Hoşgeldiniz.

şeker yapılırken hangi aşamalardan geçer Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Bir kitap hazırlanırken hangi aşamalardan geçer Taç yapılırken ne tür aşamalardan geçer Bir kitap hangi
  • 5 üzerinden 3.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Şeker Yapılırken Hangi Aşamalardan Geçer

    Sponsorlu Bağlantılar




    şeker yapılırken hangi aşamalardan geçer


    Paylaş Facebook Twitter Google







  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Şeker Yapılırken Hangi Aşamalardan Geçer

    Şeker pancarından şeker üretim süreci başlıca üç bölümden oluşmaktadır:

    a) Meydan işleri ve pancarın işletmeye hazırlanması,

    b) Ham fabrika işlemleri

    c) Rafineri ünitesi

    Meydan işleri ve pancarın işletmeye hazırlanması :

    Şeker pancarı ekimi yapıldıktan sonra yılın belli aylarında sökülür. Söküm genellikle Eylül-Kasım ayları arasında yapılır ve sökümü yapılan pancarlar işlenmek üzere fabrikaya taşınır. Fabrikaya ulaşan pancarlar direk işletmeye veya daha sonra işlenmek üzere bir süre stoklanacağı yer silolarına alınır.

    Günlük işletmeye yönlendirilen pancarlar önce fabrika sahasındaki beton silolara alınarak su yardımıyla yıkama tesisine sevk edilir. Bu tesiste pancarlar, suyla beraber kanallardan hareket ederken taş tutucular ağırlık farkından dolayı pancarla beraber gelen taşı ve kumu, ot tutucular da otu tutarak pancarı bu yabancı maddelerden temizlerler. Pancar daha sonra yıkama kısmına gelir ve burada suyla yıkanarak toprağından arındırılır. Nihai olarak bir durulama tesisinden geçen pancarlar bantlarla taşınarak günlük bunkere alınırlar.

    HAM FABRİKA ÜNİTESİ :

    Ham fabrika işlemleri:

    Ham fabrika kısmında süreç şu bölümlerden oluşur:

    a) Pancarın kıyılması,

    b) Difüzyon işlemi,

    c) Şerbetin arıtılması,

    d) Filtrasyon,

    e) Berrak şerbetin koyulaştırılması (Tephirler)

    Pancarın kıyılması :

    Pancar bıçakları, etrafındaki kasalara rende şeklinde özel yapıya sahip bıçaklar yerleştirilmiş döner tambur şeklindedir. Dönüş hareketi, tamburun iç bölümünden beslenen pancarı prizma şeklinde kıyım haline getirir. Bir bant kantarında ağırlık tartımının ardından bu kıyımlar difüzyon işlemi öncesi haşlama teknesine gönderilir.




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.