Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Simit Yaılışı Tarifi Malzemeler : 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket yaşmaya 1 tatlı kaşığı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Simit Yapılışı Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Simit Yaılışı Tarifi




    Malzemeler :
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı ılık su
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 paket yaşmaya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )

    Sosu için:
    2 yemek kaşığı pekmez
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay bardağı su


    Üzeri için:
    Bolca susam

    Yapılışı :
    Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat kadar mayalandırılır. Sos için pekmez, sıvı yağ ve su karıştırılır. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp rulo yapılır. Rulo ikiye katlanıp bir tarafından kıvrılarak simit şekli verilir. Hazırlanan simitler önce sosa, sonra da susama batırılıp; yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepside 1 saat daha mayalandırılır. (Ben akşamdan yoğurduğum için tepside mayalandırmadım.) Tepside mayalanan simitler önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
    Afiyet olsun.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Milföy Simit Tarifi Yapılışı
  3. Susamlı Simit Tarifi(Tuzlu)
  4. Ev Yapımı Simit Tarifi Resimli
  5. Anasonlu Simit nasıl yapılır, Anasonlu Simit yemek tarifi
  6. Yağlı simit Tarifi Yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri