Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Resimli yemek tarifleri arıyoruz ;=) Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Balıkesirin Yemekleri, Balıkesirin Yemekleri nelerdir,Balıkesirin kültürel Yemekleri,Balık İçli tatlı, İçli tatlı tarifi, İçli tatlı tarifleri,

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Resimli yemek tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Kadınbudu Köfte

    malzemeler:



    • 800 gr. kuzu kıyması (yarısı kavrulmuş)
    • 150 gr. haşlanmış pirinç
    • Tuz, taze çekilmiş karabiber
    • 150 gr. tereyağı (10 çorba kaşığı)
    • 3 adet yumurta
    • 125 gr. un (1 su bardağı)
    • 1 bağ maydonoz( ince kıyılmış)
    hazırlanışı:
    1. Çiğ kıymanın içine pirinci, kavrulmuş kıymayı, tuzu ve biberi katıp yoğuraral köfte harcı hazırlayın.Elinize suya batırıp, bu harçtan lokma büyüklüğünde parçalar koparın, iki avucunuzun arasında yuvarlayarak top biçiminde ya da kalın ve uzun köfteler yapın.
    2. Tereyağını tavada eritin.Bir kapta yumurtaları çırpın.Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın.Yağ kızınca köfteleri tavaya yerleştirip her yanını eşit kızartın.Süzdürerek yağdan alın.
    3. Kızaran köfteleri bir servis tabağına aktarıp, üzerlerine biraz kızartma yağından gezdirerek sıcak servis yapınız.






  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. FIRINDA ISPANAKLI MANTAR


    Malzemeler:
    • 500 gr. ıspanak
    • 500 gr. mantar
    • 1 büyük boy kuru soğan
    • sıvı yağ
    • Karabiber, pulbiber
    • Beşamel sosu için ;
    • 1,5 su bardağı süt
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 çorba kaşığı un
    • 500 gram kaşar peyniri






    Hazırlanışı: Ispanaklar temizlenip yıkanır, kaynar suda azar azar 2 dakika kadar haşlanır süzerek çıkarılır. Mantar ve soğan doğranır, tavada kavrulur (mantar suyunu verip tekrar çekmeli) baharatlarla tatlandırılır. Borcama yada fırın tepsisine önce ıspanaklar dizilir onun üzerini kavrulmuş mantarlar konur. Tencerede un ve yağ kavrulur sonra soğuk süt eklenir başemal sos hazırlanır ve mantarların üzerine yayılır, en üste rendelenmiş kaşar serpilir. Önceden ısıttıgımız fırında 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kada pişirilir. ( Sebzeler piştiği için fırında fazla kalmasına gerek yok.) Afiyet olsun.



  5. Güveç


    Malzemeler:

    • 1 kğ Patlican

    • 500 gr. kotun eti
    • 750 gr. Domates
    • 6-7 Adet sivri biber
    • 1 baş sarmısak
    • 2 yemek kaşığı salça
    • pulbiber
    • karabiber, tuz
    • 1 çaybardağı Ayçiçek yağı
    • 1 bardak su
    Hazırlanışı: Önhazırlık olarak patlicanlar alcalı soyulup doğranır, ayrı bir kapta domatesler küp şeklinde doğranır, biberler doğranır, sarmısaklar soyulup ikiye bölünür, etler doğranır. Büyük bir kap içersinde doğranan patlican biber et ve sarımsak, salça ve baharatlarla birlikte harmanlanır. Etin kemikleri varsa güveç tenceresine önce kemikler dizilir sonra bir sıra harmaladığımız karışımdan yerleştirilir onun üzerine bir sıra doğradığımız domateslerden dizilir, malzemeler bitene kadar bu işlem devam edilir en üste kalan domateslerden konur, iyice bastırılır, üzerine su ve ayçiçek yağı dökülür. Güveç ocakta 5-6 saat, fırında 2 saat pişirilir. (Güveç kabınız büyük değilse küçük güveç kaplarınıda kullanabilirsiniz, küçük güveç kaplarının ağzı alüminyum folyo ile kapatılır. İçine su koyulan fıırn tepsinine yerleştirilip 220 drecede 2 saat pişrilir.) Afiyet olsun.




 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri