Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sultan Kebabı Tarifi , Sultan Kebabı Yapılışı , Et Yemekleri , Yapılışı Kolay Kebab Tarifleri , Kebab Tarifleri , Denenmiş Nefis Yemekler Sultan Kebabı Tarifi
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı, Sultan Kebabı Nasıl Yapılır

    Sponsorlu Bağlantılar




    Sultan Kebabı Tarifi, Sultan Kebabı Yapılışı, Et Yemekleri, Yapılışı Kolay Kebab Tarifleri, Kebab Tarifleri, Denenmiş Nefis Yemekler


    Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı !


    Malzemeler:

    250 gr. kuşbaşı et (bonfilelik et tercih edilir)
    2 adet yufka
    100 gr. bezelye
    1 orta boy patates
    1 orta boy kabak
    1 orta boy havuç
    1 orta boy soğan
    1 /4 çay bardağı sıvı yağ
    tuz ve karabiber


    Domates sosu için;

    2 orta boy domates
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    3-4 diş sarımsak
    1 tatiı kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı şeker
    1/2 çay bardağı su
    tuz
    karabiber

    Besamel sos için;

    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    100 gr. kaşar rendesi

    Yapılışı:

    Etlerini üzerini 2 parmak aşacak sıcak su ile etleri haşlayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Piyaz doğranmış soğanları ve haşlanmış etleri ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam edelim. Bezelyeleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış havucu ve kabakları, patatesi, etlerin ve sebzelerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak suyu ilave edip, ağır ateşte etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirelim.
    Tencereyi ateşten alıp tuzunu, karabiberini ayarlayalım ve ılıtalım. Yufkaları enine ve boyuna keserek her yufkadan 4 eşit üçgen parça elde edelim. İki üçgen parçayı üst üste koyup bir tatlı kâsesinin içine oturtarak kenarlarını dışa taşıralım. Yufkaların içine delikli kepçe ile suyunu süzdüğümüz kebaptan bir kepçe koyup, yufkaların uçlarını kebabın üzerine çevirerek kapatalım.
    Kâseleri ters çevirip, hafifçe yağlanmış fırın kabına yufka bohçalarını çıkaralım. Bu arada beşamel sosu hazırlayalım. Bir tavaya yağı alalım, unu sürekli karıştırıp sararana dek, hafifçe kavuralım. Sıcak sütü ve tuzu ekleyip sos koyulaşana dek karıştırarak pişirelim ve ateşten alalım.
    Yufka bohçalarının üzerine 1 çorba Kaşığı sos gezdirip kaşar rendesi serpelim. 200°’de ısıtılmış fırında, üzerleri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Kebabı fırından alıp domates sosu ile servis yapalım.
    Afiyet olsun.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Orman Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
  3. Abant Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
  4. Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır
  5. Tavuklu Sultan Kebabı, Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
  6. Cartlak Kebabı tarifi, Cartlak kebabı nedir nasıl yapılır
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri