Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

türkiyedeki yemek tarifleri nelerdir Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Balıkesirin Yemekleri, Balıkesirin Yemekleri nelerdir,Balıkesirin kültürel Yemekleri,Balık İçli tatlı, İçli tatlı tarifi, İçli tatlı tarifleri, Lezzetli

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Türkiyedeki yemek tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    KERKÜK DOLMASI

    Türkmeneli TV

    Malzemeler:
    ½ Kg Kıyma
    2 bardak Pirinç
    2 Adet Rendelenmiş Domates
    ½ Demet Maydanoz
    1 yemek Kaşığı Salça
    Dilediğiniz Sebzeler
    Üzüm yaprağı
    5 yemek Kaşığı sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızıbiber
    Limontozu

    Hazırlanışı:
    Yaprakları sıcak suda ıslatarak yumuşatın.
    Kıymayı geniş bir kaba alın. 2 bardak pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 1 kaşık salça, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, limontozu ve 2 kaşık sıvı yağı kıymanın üzerine ekleyin.
    Dilediğiniz sebzelerin içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın. oyulmuş patlıcan, kabak ve patatesi yağda kavurun.
    Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun ve yapraklara sarın, ara ara tencereye yerleştirin.
    Hepsini tencereye yerleştirdikten sonra, üstlerine ağır bir tabak kotun (sarmaların açılmaması için). Üzerine üstünü kapatacak kadar su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. ve az sıvı yağ Sebzeler yumuşayana dek pişirin.
    Piştikten sonra tencereyi geniş bir tabağa yada tepsiye boşaltın.

    ...

    TÜRKMEN PİLAVI



    1 kg. iri kuşbaşı kuzu eti
    1 kg. pirinç
    1 kg. domates
    1 kg. havuç
    250 gr. kuru üzüm
    250 gr. kuru kayısı
    4 baş soğan
    5 diş sarımsak
    2,5 litre su (pirincinize göre değişebilir)
    sıvıyağ
    tuz

    Soğanları soyun, ince ince kıyın. Havuçları soyun, parmak kalınlığında ve 3-4 cm. uzunluğunda kesip bir kenara bırakın. Domatesleri yıkayın, ufak ufak doğrayın.
    Bir çevirdikten sonra domatesleri ilave edin. Sebzeleri ezmemeye çalışarak tekrar domatesler eriyinceye kadar karıştırarak kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakın.
    Pirinçleri yıkayın ve kaynayan sebzelere ilave edin. Yıkanmış kuru kayısı ve kuru üzümleri bütün olarak atın. Bir kere karıştırıp, kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın. Daha sonra kevgirle altüst edip sıcak sıcak servis yapın.
    Sarımsakları soyup ikiye bölün. Tencereye sıvıyağı koyun, kızdırın. Etleri içine atın ve kevgirle karıştırarak pembeleşinceye kadar 5 dakika kavurun. Soğanları ilave edin birlikte tekrar 5 dakika kadar çevirin ve havuçları ekleyin. Tekrar karıştırıp, havuçlar biraz sararınca, sarımsakları atın.

    ...

    KAYTAZ BÖREĞİ (TÜRKMEN)

    1 paket yaş maya (42 gr)
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı su
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiği kadar un
    Yağlamak için:
    Yarım paket margarin
    Harcı için:
    400 gr orta yağlı kıyma
    1 adet iri kuru soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Önce hamur yoğrulur; karıştırma kabına su, şeker ve maya konur, parmak uçlarıyla karıştırmak suretiyle eritilir. Üzerine süt, yoğurt ve yağ konur, biraz daha karıştırdıktan sonra tuz ve orta sert kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada çiğ kıyma rendelenmiş soğan, tuz, salça ve karabiber iyice karıştırılır. Dinleneen hamur 16 eşit parçaya ayrılır. Her parça merdane yardımıyla tatlı tabağı kadar açılır. Yüzeyine eritilmiş margarin sürülür. Paket yapar gibi önce sağdan ve soldan üst üste, sonra yukarıdan aşağıya üst üste kapatılır. Bu şekilde 15 dakika kadar bekletilir. Daha sonra 4 parmak eninde kare olacak şekilde merdaneyle tekrar açılır. Hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine hazırlanan kıymalı harç yayarak konur. (lahmacun gibi) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri