Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

duyu organımızla ilgili test ve cevapları Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın beş duyu organımızla ilgili atasözleri beş duyu organımızla ilgili deyimler beş duyu organımızla ilgili
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 4      

  1. Misafir
    Sponsorlu Bağlantılar


    Duyu organımızla ilgili test

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    duyu organımızla ilgili test

    1.Ic Kulakta :ICekic II. Örs III. Üzengi IV. Salyangoz

    verilenlerden hangileri bulunur?


    A) Yalnızl B) Yalnız IV C) II - III D) 1-11

    2. I. Görüntü retinanın arkasına düşer. II. Yakını iyi göremez. III. İnce kenarlı mercekle düzeltilir.

    Özellikleri verilen göz kusuru aşağıdakiler-den hangisidir?


    A) Astigmat B) Hipermetrop C) Miyop D) Renkkörlüğü

    3. Aşağıdakilerden hangisi alt derinin yapısın-da bulunmaz?

    A) Terbezi B) Yağ bezi C) Duyu sinirleri D) Renk maddeleri

    4. Işık uyartıları gözde hangi yolu izleyerek beyne gelir?

    A) Göz merceğı' - Sarı benek - Görme sinirleri

    B) Kör nokta - Sarı benek - Görme sinirleri

    C) Sarı benek - Göz merceği - Kör nokta

    D) Göz merceği - Kör nokta - Görme sinirleri

    5. Kulağımızın yapısında olduğu halde işitme-de etkili olmayan yapı hangisidir?

    A) Yarım daire kanaları

    B) Salyangoz

    C) Örs ve üzengi kemikleri

    D) Kulak zarı


    6.Kulkakta buluan yarim daire kanalarinin gorevi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ses dalgalarını kulak yoluna iletmek

    B) Vücut dengesinde etkili olmak

    C) Kulak zarının parçalanmasını önlemek

    D) Sesi orta kulağa iletmek

    7. I. Kırmızı yeşil renk körlüğü II. Miyopluk III. Astigmatlık

    Göz ile ilgili yukarıdaki hastalıklardan hangi-leri tedavi edilememektedir?


    A) Yalnız 1 B) II - III C) 1 - III D) Yalnız III

    8. Astigmat göz kusurunda hangi mercek kullanılarak düzgün görme sağlanır?

    A) Yakınsak mercek

    B) Silindirik mercek

    C) İnce kenarlı mercek

    D) Kalın kenarlı mercek

    9. Çevremizde duyduğumuz seslerin sinirlere aktarıldığı yer kulağın hangi boigesidir?

    A) Dalız B) Salyangoz C) Retina D) Üzengi

    10. Gözde görüntünün oluştuğu bölge neresi-dir?

    A) Körnokta B) Mercek C) San benek D) İris

    CEVAPLAR:1-B 2-B 3-D 4-A 5-A 6-B 7-A 8-B 9-B 10-C




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri