Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Su Ürünleri Bölümü – Meslek Tanıtımları SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERLİĞİ Eğitim Süresi ve İçeriği:Eğitimin süresi 2 yıldır. Eğitim teorik ve pratik olarak verilmektedir. 1.Yıl: Atatürk İlkeleri

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Su Ürünleri Bölümü – Meslek Tanıtımları

    Sponsorlu Bağlantılar




    Su Ürünleri Bölümü – Meslek Tanıtımları

    SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERLİĞİ

    Eğitim Süresi ve İçeriği:Eğitimin süresi 2 yıldır.

    Eğitim teorik ve pratik olarak verilmektedir.

    1.Yıl: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Kültür Dersleri ile Genel Biyoloji, Su Kimyası, İstatistik, Ekoloji, Limnoloji, İş Güvenliği, Bilgisayar, Su Bitkileri, Su Omurgasızları, Balık Biyolojisi, Balık Sistematiği, Zararlı Su canlıları Su Ürünlerine Giriş, Oşinografi gibi meslek dersleri okutulur.
    Ayrıca, 1. yılın sonunda 40 işgünü staj yapılır. Ancak stajın dönemi ve süresi eğitim yerlerine göre farklı da olabilmektedir.

    2.Yıl; Su Ürünleri Mevzuatı, İç Su Balık Yetiştiriciliği, Balık Besleme ve Yem Teknolojisi, Balık Hastalıkları, Balık Biyolojisi, Su Kirliliği ve Kontrolü, Plankton Üretimi, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Ekonomisi, Av araç ve Avlama Teknolojisi, Projelendirme Tekniği, Akvaryum Balıkları ve Yetiştiriciliği, Bitirme Projesi.

    Seçmeli Dersler: Müzoloji, Balıklarda Diagnostik Özellikler, Deniz Meteorolojisi, Deniz Akvaryumları, Ağ Yapım Tekniği, Viral, Beslenmeye bağlı ve Çevresel hastalıklar

    Mesleğin İçeriği: Su ürünlerinin değerlendirilmesi (işleme, ambalajlama ve pazarlama) ile ilgili işlemleri mühendis denetiminde yürütür, Deniz balığı, kabuklular, akvaryum balığı ve genellikle tatlı su balığı üretimine gözetmenlik yapar, Balıklardan yumurtalar alarak kuluçkahanede dölleme tekniklerini uygular ve süresi dolduğunda çıkan yavru balıkları bir havuza yerleştirir, Su analizleri yapar veya yaptırır, Balıkların doğal ve yapay yemlerle beslenmesi çalışmalarını yürütür, Balık hastalıklarını teşhis eder, tedavi edilmesini sağlar, Havuzların zararlılardan arındırılması ve kullanılabilmesi için gerekli çalışmaları yapar.

    Meslek İçin Gerekli Özellikler:Su ürünleri teknikeri olmak isteyenlerin;
    Fen bilimlerine ilgili ve özellikle biyoloji alanında başarılı, Açık havada çalışmaktan ve balık üretmekten hoşlanan,
    Sabırlı ve dikkatli,İnceleme ve araştırmaya meraklı kimseler olmaları beklenir.

    Çalışma Koşulları ve İş İmkanları:Su ürünleri teknikerleri; balık, istakoz, kabuklu su ürünleri vb. canlıların yetiştirildiği ve avlandığı tüm ortamlarda, bazen denizlerde çalışırlar. Tatlı sularda üretim için doğal su kaynaklarının bulunduğu ormanlık alanlar uygun olduğundan, işyerleri genellikle kentlerin dışındadır. Özellikle ürünleri işleyen tesislerde çalışma ortamında ıslaklık çevrede ise rahatsız edici koku mevcuttur.

    Son yıllarda ülkemizde tatlı su balıkçılığı alanında modern işyerlerinin sayısı çoğalmış olup, buna bağlı olarak istihdam olanakları da genişlemektedir. Su ürünleri teknikerleri; özel sektöre ait su ürünleri üretim ve işleme tesislerinde, akvaryum balığı üretim tesislerinde ve balık çiftliklerinde çalışabildikleri gibi, Tarım Bakanlığı, DSİ, belediye ve üniversitelere bağlı su ürünleri üretim çiftliklerinde çalışabilirler.
    Ayrıca çeşitli kredilerden de faydalanarak kendi adlarına işyeri açabilme olanakları da vardır.

    Son zamanlarda bu alana bayanların da ilgisinin arttığı, özellikle su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde çalışmakta oldukları gözlenmektedir.
    [g]
    SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ
    Eğitim Süresi ve İçeriği:Eğitimin süresi 4 yıldır.
    Eğitim teorik ve pratik olarak verilmektedir.
    1.Yıl: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Kültür Dersleri ile Genel Biyoloji, Su Kimyası, İstatistik, Ekoloji, Limnoloji, İş Güvenliği, Bilgisayar, Su Bitkileri, Su Omurgasızları, Balık Biyolojisi, Balık Sistematiği, Zararlı Su canlıları Su Ürünlerine Giriş, Oşinografi gibi meslek dersleri okutulur.
    Ayrıca, 1. yılın sonunda 40 işgünü staj yapılır. Ancak stajın dönemi ve süresi eğitim yerlerine göre farklı da olabilmektedir.
    2.Yıl; Su Ürünleri Mevzuatı, İç Su Balık Yetiştiriciliği, Balık Besleme ve Yem Teknolojisi, Balık Hastalıkları, Balık Biyolojisi, Su Kirliliği ve Kontrolü, Plankton Üretimi, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Ekonomisi, Av araç ve Avlama Teknolojisi, Projelendirme Tekniği, Akvaryum Balıkları ve Yetiştiriciliği, Bitirme Projesi.
    Seçmeli Dersler: Müzoloji, Balıklarda Diagnostik Özellikler, Deniz Meteorolojisi, Deniz Akvaryumları, Ağ Yapım Tekniği, Viral, Beslenmeye bağlı ve Çevresel hastalıklar.
    3. ve 4. yıllarda da mesleki derslere devam edilir.

    Mesleğin İçeriği: Su ürünlerinin değerlendirilmesi (işleme, ambalajlama ve pazarlama) ile ilgili işlemlerin denetimini yürütür, Deniz balığı, kabuklular, akvaryum balığı ve genellikle tatlı su balığı üretimine gözetmenlik yapar, Balıklardan yumurtalar alarak kuluçkahanede dölleme tekniklerini uygular ve süresi dolduğunda çıkan yavru balıkları bir havuza yerleştirir, Su analizleri yapar veya yaptırır, Balıkların doğal ve yapay yemlerle beslenmesi çalışmalarını yürütür, Balık hastalıklarını teşhis eder, tedavi edilmesini sağlar, Havuzların zararlılardan arındırılması ve kullanılabilmesi için gerekli çalışmaları yapar.

    Meslek İçin Gerekli Özellikler:Su ürünleri teknikeri olmak isteyenlerin;
    Fen bilimlerine ilgili ve özellikle biyoloji alanında başarılı, Açık havada çalışmaktan ve balık üretmekten hoşlanan, Sabırlı ve dikkatli,İnceleme ve araştırmaya meraklı kimseler olmaları beklenir.

    Çalışma Koşulları ve İş İmkanları:Son yıllarda ülkemizde tatlı su balıkçılığı alanında modern işyerlerinin sayısı çoğalmış olup, buna bağlı olarak istihdam olanakları da genişlemektedir. Su ürünleri mühendisleri; özel sektöre ait su ürünleri üretim ve işleme tesislerinde, akvaryum balığı üretim tesislerinde ve balık çiftliklerinde çalışabildikleri gibi, Tarım Bakanlığı, DSİ, belediye ve üniversitelere bağlı su ürünleri üretim çiftliklerinde çalışabilirler.
    Ayrıca çeşitli kredilerden de faydalanarak kendi adlarına işyeri açabilme olanakları da vardır.
    Son zamanlarda bu alana bayanların da ilgisinin arttığı, özellikle su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinde çalışmakta oldukları gözlenmektedir.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Coğrafya Bölümü – Meslek Tanıtımları
  3. Psikoloji Bölümü – Meslek Tanıtımları
  4. Hukuk Bölümü – Meslek Tanıtımları
  5. Tarih Bölümü – Meslek Tanıtımları
  6. Farmakoloji Bölümü – Meslek Tanıtımları
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri