Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

İkindi Çayınıza Özel Tarifler , Peynirli Ekmekçikler , Kete Peynirli Ekmekçikler Malzemeler 2 su bardağı un Yarım su bardağı süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    İkindi Çayınıza Özel Tarifler, Peynirli Ekmekçikler, Kete

    Sponsorlu Bağlantılar




    İkindi Çayınıza Özel Tarifler, Peynirli Ekmekçikler, Kete


    Peynirli Ekmekçikler


    Malzemeler



    • 2 su bardağı un

    • Yarım su bardağı süt
      1 çay bardağı rendelenmiş
      kaşar peyniri
      Yarım çay bardağı rendelenmiş
      çedar peyniri
      Yarım demet kıyılmış maydanoz
      8-10 yaprak kıyılmış nane
      1 çay kaşığı tuz
      Yeteri kadar ılık su

      Tepsiyi yağlamak için:


      2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yapılışı


    UNU derin bir kaseye alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Süt, kaşar peyniri, çedar peyniri, maydanoz, nane ve tuz ilave edip yoğurun. Azar azar su ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi avucunuzun içinde yuvarlayın. Fırın tepsisine bir fırça yardımıyla yağ sürün. Hazırladığınız ekmekçikleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.


    Kete





    Malzemeler




    • 2 su bardağı ılık süt

    • 20 gram yaş maya
      Üç buçuk su bardağı un
      1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
      125 gram oda sıcaklığında margarin (erimiş de olabilir)
      Yarım su bardağı sıvıyağ
      1 çorba kaşığı tozşeker
      1 tatlı kaşığı tuz

      İçi için:
      125 gram tereyağı veya margarin
      Yarım çay bardağı sıvıyağ
      1 su bardağı un
      1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı


    HAMUR için ılık sütün içinde yaş mayayı eritin. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz şeklinde açın.
    Mayalı süt, yumurta akı, margarin, sıvıyağ, tozşeker ve tuzu ilave edip kulak memesinden sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yarım saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçi için tereyağı veya margarini eritip sıvıyağ ile tuzu ilave edin. Unu azar azar katarak un kokusu gidene kadar kavurun. Ilındıktan
    sonra açtığınız hamurların ortasına iç harcını paylaştırın. Hamurların iki ucunu birleştirip poğaça kapatır
    gibi kapatın. İki elinizin baş ve işaret parmaklarıyla bastırıp şekil verin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.




    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Resimli kete yapımı, kete nasıl yapılır?
  3. İkindi namazı nasıl kılınır resimli anlatım, İkindi namazının kılınışı
  4. İkindi namazı tesbihatı nasıl yapılır, İkindi namazında tesbihat
  5. Muhteşem Kahvaltılık Tarifler, Kahvaltı Sofralarına Özel Tarifler
  6. Davet ve Özel Günler İçin Tarifler
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri