Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

perde pilavı nasıl yapılır resimli perde pilavı tarifini anlatırmısınız...... Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Perde Pilavı Tarifi /Siirt Perde Temizliği, Katlamalı Perde Temizliği, Stor Perde

  1. Misafir
    Sponsorlu Bağlantılar


    Perde pilavı nasıl yapılır

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar





    [img]http://img14.imageshack.us/img14/3942/********netperdeplav.jpg[/img]
    Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
    1 haşlanmış ince didilmiş tavuk eti
    1 ölçü süzme pilav
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 su bardağı badem (haşlanıp kabuğu soyulmuş)
    2 çorba kaşığı çam fıstığı
    Tuz, bahar ve karabiber
    Perde Pilavının Hamuru için İçin Gerekli Malzemeler:
    2,5-3 su bardağı un
    250 gr. tereyağı
    3 yumurta
    1 kahve kaşığı tuz
    Hamurun hazırlanışı:
    Yağın 100 gramı ile 3 yumurta ve tuz ezilir; 2,5 -3 bardak unla yoğrulur.
    Hamurun kıvamı sizi endişelendirmesin. Hamur bildiğiniz su böreği hamuru yumuşaklığında olmalıdır. Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır.
    Yoğurduğumuz hamur 20 dakika kadar dinlendirilir.
    Perde Pilavının Hazırlanışı:
    Keke kalıbı vb bir kalıbı hazır edelim. Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün.
    Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizilir.
    Biraz donması için dolaba koyulur.
    Kalan bademler, fıstık yağda pembeleştirilir.
    Daha sonra kuş üzümü seçilir, yıkanır.
    Demlenmiş pilav bir kaşıkla karıştırılır.
    Kavrulmuş badem, dolma fıstığı, kuş üzümü ve baharatları ilave edip karıştırılır.
    Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur. Araya didilmiş yani küçük parçalara ayrılmış tavuk konur.(yufkaları delmemesi için)
    Bir kat pilav bir kat tavuk en üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir.
    Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır.
    Üste küçük yufka kapatılıp kenarları parçalayarak sıkıştırılır.
    Üzerine yağ sürülür.
    Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir.
    İlk parça merdane ile 2-3 mm kalınlıkta açılır. Yağlamış kalıba yerleştirilir.(Yufka kenarlarından sarkık durumda olmalı kenarlara sarkmalı)
    Aralarına da minik parçalar halinde yağ koyup, kalan yufkalar yerleştirilir. Küçük üstü için ayrılır.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri