hangileri, hem solunumda hem de fotosentezde ortak olarak gerçekleşir?

    A) Yalnız III B) l – ll C)l-lll D) II-III

    4. l.Su

    II. Karbondioksit III. Enerji IV. Oksijen

    Solunum olayında yukarıdakilerden hangileri elde edilmez?

    A) Yalnız IV B) l – II C) III – IV D) l – II – III

    5. Fotosentez sonucu oluşan besin aşağıdaki-lerden hangisine dönüştürülemez?

    A) Protein B) Yağ C) Madensel tuz D) Nişasta



    6. Klorofil taşıyan yeşil yapraklı bir bitki kapalı bir ortama x canlısı ile birlikte konuluyor. Bu ortam-daki gazların miktarının günün belirli bir zaman aralığında değişmediği gözleniyor.

    Bu durumun oluşmasında etkili olan olaylar aşağıdaki verilenlerden hangileridir?

    A) Fotosentez – Solunum

    B) Sindirim – Boşaltım

    C) Solunum – Protein sentezi

    D) Fotosentez – Nişasta sentezi

    7. Aşağıdakilerden hangisi hücrede birim za-manda üretilen ATP miktarı ile doğrudan ilgilidir?

    A) Fotosentez B) Solunum C) Protein sentezi D) DNA eşlenmesi

    8. Hücrede görülen oksijenli solunum ve foto-sentez olayı ile ilgili olarak;

    I. Atmosferdeki oksijen ve karbondioksidin belirli bir dengede kalmasını sağlarlar. II. Karbon devrinde görev yaparlar. III. Enerjinin kullanılabilir hale dönüşmesini sağ-larlar.

    verilenlerden hangileri doğrudur?

    A) Yalnız l B) l – II C) II-III D)l-ll-lll

    9. Bitki hücresinde;

    I. Glikozdan karbondioksit ve suyun oluşması II. Proteinden aminoasitlerin oluşması III. Karbondioksit ve sudan glikozun oluşması

    olaylarından hangileri solunum olarak değer-lendirilebilir?

    A) Yalnız l B) Yalnız III C)l-ll D) II-III

    10.Aşağıdakilerden hangisi yalnız fotosentez olayına özgüdür?

    A) Enzim kullanılması

    B) Olayın canlı bir hücrede gerçekleşmesi

    C) Olay basamaklannda ATP harcanması

    D) Işık enerjisinin kullanılması



    11. Çiçeğin hangi kısmı fotosentez yapabilmektedir?

    A) Taç yaprak B) Dişi organ C) Çanak yaprak D) Erkek organ



    CEVAPLAR:

    1-D 2-C 3-A 4-A 5-C 6-A 7-B 8-D 9-A 10-D 11-C

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Fotosentez Nedir Fotosentez Hakkında Bilgi
  3. Fotosentez Nasıl Gerçekleşir, Fotosentez hakkında bilgi
  4. Fotosentez nedir, Fotosentez nasıl olur, Fotosentez Nasıl Gerçekleşir, Fotosentez hakkında
  5. Fotosentez Nedir – Fotosentez Hakkında Bilgi
  6. Ramazan ayı ile ilgili sorular, Ramazan ve oruç ile İlgili Sorular
  7. Paylaş Facebook Twitter Google

  8. Kayıtsız Üye





    Sponsorlu Bağlantılar




    çok saol işime yaradı bu konu



  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri