Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kayseri Pastırması Yapılış Şekli , Kayseri Pastırmasının Tarifi , Evde Kayseri Pastırması Nasıl Olur , En K atkı sız Kayseri Ev Pastırması Yapılışı , Patırma
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kayseri Pastırması Yapılış Şekli,Kayseri Pastırmasının Tarifi, Evde Kayseri Pastırması Nasıl Olur

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kayseri Pastırması Yapılış Şekli,Kayseri Pastırmasının Tarifi, Evde Kayseri Pastırması Nasıl Olur, En Katkısız Kayseri Ev Pastırması Yapılışı, Patırma İçin Et Alırken Dikkat Edilecekler,



    Öncelikle kafanızdan bir takım düşünceleri atın, pastırma yapılır mı? Güzel olur mu? Zor değil mi? Hayır çok kolay ve dışarıda satılan pastırmadan çok daha güzel oluyor. Sadece yapmak isteyin. Bu tarifi okuduktan sonra sizlerden tek bir şey istiyorum, en yakın kasap veya markete gidip 1kg et alın ve deneyin, ne kaybedesiniz?


    Alınması gereken et kontrafile olmalıdır. Etin bu kısmı daha yumuşaktır, bu konuda farklı görüşler gelebilir ancak deneyimlerimle sabittir ki tek tavsiyem kontrafiledir.

    1 kg aldığınızı farzedelim, etin yağlarını zevkinize göre alın, eti bir tepsiye yatırın, etin alt ve üst kısmını ince tuz (sofra tuzu) ile kaplayın, tuz ile o kadar kaplamalısınız ki et görünmemeli, daha sonra bu etin üzerine bir mermer kapatın, sıkıca koli bantları ile sarın. Evinizde serin bir yere veya buzdolabınızı meyvelik çekmecelerinden birini çıkartarak tepsiyi buraya yerleştirin.Tepsi eğik olmalıdır çünkü tuz yardımı ile et fazla miktarda su kaybedecektir. Tepsinin altına bu suyun birikebileceği bir kap koyun.

    İlk günlerde et çok su kaybedecektir. Bu suyu fırsat buldukça dökün, fazla bekletmeyin.

    2 güde bir eti çevirin (alt-üst biçiminde), tuzlama işlemini tekrarlayın, etten su gelmeyene kadar buna devam edin. Tuzlama olayından sakın korkmayın, bol bol tuz unutmayın. (Tuz torbasından boca edin)

    Su gelmesi kesildikten sonra et kahverengi bir görünüm alacaktır, bu doğru yolda olduğunuza işarettir. Bir su dolu kap içinde eti yaklaşık 2 gün bekletin, burada amaç fazla tuzun etten ayrılmasıdır. Suyu sık sık değiştirin.

    Daha sonra eti bir ip yardımı ile serin bir yere asın ve 1 gün kurutmaya bırakı, serin yeri olmayanlar bu işlemi buzdolabında yapabilirler.

    Artık ete çemen sürme zamanı gelmiştir, çemeni ister kendiniz yapın ister dışarın zevkinize uygun olanı alın, çemeni sürerken elinize plastik bir eldiven giyerek ve eldiveni hafifçe ıslatarak çemeni sürmek çok daha kolay olacaktır.

    2 günlük bir bekleme ve kuruma zamanından sonra mükemmel bir pastırma olacak, 2 gün sonunda pastırmayı nylon folyoya sarın ki fazla kurumasın. Hiçbir katkı maddesi olmayan, en kaliteli, yağsız etten yapılmış bir pastırmaya şu an piyasada ulaşmak neredeyse imkansız.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Resimli Kayseri Yağlaması Tarifi
  3. Kayseri Et Sucugu, Evde Kayseri Et Sucuğu Yapımı, Kayseri Et Sucuğu Tarifi
  4. Kayseri hangi bölgede, Kayseri hangi bölgemizde
  5. Kayseri hakkında bilgi, Kayseri İli İle ilgili Bilgiler, Kayseri Coğrafyası,Kayseri Tarihi
  6. Kayseri Öğrenci Yurtları,Kayseri öğrenci yurtları adres ve telefonları
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri