Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yiyecek İçecek İşletmeciliği Program ı – Meslek Tanıtımları Yiyecek-İçecek İşletmeciliği program da otellerin ve turizmle ilgili sektörün mutfaklarını idare edebilecek , gerekli malzemenin alımını yapabilecek
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı – Meslek Tanıtımları

    Sponsorlu Bağlantılar




    Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı – Meslek Tanıtımları

    Yiyecek-İçecek İşletmeciliği programda otellerin ve turizmle ilgili sektörün mutfaklarını idare edebilecek, gerekli malzemenin alımını yapabilecek elemanlar yetiştirir.

    Mesleğin İçeriği: Müşterilerin isteklerini alır, İstekler doğrultusunda maliyeti hesaplar ve müşteriye bildirir, Alınan istekler doğrultusunda malzemeyi satın alma, pişirme ve müşteriye iletme işlerinde görevli üniteleri görevleri doğrultusunda bilgilendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini sağlar, Hizmetin yerine getirilmesinde oluşabilecek aksaklıklara müdahale eder, hizmet sonrası şikayet,dilek ve önerilerin alınmasını sağlar, Gıda ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelikleri takip eder ve gereğini yapar.

    Eğitim Süresi ve İçeriği:Meslek eğitiminin süresi 2 yıldır.

    Eğitim süresince öğrenciler; Turizm Endüstrisine Giriş, Turizm Sosyolojisi, Ticari Matematik, Ekonomi, İşletme, Gıda Teknolojisi, Mesleki İngilizce, Yiyecek-İçecek Hazırlama ve Pişirme, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi, Yiyecek-İçecek Ekipman Bilgisi, Pazarlama, Menü Planlama, İçecek Bilgisi ve Bar Yönetimi, Yiyecek İçecek Satın Alma ve Kontrol, Bilgisayar, Türk Mutfağı, Tatlı ve Pasta Bilgisi, Mesleki İngilizce, Restoran İşletmeciliği, Catering (İkram Hizmetleri), Yiyecek İçecek İşletmelerinde Halkla İlişkiler gibi dersler alırlar. Ayrıca, Dünya Mutfakları ile ilgili seminer çalışması ve 2 ay yaz stajı yaptırılır.
    [g]
    Çalışma Koşulları İş İmkanları: Yiyecek ve içecek işletmeciliği meslek elemanı, genellikle büro ortamında veya kapalı mekanlarda (mutfak, bulaşıkhane, depolama yerleri, restoran ve otellerin servis ve bar kısımları) çalışır. Zaman zaman açık alanda da çalışabilir. Çalışma saatleri düzenli olmayabilir. Akşam, gece ve tatil günleri de çalışmak durumunda kalabilir. Çalışırken mutfak personeli, servis personeli, teknik servis ve müşterilerle iletişim halindedir.

    Yiyecek içecek işletmeciliği programını bitiren kişilerin çalışma alanları oldukça geniş sayılabilir. Turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere otel,restoran, pastane, yemek fabrikası, bar, fast-food, catering (ikram hizmetleri), konaklama tesisler vb. gibi yiyecek-içecek üretimi ve tüketimiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Restorasyon Programı – Meslek Tanıtımları
  3. Çay Eksperliği Programı – Meslek Tanıtımları
  4. Otomotiv Programı – Meslek Tanıtımları
  5. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü – Meslek Tanıtımları
  6. Tohumculuk Programı – Meslek Tanıtımları
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri