Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Şerbetli kolay tatlı tarifleriniz var mı? Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Pare tatlısı, denenmiş tatlı tarifleri, harika tatlılar, tatlı tarifleri, geleneksel tatlı Tatlı Tarifleri Şerbetli
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Misafir
    Sponsorlu Bağlantılar


    Kolay Tatlı Tarifleri Şerbetli

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar







    Kolay Revani













    Malzemeler



    * 4 adet yumurta

    * 1 su bardağı yoğurt

    * 1 su bardağı sıvı yağ

    * 2 su bardağı un

    * 1 su bardağı irmik

    * 1 su bardağı toz şeker

    * Kabartma tozu

    * Limon kabğu rendesi



    Şerbeti İçin

    * 5 su bardağı su

    * 4 su bardağı toz şeker

    * Yarım limon suyu



    Yapılışı





    Şerbetini kaynatın.

    Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın.

    Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katın.

    En son kabartma tozu eklenerek karıştırın.

    Tepsi yağlanarak çırpılan hamuru dökün.

    Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

    İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökün.



    Kalburabastı











    MALZEMELER



    •125 gr. oda ısısında margarin,

    •Yarım çay bardağı sıvı yağ,

    •1 Çay bardağı irmik,

    •2 Çorba kaşığı hindistan cevizi,

    •2 Çorba kaşığı pudra şekeri,

    •1 Tane yumurta,

    •1 Paket kabartma tozu ve vanilin,

    •1 Su bardağı ceviz, ( içine koymak için)

    •Aldığı kadar un



    ŞERBETİ



    •4 su bardağı şeker,

    •4 su bardağı su,

    •Yarım limon.



    ÜZERİ İÇİN: Hindistan cevizi, toz antep fıstığı, kırık fındık..



    Malzemeden kulak memesi kıvamında hamur yap. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Rendenin tırtıllı kısmına bastırıp içine yarım ceviz koy ve kapat. Yağlanmış tepsiye sırala. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarana dek pişir. Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Fırından çıkan sıcak kalbura bastıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün üzerini başka bir tepsi ile kapatıp soğumasını bekleyin. Üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı vs ile süsleyip soğuk servis yapın.

    Afiyet olsun..





    Kakaolu Şekerpare











    Malzemeler





    1 Adet margarin

    2 Adet Yumurta

    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Yarım çay bardağı pudra şekeri

    Yarım çay bardağı irmik

    1 Çay bardağı hindistan cevizi rendesi

    1 Paket kabartma tozu

    1 Paket vanilya

    2 Çorba kaşığı kakao - alabildiği kadar un



    Şerbeti için



    4 Su bardağı toz şeker,

    3,5 su bardağı su,

    1/4 limon,

    üzerine fındık





    Yapılışı

    Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı, kakaoyu ve yumurtalari koyup bir güzel karıştırıyoruz. Üzerine irmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Onunda üzerine vanilyayı kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine döküyoruz. Unun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakarak diziyoruz. Üzerine fındık, badem veya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz. Önceden ısıtılmıs 170 derece sıcaklığında bulunan fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz. Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapıyoruz. Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisinide sıcak olarak buluşturuyoruz.





    Afiyet Olsun





  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri