Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

kolay yapılabilen pasta tarifleri verebilirmisiniz Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Sadrazam lokumu, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatl Ağlayan pasta, pasta tarifleri,
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    kolay yapılabilen pasta tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Kurutulmuş Meyveli Kek Yapılışı

    KURU MEYVELİ KEK

    Malzemeler
    200 gram kuru erik
    50 gram kuru üzüm
    yarım litre süt
    1 paket vanilya
    5 adet yumurta
    150 gram pudraşekeri
    150 gram un
    1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    1 tutam tuz
    Hazırlanışı
    Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve bir kâseye koyup, üstüne kuru üzümleri ilave ettikten sonra, diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar bif kenarda bekletin. Tencereye koyacağınız yarım litre süte bir tutam tuz ve vanilya ilave ederek kaynatın. Bir salata kâsesine beş yumurta kırıp, 150 gram pudraşekeri ilave ettikten sonra mikserle çırpın. Tepsiyi yağlayın. Kuru üzüm ve erikleri tepsinin dibine yerleştirin. Şekeri una ilave edip karıştırın. Vanilya ile kaynattığınız sütü, hazırladığınız hamura ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsideki kuru meyvelerin üstüne dökün. Tepsiyi 210 derecede ısıtılmış fırına sürüp, 10 dakika pişirin. Termostatı 150 dereceye indirip, 45 dakika daha pişirdikten sonra, fırından çıkarıp servis yapın.
    [IMG]http://img208.imageshack.us/img208/1550/********netkurutulmusme.jpg[/IMG]

    Şeftalili Tart Nasıl Yapılır?
    Şeftalili Tart Tarifi


    [IMG]http://img190.imageshack.us/img190/4624/********netseftalilitar.jpg[/IMG]
    Malzemeler
    Tart Hamuru için:
    1,5 su bardağı un
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    1/4 çay kaşığı tuz
    125 gram tereyağı
    1 yumurta sarısı

    Vanilyalı Krema için:
    2 su bardağı süt
    6 yumurta sarısı
    1/2 su bardağı şeker
    1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş
    1,5 çay kaşığı vanilya özütü
    3 1/2 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında

    Tartın Tepesi için:
    3 adet şeftali
    1 su bardağı kaynamış su
    1/3 su bardağı badem, irice kıyılmış
    3 çorba kaşığı akçaağaç şurubu (ya da bal)

    Yapılışı
    Tart hamurunu hazırlamak için, fırını önceden 190C’de ısıtın.
    Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın.
    Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın.
    Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın.
    Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin.
    Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
    Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
    Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz.
    23 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın.
    Aluminyum bir folyoyu ya da parşömen kağıdı tart hamurunun üzerine serip nohutları tepesine yerleştirin ve fırına verin.
    Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin.
    Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
    Vanilyalı kremayı hazırlamak için, ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
    Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın.
    Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır).
    Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin.
    Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin.
    Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın.
    Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın.
    5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın.
    Ardından tereyağ parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin.
    Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz.
    Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun.
    Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.Şeftalilerin altına iki tane çizik atıp ufak boy bir tencereye koyun.
    Üzerine bir su bardağı kaynamış su ilave edip 5-10 dakika üzeri kapalı olarak orta ateşte pişmeye bırakın.
    Hemen ardından içi soğuk su ve buz dolu bir kaba aktarın (pişmelerini durdurmak için).
    Kabuklarını elinizle soyun, çekirdeğini çıkartın ve dilimlere ayırın.
    Tart hamurunuzun üzerine kremayı yayın.
    Şeftali dilimlerini üst üste gelecek şekilde dizin.
    Bademleri serpin üzerine de akçaağaç şurubu yada bal gezdirin.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri