Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

besinlerin hazırlanma ve saklama saklanma koşullarının sindirim sistem ine etkileri nelerdir ? Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Besinlerin tazeliğinin temizliğinin sağlığımıza etkileri nelerdir Teknolojinin Solunum
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 8      

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Besinlerin Hazırlanma Ve Saklama Koşullarının Sindirim Sistemine Etkileri Nelerdir

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Besinlerin Hazırlanma Ve Saklama Koşullarının Sindirim Sistemine Etkileri Nelerdir

    İnsan günlük yaşamında 40’ı aşkın öğeyi belirli oranda tartıp bir araya getiremeyeceği gibi, yeme ve içmeden haz duymak ister. Bir yandan yemekten haz duyarken, diğer yandan yaşamı için gerekli öğeleri uygun bir düzen içinde sağlamayı amaçlar. Bu da doğal besinlerin yaşam için gerekli besin öğeleri yönünden içeriklerini, uygulanacak hazırlama, pişirme ve saklama işlemlerinin bunlar üzerindeki etkilerini bilerek, seçim ve uygulamaları buna göre yapmakla olasıdır.

    Besinler yendikten sonra, sindirim kanalında küçük yapı taşlarına ayrılır. Bu sindirim olayıdır. Bu yapı taşları kana geçerek vücudun bütün dokularına taşınırlar. Buna da emilim denir. Burada bir yandan solunumla alınan oksijen varlığında yanıp enerji oluştururlar, diğer yandan küçük parçalar birleşerek yeni dokular ve savunma hücreleri oluşur ve eskiyen dokular yenilenir. Bu olaya da metabolizma adı verilir.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri