Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Çörek Katlama Sanatı Tarifi Bu katlama biçimini , İsveç’e ait , kakuleli çörek tarifinde gördüm. Kakule , İsveç ve Finlandiya’da hamur işlerine sıklıkla katılıyormuş. Bu

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Çörek Katlama Sanatı Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Çörek Katlama Sanatı Tarifi







    Bu katlama biçimini, İsveç’e ait, kakuleli çörek tarifinde gördüm. Kakule, İsveç ve Finlandiya’da hamur işlerine sıklıkla katılıyormuş.


    Bu ekmeğin İsveççe ismi vetebröd imiş.



    Malzemeler:


    - 2.5 su bardağı süt
    - 4 çay kaşığı kuru maya
    - 1 su bardağı şeker
    - 8 su bardağı elenmiş un
    - 1 su bardağı tereyağı
    - Yarım çay kaşığı tuz
    - 20 tane kakule veya 3 çay kaşığı öğütülmüş kakule
    - 1 çırpılmış yumurta
    - Çeyrek su bardağı toz şeker (yukarıdakinden ayrı)
    - 1/3 su bardağı file badem



    Yapılışı


    Sütü kaynatın ve ılınması için bir kenara alın. Bir kaseye mayayı koyun, üzerine yarım su bardağı ılık sütü ilave edip, maya eriyinceye kadar karıştırın. Geri kalan sütü ve çeyrek bardak şekeri de ekleyin. Ardından unun 3 su bardağı kadarını ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın. Oluşturduğunuz hamurun üzerine kapayın ve bir saat kadar dinlendirin.


    Üzerine kalan şekeri, erimiş ılınmış tereyağını ve tuzu ekleyin. Kakulelerin ince kabuklarını soyarak, minik minik olacak şekilde ezin. Hamura kakuleleri ve 4.5 su bardağı kadar daha unu ekleyin. Geriye kalan yarım bardak unu ise tezgaha serpin. Hamuru pürüzsüz oluncaya kadar iyice yoğurun. Yine üzerini örtüp, bir saat kadar dinlenmeye bırakın.


    Çöreği ister ufak somunlar halinde, isterseniz de büyük bir parça olarak yapabilirsiniz. Bunun için, istediğiniz gibi parçalar kopartıp, yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurtadan sürün ve hafifçe toz şeker ve file badem serpin. Bu şekilde de, 30-40 dakika bekletin. Somunlar iki katı büyüklüğe ulaşacaklardır. Ardından, 200 derece fırında 12-15 dakika pişirin. (Eğer aşağıdaki gibi büyük bir çörek yapacaksanız, 175 derecede 30 dakikada pişirmeniz öneriliyor. )




    Peki çöreği nasıl şekillendireceksiniz?




    Öncelikle hamuru iki parçaya ayırın ve dikdörtgenimsi bir şekle getirin. Hamuru, mümkün olduğunca ince olacak bir dikdörtgen biçiminde açın. Ne kadar ince yaparsanız, o kadar iyi pişecektir.










    Hamuru gözünüzle üç eşit parçaya ayırın. Kenardaki parçaları, resimdeki gibi ince ince kesin. Dikkat edilecek nokta:
    Kestiğiniz şerit sayısı tek sayı olmak zorunda.








    Çöreğin bir tarafından başlayarak, parçaları üstüste getirerek, örgü biçimini vermeye başlayın. Şeritler bitene kadar, çöreğin üzerini örün. Jane Manyard, fotoğraflarda görülen çöreğin hamurunun biraz kalın olduğunu, biraz daha ince yapılsa daha iyi olacağını söylüyor. Mesela bu çöreğin dışı çok güzel pişmiş gibi dursa da, içi çok iyi pişmemiş.




    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Rulo çörek nasil yapılır, rulo çörek tarifi yapmı
  3. Düğüm Çörek, Düğüm Çörek Tarifi
  4. Origami, Kağıt Katlama Sanatı, Paragami, Para Katlama Sanatı
  5. Örgü Çörek Tarifi
  6. Origami (Kağıt Katlama Sanatı) nedir? Çeşitleri nelerdir?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri