Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

un helvasını cıcek yag koysak nasıl olur bıde ne kadar koymak lazım Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Aslan Gözü Helvası Tarifi Yapılışı Fındıklı Kolay İrmik
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Misafir
    Sponsorlu Bağlantılar


    Un helvası yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    MALZEMELER

    1 su bardağı sıvı yağ
    2,5 su bardağı un
    2 su bardağı toz şeker
    2,5 su bardağı su

    HAZIRLANIŞI

    Öncelikle su ve şekeri derin bir kasede karıştırıp eritelim.Diğer taraftan çelik tencereyi ocağın en küçük gözüne alıp,sıvı yağı ekleyip kızdıralım.Kızan yağa unu ekleyip kavurmaya başlayalım.Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar sabırla kavuralım.Rengi sütlü kahve olduğunda (alttaki fotoğrafta aşamaları sırasıyla var,4. fotoğraf) şerbetini ekleyip hızlıca karıştıralım.Şerbetini iyice çeken helvayı (fotoğraftaki 6.aşama) en az 6-7 dakika daha kavuralım.Bu aşama çok önemli,şerbetini çekti diye helvayı ocaktan almayalım,biraz daha kavuralım ki tam kıvamında bir helva olsun.Kavurma işlemi bittikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra dilediğimiz şekli verip (ben dondurma kaşığı kullandım ) ılık olarak servis edelim.

    Not:
    kısık ateşte pişirmek ve sürekli karıştırmak çok önemli,helva kıvamını ancak bu şekilde alır. Diğer önemli noktalardan biri de helva şerbetini çektikten sonra biraz daha kavurmak,bu da en önemli kıvamı için çok önemlidir.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri