Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

deryanın dünyası proramında çıkan yemek tariflerini ekleyebilirmisiniz Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın deryanın dünyası aksesuar deryanın dünyası oya modelleri deryanın dünyası nako deryanın dünyası el
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    deryanın dünyası yemek tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Buzluk Böreği ( Büyük Yemek Kitabı-Emine Beder )

    yemek tarifleri
    Malzemeler 3 yufka 1 çay bardağı margarin ( eritilmiş ) 1 yumurta sarısı Çörek otu İçi için 1 orta boy soğan ( küp küp doğranacak) 350 gr. kıyma( yağsız) 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 demet maydanoz ( kıyılacak ) Tuz, karabiber Yapılışı Küp doğranmış soğanlar kavrulur, kıyma ilave edilir, suyunu çekene kadar kavrulur.Kıyılmış maydanoz, salça, tuz ve karabiber ilave edilir ve karıştırılır.Üç yufkanın aralarını ve üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlanır üst üste serilir.Yufkalar, sigara böreği keser gibi 4 üçgen parça elde edecek şekilde kesilir.Üçgen parçaların geniş kenarlarına kıymalı içten konur ve sarılır..Yufkalar kevgire dizilir.Üzerlerine birkaç kez su gezdirilir.Suyu iyice süzdükten sonra yufkaları, margarinle yağlanmış fırın kabına dizip buzluğa koyarak donmalarını sağlayın.Donan yufkaları buzluktan alıp çözülmeden üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında böreklerin altı üstü pembeleşene kadar pişirin ve hemen fırından çıkarın. Not: Börekleri pişer pişmez fırından alın, kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. Gerginleştirici Parfe

    yemek tarifleri
    225 gr. yumuşatılmış labne 1 ½ bardak soğuk süt 1 paket vanilyalı puding 1 ½ bardak krem şanti 16 adet bölünmüş kedi dili 1 ½ bardak orman meyveleri Yapılışı: Labneyi mixerda çırpın, yavaş yavaş sütü ekleyin, puding tozunu ekleyin, sonra 1 bardak krem şantiyi ekleyin. Bardaklara hazırlayın ( her katmana kedi dili, meyve karışımından tekrarlayarak bardağı doldurun. )


  5. Merengli Kırıntı Kek ( Yasemin Sümengen )

    yemek tarifleri
    4 adet iri boy yumurta (ufaksa 5 adet kullanabilirsiniz)
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    1 paket oda sıcaklığında margarin
    1 su bardağı toz şeker
    1/2 su bardağı toz şeker (meyveler için)
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    3-4 su bardağı un
    Dilerseniz 1 yemek kaşığı kakao
    3 adet şeftali
    Yapılışı: Öncelikle yumurtanın beyazları ve sarılarını ayırıyoruz. Yumurta sarılarını yarım su bardağı pudra şekeri ile çırpıyoruz. Üzerine küp küp doğranmış margarini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta sarıları ile margarin karıştıktan sonra kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu eleyerek ekliyoruz. Hepsini yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazırladığımız hamuru 3 e ayırıyoruz. (Burda dilerseniz hamurlardan bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ekleyip iyice yoğurabilir ve dilediğiniz bir katta kakaolu hamur kullanabilirsiniz.) İki hamur parçasını ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırıyoruz. Hamurun bir parçasını yağladığımız kelepçeli kalıbın tabanına döşüyoruz. Bu sırada şeftalileri soyup dilimliyoruz. (Dilediğiniz ve sevdiğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.) Şeftalilerin üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyip kısık ateşte hafif karamelize olana kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız meyveli karışımı kek kalıbımıza döşediğimiz tabanın üzerine yayıyoruz. Buzlukta donan hamurlarımızdan birini alıp meyvelerin üzerine rendeliyoruz. Başka bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Azar azar 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak 2 yemek kaşığı buğday nişastasını ekleyip çırptıktan sonra, kremamsı bu karışımı kalıbımıza döküyoruz ve bir kaşık yardımıyla üzerini düzeltiyoruz. Dolapta kalan son hamurumuzu da son kat olarak merengimizin üzerine rendeliyoruz ve kekimizi 150 C’de 1 saat kadar pişiriyoruz.( Yasemin Sümengen)


  6. Yumurtalı - Limonlu Karnabahar

    yemek tarifleri
    Malzemeler: 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet orta boy karnabaharın çiçekli kısımları 2 adet yumurta 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı mısır unu ( biraz krema ve soğuk suyla karıştırılmalı ) 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz yaprakları Tuz Yapılışı: Karnabaharların çiçek kısımlarını zeytinyağında soteleyin.Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip tuz ekin ve yumuşayıncaya kadar ( 7-8 dak. ) haşlayın.Diğer tarafta sosu için, yumurtaları bir kasede çırpıp limon suyunu ve mısır unu ilave edin ve karışana kadar çırpmaya devam edin.Karnabaharın suyundan birkaç yemek kaşığı ekleyip çırpın.Yumurta karışımını yavaşça karnabaharın üzerine döküp hafifçe karıştırın.Sosun yoğunlaşması için tavayı kısık ateşte 2 dak. daha bekletin ama kaynamasına izin vermeyin.Ilıtılmış bir servis kasesine alıp maydanoz serpin ve servis yapın.


 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri