Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

KAŞIK MANTISI TARİFİ Malzemeler 500 gr un 500 gr kıyma 2 yumurtanın sarısı 500 gr yoğurt 5-6 diş sarımsak 30 gr. tereyağı Tuz karabiber Kırmızı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kaşık Mantısı Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    KAŞIK MANTISI TARİFİ







    Malzemeler
    500 gr un
    500 gr kıyma
    2 yumurtanın sarısı
    500 gr yoğurt
    5-6 diş sarımsak
    30 gr. tereyağı
    Tuz karabiber
    Kırmızı toz biber


    KAŞIK MANTISI TARİFİ
    Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Bir tutam tuz ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ayrı bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurlardan birini un serpilmiş tezgah üzerine alın. Oklava yardımıyla hazır yufkadan biraz daha kalınca bir yufka açın. Yufkayı küçük karelere kesin. Kıymalı karışımdan küçük parçalar koparıp kare şeklindeki hamurların ortalarına yerleştirin. Hamurları her iki köşesinden tutup birleştirin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Mantı hamurlarını bir tutam tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Süzüp servis tabaklarına aktarın. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kavrulmuş kırmızı biberli sosla servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İzmir mantısı tarifi
  3. Resimli Nevşehir Mantısı Tarifi
  4. Kaşık Helvası Tarifi
  5. Hazır Yufka Mantısı Tarifi
  6. Kaşık Tatlısı Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri