Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Patlıcan Kebabı Malzemeler: - 6 adet kemer patlıcan - 4-5 adet domates - 6-7 adet biber - 4-5 diş sarımsak - Tuz , sıvıyağ Köfte
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Patlıcan Kebabı Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Patlıcan Kebabı

    Malzemeler:

    - 6 adet kemer patlıcan
    - 4-5 adet domates
    - 6-7 adet biber
    - 4-5 diş sarımsak
    - Tuz, sıvıyağ



    Köfte Malzemeleri:
    - 750 gr az yağlı kıyma ( koyun eti olabilir)
    - 1 baş rendelenmiş soğan
    - Karabiber, kırmızı biber, tuz



    Hazırlanışı:
    - Köfte malzemeleri biraraya getirilir, yoğurulur. Yumuşak bir harç oluyor, ekmek içi falan eklenmiyor.
    - Patlıcanlar yıkanır, kabukları soyulmadan 3-4 cm uzunluklarda dilimlenir.
    - Yuvarlak bir tepsiye bir patlıcan dilimi, bir parça kıyma karışımından yerleştirilir.
    - .
    - İsterseniz tepsiye tamamen patlıcan ve kıymaları dizip üzerine de domates ve biberleri yerleştirebilirsiniz.
    - Tepsinin üzerine biraz sıvı yağ biraz tuz gezdirilir, aleminyum folyo ile kaplanır.
    - 200 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat kadar pişirip, sonra folyoyu çıkartıp 10-15 dk daha üzerlerinin kızarması için pişirilir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır
  3. Patlıcan Kebabı (Balcan Kebabı) Tarifi
  4. Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma, Soslu patlıcan yemekleri, Patlıcan yemeğine hangi
  5. patlıcan kebabı (beli kırık) nasıl yapılır resimli tarifi
  6. Dizme patlıcan kebabı tarifi yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri