Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yoğurtlu Soslu Mendil Böreği , Tavuk Kırma Böreği , Bahar Böreği Tarifi , Börek Tarifleri , Denenmiş Börek Tarifleri YOĞURTLU SOSLU MENDİL BÖREĞİ MALZEMELER 2YUFKA
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Yoğurtlu Soslu Mendil Böreği, Tavuk Kırma Böreği, Bahar Böreği Tarifi, Börek Tarifleri, Denenmiş Börek Tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Yoğurtlu Soslu Mendil Böreği, Tavuk Kırma Böreği, Bahar Böreği Tarifi, Börek Tarifleri, Denenmiş Börek Tarifleri
    YOĞURTLU SOSLU MENDİL BÖREĞİ


    MALZEMELER
    2YUFKA
    1 YUMURTA
    1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
    (KIZARTMAK İÇİN)

    İÇİ İÇİN
    1 ORTA BOY SOĞAN 150 GR.
    KIYMA (YAĞSIZ)
    1 DEMET MAYDANOZ TUZ,
    KARABİBER

    ÜZERİ İÇİN
    250 GR. YOĞURT
    3-4 DİŞ SARIMSAK
    (ARZUYA GÖRE) KETÇAP

    HAZIRLANIŞI
    Bir kabm içine küçük küp doğranmış soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. 1 yufkayı serip, üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürelim. Kıymalı harcı yufkanın üzerine 5 cm. aralıklarla yerleştirelim. Diğer yufkaya da fırça yardımıyla yumurta sürerek, ilk yufkanın üzerine kapatalım. İki yufkanın birbirine yapışması için elimizle hafifçe üzerine bastıralım. Yufkaları, kıymalı harç ortasında kalacak şekilde kare parçalar halinde keserek kızdınlmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım. 5 dk. sonra börekleri servis tabağma alarak üzerlerine sarımsaklı yoğurt yayıp ketçap gezdirelim



    TAVUK KIRMA BÖREĞİ


    Malzemeler
    2 Adet Yufka
    4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
    1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
    Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
    Kişniş
    1 Su Bardağı Süt
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Diş Sarmısak
    100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri
    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım.Tuzu,karabiberi ,kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıştıralım.
    Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım.İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim.Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim.İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak,yerleştirelim.Yine sıvı yağ serpelim.Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım.
    Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralım.Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım.İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim.
    Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim.Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip,renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim.Fırından aldıktan sonra ılıtıp,servis yapalım



    BAHAR BÖREĞİ TARİFİ



    MALZEMELERTavuk Kıyması (200 gr),
    Yufka (3 adet),
    Soğan (1 adet, ufak),
    Havuç 1 adet),
    Kabak (1 adet),
    Pırasa (1 adet),
    Yumurta (1 adet, beyazı),
    Maydanoz (1 tutam),
    Kuru nane (1 tatlı kaşığı),
    Karabiber (1 tatlı kaşığı),
    Tereyağı (1 çorba kaşığı),
    Pul biber (1 tatlı kaşığı),
    Tuz(1 tatlı kaşığı),
    Kızartmak için: Sıvıyağ (1 su bardağı),
    HAZIRLANIŞI
    1 200 gram hazır kıyılmış tavuk kıyması ya da bulamazsanız tavuk göğsünü kıyma makinasında kıyın. Tavaya 1Çorba kaşığı tereyağı koyun ve kızdırın. 1 adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
    2 1 adet havucu rendeleyin. 1 adet kabağı, kabuklarını soymadan, kabağın çekirdeklerine ulaşana kadar rendeleyin. 1 adet pırasayı ince dilimler şeklinde doğrayın. Önce pırasaları tavaya atın ve 2 dakika kavurun. Ardından rendelediğiniz havucu atın ve karıştırın. Tavuk kıymasını tavaya koyun. Yaklaşık 7-8 dakika tavuklar pişinceye kadar kavurun. Üzerine rendelediğiniz kabakları ekleyin ve iyice karıştırın. Bir tutam maydanozu ince ince doğrayın ve ekleyerek karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pul, dilerseniz 1 çay kaşığı kara ber serpin ve 1-2 dakika daha karıştırdıktan soı tavanın altını kapatıp soğumaya bırakın.
    3 Bu sırada 3 adet yufkayı alın ve yayarak üst ü koyun. Yufkayı önce enine üç parçaya bölı Sonra dikey şekilde kesin. Bir kaseye yumurtayı rın ve sarısını ayırın. Kestiğiniz yufkaların içine I zırladığınız malzemeyi koyun ve küçük muska şeklinde sarın. Sardığınız yufkaların kenarlaı yumurta beyazı ile yapıştırın
    4 Tavaya 1 su bardağı sıvıyağ koyun ve kızdır Yağ iyice kızınca sardığınız börekleri kızart Kızarttığınız börekleri peçete serdiğiniz bir taba alarak, yağlarını emdirin ve servise hazır hale gelir.

    Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme ısı ve süresi:
    İç malzemesi: Ocakta orta ateşte yaklaşık 15 dakika 5-6 kişilik
    Kızartması: Ocakta orta ateşte yağda 5-6 dakika


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Laz Böreği Nasıl Yapılır? Laz Böreği Tarifi
  3. Yaz böreği, Yaz böreği nasıl yapılır, Yaz böreği tarifi, Börek tarifleri
  4. Avcı Böreği Tarifi, Avcı böreği, Börek tarifleri, Denenmiş tarifler
  5. Çiğ börek, denenmiş hamurişleri, börek tarifleri,
  6. Çikolata soslu tavuk göğsü, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, le
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri