Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Patlıcanlı Çöp Şiş Tarifi , Resimli Patlıcanlı ve Biberli Çöp Şiş Tarifi , Değişik Çöp Şiş Nasıl Yapılır , İçanadolu Çöp Şiş Tarifi , İçanadoluda
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Patlıcanlı Çöp Şiş Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Patlıcanlı Çöp Şiş Tarifi, Resimli Patlıcanlı ve Biberli Çöp Şiş Tarifi, Değişik Çöp Şiş Nasıl Yapılır, İçanadolu Çöp Şiş Tarifi, İçanadoluda Çöp Şiş Nasıl Yapılır, Ankarada Çöp Şiş Nasıl Yapılır, Farklı Çöp Şiş Tarifi, Güzel Çöp Şiş ve Resimi,




    MALZEMELER
    250 gr soğan
    1/2 kg domates
    1/2 kg patlıcan
    2 su bardağı et suyu
    150 gr dolmalık biber
    1 kg kuşbaşı koyun eti
    2 çorba kaşığı margarin
    8 çorba kaşığı zeytinyağı
    12 adet tahta şiş (ya da defne dalı)
    kekik
    tuz

    6 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Patlıcanları alaca soyup, eninden ve boyundan dörde bölün. Acı sularının çıkması için bol tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Soğanların kabuklarını soyun. Bir domatesi daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayrın, diğer domatesleri, kaynar suya sokup çıkardıktan sonra, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Dört çorba kaşığı zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırın. Yağ kızdığında, tuzlu suyunu çıkarıp, kuruladığınız patlıcanları tavanın içine atın ve karıştırılarak nar gibi kızartın. Delikli bir kepçeyle yağını süzüp, tavadan alın. Ardından, önceden yıkayıp, dörde böldüğünüz dolmalık biberleri tavaya atın. Bir tencereye kuşbaşı et, soğan ve margarin koyup, orta hararetteki ateşe yerleştirin. Bir süre tahta kaşıkla karıştırıp, çevirdikten sonra domates ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını örtün. Domates ve et suyunu çekinceye dek, arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra dört çorba kaşığı zeytinyağı ve iki su bardağı ılık et suyunu dökün, tencerenin kapağını kapatıp
    etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Eter piştiğinde tencereyi ateşten alın, delikli bir kepçeyle etleri çıkarın. Soğanları çıkarıp atın. Sonra, tahta şişlere sırasıyla bir et, bir patlıcan, bir biber şeklinde dizin. Dizme işini tamamladıktan sonra, şişleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kekik serptikten sonra, daha önceden bir kenara ayırdığınız domatesi ince ve yuvarlak dilimler halinde kesip, şişlerin üzerine yan yana yerleştirin. Tencerenin içinde kalan malzemeyi de tepsiye döküp, tepsiyi kızgın fırına verin. 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra bir servis tabağına alın ve tepsideki suyu da üzerlerine döküp, servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Patlıcanlı Köfte Dizmesi Tarifi
  3. Patlıcanlı köfte tarifi
  4. Patlıcanlı Gözleme Tarifi
  5. Patlıcanlı Makarna, Patlıcanlı Makarna Tarifi
  6. Patlıcanlı poğaça Nasıl Yapılır Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri