Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kolay kurabiye tarifleri verirmisiniz =) Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Kartop kurabiye, Kartopu kurabiye nasıl yapılır, Kurabiye tarifleri Pudingli Kurabiye, kurabiye tarifleri, denenmiş kurabiye tarifi,

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Kolay kurabiye tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE



    Malzemeler
    80gr. bitter çikolata
    125gr. tereyağı, 2 yumurta, vanilya
    yarım su bardağı tozşeker, 1 tutam tuz, Yarım su bardağı pudraşekeri
    2 su bardağı un (yaklaşık)
    2 yemek kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu


    ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
    Kısık ateşte tereyağı be çikolatayı karıştırarak eritin. Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Pudra şekerini bir kaseye alın. Fırın tepsisini 160 drece sıcaklıkta ısıtın. Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin. Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin. 2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. BALKABAKLI KURABİYE


    Malzemeler
    2 Yumurta
    1 Paket margarin veya tereyağı
    2 Çorba kaşığı süt
    4 Su bardağı un
    1/2 Su bardağı şeker
    1 Paket kabartma tozu



    İÇİNE 1/2 Su bardağı şeker, 300 Gr. Balkabağı (Soyulmuş), 50 Gr. Fındık veya ceviz içi (İri dövülmüş), Pudra şekeri (Üzerine serpmek için)

    BALKABAKLI KURABİYE TARİFİ
    Soyulan balkabağını iri dilimleyip tencereye atın. Şeker ilave edip ağır ateşte yumuşayana kadar pişirin.( Kabaklar yumuşadığında tencerenin kapağını açarak pişirin.) Kabaklar suyunu çekince ateşten alıp iyice ezin. Kabak püresinin üzerine fındık ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamuru yağuracağınız kaba margarini, süt, yumurta, şekeri ekleyin ve iyice çırpın. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyip hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve içini parmağınızla olabildiğince derin oyun. Soğuyan kabak püresini oluşan boşluğa doldurarak hamurun ağız kısmını büzelim. Margarinle yağlanmış fırın kabına dizin ve önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kurabiyeler pembeleşecek şekilde pişirin. Fırından çıkarıp pudraşekeri içinde yuvarlayın.



  5. FISTIKPARE



    Malzemeler
    100 gr. margarin
    1 çay bardağı çiçek yağı
    1 yumurta
    2 çay bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı toz yeşil fıstık
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un
    FISTIKPARE TARİFİ
    Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvıyağ, yeşil fıstık, pudra şekeri bir kaba koyularak iyice karıştırılır. Atdından kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır fakat üzerine bastırılmaz. Yağlanmış tepsiye dizilir ve 150 derece fırında 35 dakika pişirilir. Soğuyunca servis edilir.




  6. NİŞAN KURABİYESİ


    Malzemeler
    1 Paket margarin
    veya tereyağı
    1/2 Çay bardağı sıvı yağ
    4 Su bardağı un
    1 Su bardağı pudraşekeri
    NİŞAN KURABİYESİ TARİFİ
    Bir kaba erittiğiniz margarini, pudraşekeri ve sıvı yağı ekleyip çırpın.Sonrasında unu ekleyip yoğurun. Oluşan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak başparmak kalınlığında çubuklar haline getirin. Çubukların iki ucunu birleştirip küçük bir simit şekli verin. Pişireceğiniz kaba dizip, önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirin.

    NOT: Yöresel bir tat olan şekerleme, Akşehirin nişan töreninden önce kız evinden damat evine gönderilir. Şekerleme hamurunun uzun süre yoğrulması gerekir.



  7. MUHALLEBİLİ KURABİYE



    Malzemeler
    250gr margarin/tereyağı
    6 su bardağı un
    3 yemek kaşığı kakao
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Muhallebi için 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ
    Muhallebi için şeker ve yumurtanın sarısını çırpın. Tencereye alın, üzerine un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağı, ceviz ve vanilyayı ilave edin.Yağ eriyene kadar kaynatın. Hazırlanan karışımı mikserle soğuyana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Kurabiye için Eritilmiş katı yağ, sıvı yağ, kakao, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek hamur haline getirin. 20 dakika bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdaneyle açın. İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup top haline getirin. Hamurun birleştiği kısım üste gelecek şekilde dizin ve 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.





 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri