Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yaş problemi örnekleri , çözümlü yaş problemleri 1. 3 yıl önce 9 yaşında olan Selin , şimdi kaç yaşındadır? A) 12 B) 14 C) 13
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 55      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Çözümlü Yaş Problemleri, yaş problemleri soru cevap

    Sponsorlu Bağlantılar




    Yaş problemi örnekleri, çözümlü yaş problemleri

    1. 3 yıl önce 9 yaşında olan Selin, şimdi kaç yaşındadır?
    A) 12 B) 14 C) 13

    2. 4 yıl sonra 13 yaşında olacak olan Asiyenur, şimdi kaç yaşındadır?
    A) 10 B) 17 C) 9

    3. 2 yıl önce 15 yaşındaydım. Şimdi kaç yaşındayım?
    A) 17 B) 18 C) 19


    4. 5 yıl önce 12 yaşında olan Çağrı, şimdi kaç yaşındadır?
    A) 16 B) 17 C) 18

    5. Göksel 4 yıl sonra 11 yaşında olacak. Göksel şimdi kaç yaşındadır?
    A) 6 B) 7 C) 15

    6. Ablam 4 yıl sonra 19 yaşında olacak. Ablam şimdi kaç yaşındadır?
    A) 13 B) 23 C) 15


    7. Ağabeyim 5 yıl önce 13 yaşındaydı. Ağabeyim şimdi kaç yaşındadır?
    A) 16 B) 18 C) 8

    8. 2 yıl sonra 9 yaşında olacak olan Ezgi, şimdi kaç yaşındadır?
    A) 7 B) 11 C) 12

    9. Hakan 5 yıl sonra 13 yaşında olacaktır. Hakan şimdi kaç yaşındadır?
    A) 7 B) 8 C) 18

    10. 7 yıl sonra 15 yaşında olacak olan Harun, şimdi kaç yaşındadır?
    A) 6 B) 7 C) 8

    cevaplar
    1-A
    2-C
    3-A
    4-B
    5-B
    6-C
    7-B
    8-A
    9-B
    10-C

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Yüzde Problemleri Konu Anlatımı, Yüzde problemleri nasıl çözülür
  3. Karışım Problemleri Konu Anlatımı, Karışım Problemleri örnekli anlatım
  4. Faiz Problemleri Konu Anlatımı, Faiz Problemleri formülü
  5. Kesir Problemleri Ve Çözümleri, kesir problemleri çözümlü sorular
  6. İşçi Havuz Problemleri Çözümlü Örnekler, Havuz problemleri ve çözümleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    1. Yaşları 2,3 ve 4 sayıları ile orantılı olan 3 kardeşin yaşları çarpımı, yaşları toplamının 24 katıdır. Büyük kardeş kaç yaşındadır?

    A) 8 B) 12 C) 16 D) 20 E) 24


    2. Üç kişinin yaşlarının ortalaması 20 dir. En büyük olan 25 yaşında olduğuna göre, ortancanın yaşı en az kaç olabilir?
    (Yaşlar tamsayıyı göstermektedir)

    A) 16 B) 17 C) 18 D) 19 E) 20


    3. Ali'nin yaşı, Cem ile Zeynep'in yaşları toplamının 2 katına eşittir. Ali şimdiki yaşının 4 katına geldiğinde, Cem ile Zeynep'in yaşları toplamı, Ali'nin yaşının kaç katına eşit olur?

    A) 13/8 B) 2 C) 3 D) 15/7 E) 4


    4. Ahmet "a" yaşında iken Mehmet "b" yaşında idi. Ahmet "c" yaşına geldiğinde Mehmet kaç yaşında olur?

    A) b+a-c B) b+c-a C) c+a-b
    D) a+b-2c E) c-a


    5. Deniz, Figen'den 4 yaş küçüktür ve Figen Oya'dan 3 yaş büyüktür. İki yıl önce üçünün yaşları toplamı 11 olduğuna göre, Figen'in şimdiki yaşı kaçtır?

    A) 10 B) 9 C) 8 D) 7 E) 6


    6. Bir babanın yaşı, ikişer yıl ara ile doğmuş 3 çocuğunun yaşları toplamına eşittir. Baba 42 yaşında olduğuna göre, en büyük çocuk doğduğunda babanın yaşı kaçtı?

    A) 22 B) 24 C) 26 D) 28 E) 30


    7. Bir bisikletli 2 tam 1/2 saatte 70 kilometre yol gidiyor. Aynı yolu 3/4 saat az zamanda alabilmesi için hızını ne kadar arttırmalıdır?

    A) 28 B) 16 C) 14 D) 12 E) 8


    8. Bir babanın yaşı, üç çocuğunun yaşları toplamının 4 katıdır. 5 yıl sonra 3 çocuk ve babanın yaşları toplamı 80 olacağına göre, baba kaç yaşındadır?

    A) 40 B) 44 C) 48 D) 52 E) 56


    9. Bir baba ile oğlunun şimdiki yaşları toplamı 50 dir. 5 yıl sonra babanın yaşı, oğlunun yaşının 4 katı olacağına göre, babanın şimdiki yaşı kaçtır?

    A) 40 B) 41 C) 42 D) 43 E) 44


    10. Bir baba ile iki çocuğunun yaşları toplamı 60 tır. Büyük kardeş küçüğün 3 katı ve babaları ise iki çocuğunun yaşları toplamının iki katı yaşındadır. Babanın yaşı kaçtır?

    A) 48 B) 40 C) 36 D) 34 E) 32


    11. İki kardeşin yaşları toplamı, yaşları farkının 3 katına eşittir. 6 yıl sonra yaşlarının toplamı, yaşlarının farkının 5 katına eşit olacağına göre, büyük olan bugün kaç yaşındadır?

    A) 36 B) 18 C) 12 D) 9 E) 8


    12. 8 yıl sonraki yaşı, 2 yıl önceki yaşının iki katı olacak olan bir çocuk kaç yaşındadır?

    A) 12 B) 13 C) 14 D) 15 E) 16



  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. 13. Üç kardeşin yaşlarının ortalaması 16 dır. En küçük kardeşin yaşı, şimdiki yaşının 3 katına ulaştığında bu üç kardeşin yaşlarının ortalaması 40 olmaktadır. Buna göre en küçük kardeşin şimdiki yaşı kaçtır?

    A) 19 B) 17 C) 16 D) 14 E) 12


    14. İki yıl önce annenin yaşı, kızının yaşının 4 katı idi. 8 yıl sonra ise 2,5 katı olacaktır. Annenin şimdiki yaşı kaçtır?

    A) 38 B) 40 C) 42 D) 45 E) 50


    15. Bir anne çocuğundan 21 yaş büyüktür. 4 yıl önce annenin yaşı, çocuğunun yaşının 4 katı idi. Buna göre çocuk bugün kaç yaşındadır?

    A) 7 B) 9 C) 10 D) 11 E) 12


    16. Bora'nın 2 yıl sonraki yaşı, Özgen'in 4 yıl önceki yaşının 5 katıdır. İkisinin bugünkü yaşları toplamı 20 ise Bora kaç yaşındadır?

    A) 10 B) 11 C) 12 D) 13 E) 14


    17. 3 er yıl ara ile doğan 5 kardeşin yaşları toplamı 65 ise, en küçük kardeş kaç yaşındadır?

    A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7


    18. Ahmet'in yaşı, Mehmet'in yaşının 2 katıdır. 10 yıl önce her ikisinin yaşları toplamı Ahmet'in şimdiki yaşına eşit olduğuna göre, Mehmet'in şimdiki yaşı kaçtır?

    A) 60 B) 56 C) 40 D) 36 E) 20



    19. Bir baba ile ikişer yıl arayla doğan iki çocuğunun yaşları toplamı 82 dir. 2 yıl sonra babanın yaşı büyük çocuğun yaşının 2 katından 2 fazla olduğuna göre, küçük çocuk kaç yaşındadır?

    A) 14 B) 16 C) 18 D) 20 E) 22


    20. İki kardeşin bugünkü yaşları oranı 3/4 tür. 10 yıl sonra iki kardeşin yaşları oranı, 8/9 olacağına göre, kardeşlerin bugünkü yaşları toplamı kaçtır?

    A) 7 B) 14 C) 21 D) 28 E) 35


    21. İki kardeşten büyüğünün yaşı, küçüğünün yaşının 4 katıdır. Küçük, büyüğün yaşına geldiğinde, ikisinin yaşları toplamı 44 olacağına göre, büyük kardeş kaç yaşındadır?

    A) 8 B) 12 C) 16 D) 20 E) 24


    22. n yıl önce Tolga x yaşındaydı. r yıl önce kaç yaşındaydı?

    A) x+n+r B) x-n+r C) n-x+r
    D) x+n-r E) x-n-r


    23. Yaş ortalaması 14 olan bir gruba, her biri 23 yaşında olan 3 kişi katılıyor. Oluşan yeni grubun yaş ortalaması 17 ise ilk grup kaç kişidir?

    A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10


    24. Bir babanın yaşı, 4 çocuğunun yaşları toplamından 4 ek------. Çocukları yaşları toplamı 45 ise, kaç yıl önce babanın yaşı, çocukların yaşları toplamının 2 katı idi?

    A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9



    CEVAPLAR

    1-B---------------------13-E
    2-C---------------------14-C
    3-A---------------------15-D
    4-B---------------------16-D
    5-C---------------------17-E
    6-A---------------------18-E
    7-A---------------------19-C
    8/C---------------------20-B
    9-D---------------------21-C
    10-B---------------------22-D
    11-C---------------------23-A
    12-A---------------------24-C


  11. Misafir Üye

    ya istediğim soru yok ne yapıcam ben şimdi cevabı da bulamıyom size bir rica da bulunsam benim bilemediğim soruyu cevaplar mısınız
    Iki kardeşin Yaşları farkı 6 dır 5 yıl sonraki Yaşları toplamı 36 olduğuna göre büyük KARDEŞ kaç yaşındadır




    Şimdiden sorumu çözene çok teşekkürler

    Iyi günler…
    Sorumu cevaplarsanız sevinirim


  12. Misafir Üye

    Zeynep 8ablasi 11 yaşındadır 4yil sonra ikisinin yaşlarının toplamı kaçtır


 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri