Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

mikroskobik canlıların neden olduğu hastalıklar hakkında bilgi lazım Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Mikroskobik Canlılar Nerelerde Yaşar Besinlerimizi Mikroskobik Canlıların Etkisi Neler Ola Su Kirliliğinin
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 171      

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Mikroskobik Canlıların Neden Olduğu Hastalıklar

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Hastalık yapan mikroskobik canlılar var mıdır? Vücudumuza hangi yollarla girerler?

    Yararlı bakteriler sütten yoğurt, peynir veya yağ yapılmasını, hamurun mayalanmasını, üzümden sirke yapılmasını, turşunun mayalanmasını sağlarlar. Ayrıca toprakta yaşayan bazı bakteriler hayvan ve bitki artıklarının çürümesini sağlar.

    Zararlı bakteriler ise hastalıklara yol açar. İnsanlarda üst solunum yolu enfeksiyonları, verem, kolera, zatürree, tifüs, tifo, ülser, veba, idrar yolu iltihabı, tetanos, difteri, cüzam, tüberküloz, şarbon, bel soğukluğu, frengi dizanteri gibi hastalıklara neden olur. Ayrıca bakteriler besinlerin küflenip çürümesine de sebep olurlar.

    (Açıkta bırakılan sebze ve meyveler çürür, et kokar, yoğurt ve süt ekşir, ekmek küflenir).

    İçtiğimiz suda, yediğimiz yiyeceklerde, soluduğumuz havada gözümüzle göremeyeceğimiz kadar küçük mikroskobik canlılar bulunabilir. Çıplak gözle görülemeyen, tek hücreli mikroskobik canlılara mikroorganizma adı verilir. Yoğurt, peynir, sirke yapımında; bağırsaklarımızdaki B ve K vitamininin oluşmasında rol oynayan yararlı mikroorganizmaların yanında hastalık etkeni olan zararlı mikroorganizmalar, yani mikroplar vardır.

    Kızamık, çocuk felci, kolera, grip, uçuk, Hepatit B, AİDS, verem gibi birçok hastalığın sebebi mikroplardır. Hastalığa yol açan zararlı mikroorganizmalar, virüs ve bazı bakterilerdir. Aşağıda bazı hastalıklara yol açan mikroorganizmaların elektron mikroskobu ile çekilmiş fotoğrafları yer almaktadır.

    Bakteriler vücudumuza hangi yollarla girerler

    Zararlı mikroorganizmalar vücuda;

    su,
    yiyecekler (ağızdan),
    hava (burundan),
    mikrop taşıyıcılar (böcekler, pire, veba, sivrisinek ?ıtma, karasinek, fare ,tüberküloz),
    kan ve kirli ortamlar sayesinde (deri yaralanması ve göz ile kulak yoluyla) taşınabilir veya anne kanından bebeğe geçebilir.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. Misafir Üye

    çok teşekkür ederim işime çok yaradi


  5. Misafir Üye

    Cok cok coook isime yaradi . Cok tesekkurler:-):-):-):-)★★★


  6. Misafir Üye

    Allah tuttuğu nu gümüş madalya etsin


 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri