Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

ingilterenin yeme içme giyinme özellikleri nelerdir ? Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın ingilterenin yeme içme giyinme ve yerleşim özellikleri ingilterenin yeme içme kültürü Kanadanın yeme
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 6      

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    ingilterenin yeme içme giyinme özellikleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    İnsanlar ve Kültür Yeme İçme

    Gerçekten İngiliz mutfağı diye bir şeyin varlığı kesinlikle tartışmalıdır ancak yine de dünyanın tüm mutfaklarını neredeyse bünyesinde barındıran İngiliz mutfağını bir şekilde değerlendirmeye tabi tutabiliriz herhalde.



    Yemek alışkanlıkları; İngiliz yemek kültürü ve mutfağı, Avrupa’nın en zayıf mutfaklarından birisi olarak kabul edilir. İngilizler genelde dışarıda yemek yemeyi severler. Evlerde pişen yemekler genelde Türk damak tadına pek uygun değildir. Ancak, birkaç hafta sonunda İngiliz yemeklerine alışılabilir.
    Yemek saatleri genelde şu şekildedir:
    Kahvaltı saat 7:30-9:00, Öğle yemeği; 12:00-13:30 Akşam yemeği: 6:00-7:30

    Genelde, ülkenin kuzeyi daha temel ve geleneksel yemekleri güneye göre daha makul fiyatlarla sunma eğilimi gösterir. Bununla birlikte, her bölgenin kendi özel yemekleri vardır; bunlar arasında sığır eti kızartması, Yorkshire muhallebisi/pudingi, geyik etli börekler, kuzu eti ve pek çok balık yemeği yer alır. İngiltere hala pudinglerin vatanıdır: Spotted dick (kuş üzümü ve kuru üzümle ve böbrek yağı ile yapılır), plum duff (erikle yapılır) ve syllabub (bunun yapımında beyaz şarap da kullanılır). İngiliz kremalı çayı özellikle güney sahili mesirelerinde çay salonlarında hala sunulur. Bu genellikle bir tür yağlı çörekler, reçel, tereyağı, donmuş kaymak ve tabii ki çaydan oluşur. Pek çok yöresel fırın yemeği vardır: Kuzey İngiltere ve İskoçya'nın gözleme tipi düz yağlı çörekleri; meyveli siyah İskoç kurabiyeleri; badem doldurulan ve üstü şekerli krema kaplı bir pasta olan Bakewell turtası; ve her tür ekmek.

    Londra ve büyük şehirler, değişiklik isteyenlere, düşünülebilecek her tür etnik yemeği, özellikle de popüler ve pahalı olan Hint ve Çin yemeklerini sunar.

    Eskiden yalnız içki içilen yerler olan pubların hemen hepsi bugünlerde bir tür öğle yemeği mönüsü sunar. Birçoğu ya barda veya restoranda yenebilen akşam yemeği de sunar.

    Bahşiş zorunlu değildir ve yüzde 10-12 servis ücreti otomatik olarak faturaya eklendiği için bireye bağlıdır. Şayet faturaya eklenmezse yüzde 10-15 vermek gelenektir. Masaya servis yaygındır fakat self-servis snack barlar da mevcuttur. Snack barlar genellikle alkol satmaz.

    Yemek Tarifleri
    İngiliz meyve tatlısı:
    Malzemeler:
    Hazır kek yada mayalı hamur.
    28-30 gr. reçel
    Hazır yada taze meyve (armut, şeftali, ananas)
    28-42 gr. krema tozu
    3/4 pt süt, tamamı alınmış ya da kaymağı sıyrılmış bir şekilde
    55-60 gr. pudra şekeri
    1/4 pt krema (3/4'ü yumurta ile çırpılmış) yada sütsüz krema
    1/2 pt tatlandırılmış krema yada sütsüz krema
    28 -30 gr. melekotu
    28 -30 gr. kiraz
    Hazırlanışı:
    Mayalı hamuru iki parçaya ayırın ve reçeli arasına yayın. Cam bir kasede koyarak meyve şurubu ile ıslatın. Meyveleri küçük parçalara ayırdıktan sonra onları da hamura ekleyin.
    Geniş bir kase içerisinde krema tozunu, süt ve şekerle karıştırın. Sütü kaynattıktan sonra çok az bir miktar krema tozunun içerisine ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı bir tavaya boşalttıktan sonra kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayan malzemeyi soğuduktan sonra hamurunuzun üzerine yayın. Pastanızın üzerini çilek, melekotu yada krema ile süsleyebilirsiniz.


    Christmas (Yılbaşı) Pudingi
    Malzemeler:
    150 gr. kuru üzüm, kuş üzümü, ekmek içi, esmer şeker
    220 gr. iç yağı
    110 gr. karışık meyve kabuğu, üstü şekerle kaplı kiraz, badem
    1 limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, havuç rendesi ve elma rendesi
    1 yemek kaşığı un
    1 çay k. karışık baharat
    Biraz tuz
    6-8 yumurta
    142 gr. süt
    Hazırlanışı:
    Öncelikle kuru malzemeleri karıştırın ve daha sonra çırpmış olduğunuz yumurta ve sıvıları yavaşça kuru malzemeye ekleyin. Daha sonra malzemeyi dökeceğiniz kabı iyice yağlayın ve içine malzemeyi dökün. Üzerine yağlı kağıt ve daha sonra alüminyum kağıt döşeyin. Ardından alüminyum kağıdı sıkılaştırmak için kenarlarından içeriye doğru katlayın. Hazırlamış olduğunuz pudingi ya basınçlı bir kap içerisinde 2 saat kadar bir sürede ya da bir kap içerisinde soba üzerinde 4 saat kadar pişirebilirsiniz. Pudingin yanmasına engel olmak için ara sıra tencerenin içindeki suyu kontrol edin. İyice sarılı olan puding, uzun zaman bekletildiği takdirde daha lezzetli olabilir.
    Buharda bu kadar uzun pişirilmesinin sebebi nedir sorusuna gelince; Yılbaşı pudingi meyve, fındık gibi çok çeşitli malzemeden oluşmaktadır. Buharda pişirilen puding hem daha lezzetli hem de hala sulu olduğu için bu yöntem daha çok tutulmaktadır. Daha hızlı pişirdiğiniz takdirde puding, kabuk tutabilir. 2 saatte buharda pişirilen pudingin ortalarında hala pişmemiş yer olacaktır. Bu yüzden diyebiliriz ki pudingin pişme zamanı pudingin ölçüsüne bağlıdır. (Buhar yerine ateşte pişirdiğiniz takdirde de geçerli.)



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri