Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kayseri Et Sucugu , Evde Kayseri Et Sucuğu Yapımı , Kayseri Et Sucuğu Tarifi , Kayseri Et Sucuğu Malzemeleri , Kayseri Et Sucuğunu Yaparken Dikkat

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kayseri Et Sucugu, Evde Kayseri Et Sucuğu Yapımı, Kayseri Et Sucuğu Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kayseri Et Sucugu, Evde Kayseri Et Sucuğu Yapımı, Kayseri Et Sucuğu Tarifi, Kayseri Et Sucuğu Malzemeleri, Kayseri Et Sucuğunu Yaparken Dikkat Edilecekler, Kayseri Et Sucuğu Yapımında Öneriler,





    SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI
    ----------------------
    Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur


    20 kilo et için karıştırılacak malzemeler
    etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)

    ---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE

    ---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )

    --- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber

    ----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )

    ----500 gıram sofra tuzu (azaltılabilir -çoğaltlamaz )

    ----125 gıram toz karabiber

    ----100 gıram kimyon ( toz )

    ----750 gıram sarımsak

    Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.

    NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir
    ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır

    yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun...........
    (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz )
    YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Resimli Kayseri Yağlaması Tarifi
  3. Kayseri Pastırması Yapılış Şekli,Kayseri Pastırmasının Tarifi, Evde Kayseri Pastırması Nas
  4. Kayseri hangi bölgede, Kayseri hangi bölgemizde
  5. Kayseri hakkında bilgi, Kayseri İli İle ilgili Bilgiler, Kayseri Coğrafyası,Kayseri Tarihi
  6. Kayseri Öğrenci Yurtları,Kayseri öğrenci yurtları adres ve telefonları
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri