Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yumurta , Sıvı Yağ ve Limondan Yapılan Sos Hangisidir? Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Ham Petrol Bileşenlerine Ayrılırken Sıvı-sıvı Özütleme Tekniği Neden Kullanılır Sıvı Basıncına

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Yumurta,Sıvı Yağ ve Limondan Yapılan Sos Hangisidir?

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Cevap: Mayonez

    Fransız mutfağı kökenli soğuk bir sostur.

    Çiğ yumurta sarısı ve bitkisel yağ karışımından oluşur.
    Sürekli çırpılan yumurta sarılarına koyu bir kremaya dönüşünceye değin yavaş yavaş yağ eklenmesiyle elde edilir.

    Limon suyu, hardal ya da sirke ile tatlandırılan bu bileşim,
    mayonnaise verte (yeşil sebze püreli),
    sauce remoulade (ançüez, tuşu ve kaparili),
    sauce aioli (bol sarmısaklı Provans mayonezi),
    Bin Adalar (Thousand Island) ve
    Rus usulü salata sosları gibi çok sayıda mayonez türünün temelini oluşturur.

    Mayonez terimi, üzerine bu sosun konduğu soğuk yemekler ve salatalar için de kullanılır.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri