Hoşgeldiniz.

İç Anadolu Bölgesinin Meyve ve Sebzeleri, İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri Nelerdir, İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Meyveler İç Anadolu Meyveleri İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    İç Anadolu Bölgesinin Meyve ve Sebzeleri,
    İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri Nelerdir,
    İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Meyveler

    İç Anadolu Meyveleri

    İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri

    Tahıl (özellikle buğday,arpa, çavdar, yulaf)
    Şeker Pancarı
    Elma
    Armut
    Sebze (baklagiller – fasulye, nohut, mercimek, bakla)
    Ayçiçeği
    Badem
    Patates

    Sebze : Sulamanın yaygın olmayışı sebze tarımını olumsuz etkilemiştir. Sulanabilen yerlerdeki sebze üretimi yetersiz kalmaktadır.

    Meyve : Volkanik alanlarda bağcılık gelişmiştir. Kayısı gibi meyve üretimi yaygındır

    Tarım Ürünleri

    Tahıllar : En önemli buğday ve arpa üretim alanı Konya Ovası’dır. Burayı Ankara, Yozgat ve Kayseri takip eder.

    Baklagiller : Nohut, fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerin üretimi önemlidir. Bu ürünler üretimde ilk sırayı alır. Konya ve Yozgat mercimek üretiminde birinci sırada gelir.

    Patates : Üretiminde bölge ilk sırayı alır. Niğde ve Nevşehir’de üretilir. Buralardaki volkanik arazi patatesin büyümesi açısından çok elverişlidir.

    Şekerpancarı : Sulama yapılan yerlerde özellikle Konya, Eskişehir ve Aksaray’daki tarım alanlarının büyük bölümü şekerpancarına ayrılmıştır.


    Paylaş Facebook Twitter Google



  2. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.