Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yaban ördeği tarifleri ÖRDEK BUĞLAMASI (Ortalama kalorisi:2.490 , bir kişiye: 830) 3 adet ördek palazı 1 kahve fincanı su 80 gr tereyağı ya da margarin
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Yaban ördeği tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Yaban ördeği tarifleri



    ÖRDEK BUĞLAMASI (Ortalama kalorisi:2.490, bir kişiye: 830)
    3 adet ördek palazı
    1 kahve fincanı su
    80 gr tereyağı ya da margarin
    3 demet maydanoz
    (4 çorba kaşığı) Tuz1- Bir tencereye; tüyleri yolunmuş,içleri temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış, tuzlanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş (Şekil: 1, 2, 3, 4), 3 adet ördek dört silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyice yumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarı bir, bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır. (Ördeklerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat edilmelidir.)

    2- Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak, ördekleri kol, göğüs, but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağa yerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servis yapılmalıdır. NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır.
    ÖRDEK TENCEREDE (Domatesli) (Ortalama kalorisi: 2.770, bir kişiye :923)
    3 adet ördek palazı
    1 kahve fincanı su
    80 gr tereyağı ya da margarin
    3 adet maydanoz
    (4 çorba kaşığı) Tuz
    360 gr domates(2 büyük)
    1- Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak kızdırmalı, yağ kızınca buna; tüyleri yolunmuş,içi temizlenmiş, tütsülenmiş (Şekil:1,2,3) yıkanmış ayakları gerisine geçirilmiş (şekil: 4) ve tuzlanmış 3 adet palaz ördek katarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördeklerin bir tarafı kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 20-30 dakika arasında kızarmaya bırakılmalıdır. (Ördeklerin küçük ateşte pişmelerine dikkat edilmelidir.)

    2- Ördekler kızarınca; tencereye ,kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 3 büyükçe domates,bir buçuk silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin katarak,tencerenin kapağını kapatmalı ve domatesler sularını salıp çekmesi için 30 dakika daha pişirilmelidir.

    3- Ördekler iyice pişince bunlara, 2 kahve fincanı da su katmak sureti ile bir beş dakika daha pişirilmeli,sonra tencereyi ateşten alarak ördekleri uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli (Şekil: 6) ve kesilmiş ördekleri bir tabağa yerleştirdikten sonra üstlerine salçasını dökmeli ve servis yapılmalıdır. NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır.


    ÖRDEK FIRINDA (Ortalama kalorisi: 2.640, bir kişiye. 880)
    3 adet ördek palazı
    1 kahve fincanı su
    30 gr tereyağı ya da margarin
    3 demet maydanoz
    (4 çorba kaşığı) Tuz
    1- Üç palaz ördeği içinde rahatça çevirebilecek olduğumuz bir tepsiye; tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş (Şekil: 1, 2, 3 ), yıkanmış, üstü ovulurcasına tuzlanmış ve limonlanmış, sonrada ayakları arkasına geçirilmiş (Şekil:4) 3 palaz ördek koyarak bunlara; 1 kahve fincanı su ile 4 silme çorba kaşığı da yağ ilave etmeli, sonrada tepsiyi kızgınca fırına sürerek, her 3-4 dakikada bir içindeki yağdan kaşıkla alınıp pişmekte olan ördeklerin üzerine dökülmeli ördeklerin her tarafı nar gibi oluncaya kadar aşağı yukarı 50-60 dakika pişmeye bırakılmalıdır. (Birde ördeklerin bir tarafı kızarmadan diğer taraflarını çevirmemek gerekir.)

    2- Ördekler iyice kızarıp ta pişmiş hal alınca,fırının sıcaklığı azaltılmalı ve tepsideki ördeklerin üzerine bir tabak kapatılmalı,sonrada tepsiyi fırından alarak, bunları uzunluklarına doğru ortadan kesmeli, kesilmiş olarak bir tabağa yerleştirilmeli ve servis yapılmalı NOT: Ördekler salçasız olduğunda, piştiği sularını süzgeçten geçirerek ve üstlerine dökülerek servis yapılır.


    ÖRDEK BİGARAD (FRANSA)

    CANETON A LA BIGARADE

    4 kişi için MALZEME:
    1 adet ördek palazı (1500 gr. civarında)
    2 kahve fincanı rafine yağı
    1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
    2 çorba kaşığı sirke
    6 adet kesme şeker
    4 adet iri portakal
    1 adet limon
    1 adet portakalın suyu
    1 soğan piyaz doğranmış
    1 havuç parmak büyüklüğünde piyaz doğranmış
    4 dal maydanoz
    2 çorba kaşığı sirke 4 adet kesme şeker
    2 su bardağı fon dö vo

    YAPILIŞI :
    Portakalların iki adedinin ve yarım limonun kabuklarını soyunuz
    Kabukların iç beyaz kısmını keskin bir bıçakla yontar gibi keserek atınız, dış san kısımlarını mümkün olduğu kadar ince kibrit biçimi doğrayınız
    Kabukları bir kapta su ile beş dakika haşlayıp süzdürünüz
    Altı adet kesme şekeri iki adet portakalın kabuklarına ovar gibi sürterek kokusunu aldırınız
    Küçük bir tencereye altı adet kesme şekeri koyup ağır ateşte karıştırarak şekerleri sarı bir renkte eritiniz (kremela yapınız)
    İçine bir portakalın ve yarım limonun suyunu sıkıp üzerine yukardaki portakal kabuğunu, sirkeyi koyup ağır ağır kaynatarak suyunu çektirip ateşten alıp muhafaza ediniz
    Soyulmuş ve soyulmamış portakalların kalan kabuklarını ve zarlarını temizleyip atınız, portakalları ortadan yarıp içindeki zarlı kısmı çıkararak parmak gibi dilimleyip muhafaza ediniz
    ördeği temizleyip ciğer ve taşlığını ayırıp kollarını ve boynunu keserek ördeğin girebileceği dibi düz bir tencereye kolları boynu ve taşlığı koyunuz
    Üzerine tuzlayıp biberleyip ördeği koyup üzerine rafine yağını dökerek ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek otuz dakika pişirip üzerine sebzeleri serpiniz
    On dakika daha pişirip fırından çıkarınız ¦ Ördeği bir kaba çıkarıp muhafaza ediniz
    Tenceredeki yağı döküp tencereye fon dö voyu ilâve ediniz
    Ağır ateşte kaynatarak yarısına yakın miktarını çektirip portakal kabuklarının üzerine süzdürünüz ve iki dakika kaynatınız, ateşten alınız
    Ördeği dilimleyip bir güvece koyunuz, üzerine sostan az bir miktar sürüp ördeğin kalan sosu ve dilimlenmiş portakalları ile servis ediniz.


    ÖRDEK BOHEM (ÇEK CUMHURİYETİ)

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    1/2 kiloluk bir ördek,
    1 çorba kaşığı sadeyağ,
    1 sap kereviz,
    2 körpe havuç,
    1 baş soğan,
    1 limon,
    1 dal adaçayı,
    1 defne yaprağı,
    2 baş karanfil,
    1/2 çay kaşığı tarçın,
    4 çorba kaşığı zeytinyağı,
    yeteri kadar tuz.

    Yapımı: Ördeğin tüylerini yolup ödünü patlatmadan içini çıkardıktan sonra tütsülemeli ve bol akarsuda iyice yıkamalı. Sonra içini iyice tuzlayıp yarım limon suyuyla ıslatmalı. Birkaç yaprak da adaçayı koyduktan sonra ördeği bir kenara bırakmalı.
    Havucun dışını kazıdıktan, soğanın kabuklarını çıkardıktan sonra bunları kereviz yaprağıyle birlikte ince ince kıyarcasına doğramalı. Sonra bunları içinde sadeyağla 4 kaşık zeytinyağı bulunan bir tavaya koymalı ve tavayı kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Ördeğin katısını, ciğerini ve yüreğini de ince ince kıyıp tavaya attıktan sonra tahta bir kaşıkla karıştırarak tavadakileri kavurmalı.
    Sebzeler kavrulunca ördeği bunların üstüne oturtmalı. Tuzunu ve karabiberini serpmeli. Tarçını, karanfilleri ve defne yaprağını da kattıktan sonra vakit vakit çevirerek ördeği her yanı nar gibi oluncaya kadar kızartmalı.
    Ördek iyice kızarınca bir kaşıkla suyunun yüzündeki yağı alıp bir kenara koyup tavanın kapağını örtmeli ve ördek yumuşak bir duruma gelinceye kadar orta ısılı bir ateşte pişirmeli (Gerektiğinde fincanla azar azar tavuk suyu katmayı unutmamalı.)
    Ördek pişince bunu parçalara bölmeli ve içindeki adaçayını attıktan sonra sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli. Ördeğin salçasını süzgeçten geçirmeli. Salça çoksa bir süre kaynatarak azaltmalı. Salça çok değil de fazla suluysa o vakit de 1 tatlı kaşığı unla karıştırmalı ve bir. iki dakika kaynatarak pişirmeli. Sonra salçayı servis kâsesine boşaltmalı.
    Servis tabağının çevresini türlü şeylerle süslemek mümkündür. Genellikle Fransız'larla İtalyan'lar mısır unundan bir pelte yapmakta, sonra bu pelteleri dondurup içlerini oymakta ve salçayı bunların içine koyduktan sonra fırınlamakta ve bunlarla tabakların çevrelerini süslemektedirler.
    Bununla birlikte servis tabağının çevresini mantarlı omletlerle süslemek, de mümkündür.
    Pakistan ve çevresi ülkelerdeyse bu yemeği patates kızartması veya sote edilmiş


    *Ördek Dolması Fırında

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    1+1/2 kilo gelecek kadar bir ördek,
    süte batırılmış üç dilim bayat ekmek,
    birkaç adaçayı,
    1 baş soğan.
    1 yumurtanın sarısı,
    1 2 bardak et suyu,
    beyazı çıkarıldıktan sonra rendelenmiş 1 çorba kaşığı limon kabuğu,
    20 gram tereyağı,
    2 çorba kaşığı zeytinyağı,
    yeteri kadar tuz.

    Yapımı: Soğanın kabuğunu soyduktan sonra tuzlu suda iki dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra adaçayıyla birlikte ince ince kıyarak bir kâseye koyun. Sütte ıslatmış olduğunuz bayat ekmek dilimlerini sıkarak çıkartıp soğanların bulunduğu kâsenin içine ufalayın. Bir yumurtanın sarısıyla limon kabuğunu da katarak hep sini birbirine iyice karıştırın. Ördeğin içini ayıklayın, tüylerini yolun, ince tüylerini gidermek için tütsüleyin ve bol suda yıkayın. Suyu süzüldükten sonra hazırladığınız karışımı içine doldurun ve ince bir sicimle ördeği güzelce bağlayın. Geniş bir güvece tereyağıyla birlikte zeytinyağını koyarak tavayı ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra ördeği içine koyup her tarafını nar gibi kızartın. Sonra ördeği güveçle birlikte ateşten indirin. Tuzunu serptikten sonra güveci 120 derecedeki fırına sürün ve iki saat kadar fırında bırakın Ördek tamamen piştikten sonra güveci fırından çıkartın Ördeği servis tabağına alarak dilim dilim kesin. Butlarını ayırarak kenarına koyun.
    Beri yanda güveçte kalan salçanın içine bir bardak et suyunu ve ceviz büyüklüğünde tereyağını katarak kabı ateşe oturtun. On dakika kaynattıktan sonra ördeğin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın


    ÖRDEK FARSI BEL OROR CANETON (FRANSA)

    CANETON FARÇIE BELLE AURORE

    4 kişi için MALZEME:
    1 adet ördek palazı (1,5 kg. civarında)
    Tuz, bir çimdik karabiber
    100 gr. içyağı
    1 bardak soğuk süt
    200 gr. bir günlük bayat kabuğu çıkmış beyaz ekmek
    2 adet golden elma
    2 çay kaşığı ada çayı
    2 yumurta sarısı
    2 kahve fincanı rafine yağı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1/2 su bardağı jüy yoksa konsome veya tavuk suyu

    YAPILIŞI :
    İçyağını zar biçimi doğrayıp bir tavaya koyup orta ateşte iki üç dakika sote yapıp ateşten alınız, bir süzgece boşaltıp yağını süzdürünüz, elmaları temizleyip zar gibi doğrayınız
    Ekmek içini bir bardak süt ile beş altı dakika ıslayıp elinizle sıkarak küçük bir tencereye koyup orta ateşte ağaç spatula ile karıştırarak beş - altı dakika kavurup ateşten alınız
    İçine içyağını elmayı, tuz, biber ve adaçayını (zar gibi doğrayarak ördeğin ciğerini) ve yumurta sarılarını ilâve edip iyice karıştırınız ve ördeğin bacaklarının arasından karnına doldurup bir iğne ve sicimle ördeğin karnını dikip tuzlayıp biberleyiniz

    Ördeğin sığacağı dibi düz bir tencereye ördeği koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırında kontrol ederek ördeği kurutmadan zaman zaman kendi yağından alıp üzerine dökerek kırk dakika kızartıp fırından çıkarınız
    Ördeği bir kapta muhafaza edip tenceredeki yağını dökünüz, tencereye jüy veya et suyunu ilâve edip bir kaç dakika kaynatıp süzdürünüz
    Ördeğin karnındaki ekmekli harcı çıkarıp bir güvece veya servis tabağına koyunuz, üzerine etlerini dilimleyip yerleştiriniz
    Tereyağını kızartıp üzerine döküp sosunu yanında ayrı olarak servis ediniz



    Ördek Fırın

    Kullanılacak malzeme:
    1 adet ördek
    t adet elma
    100 gr. badem
    4 çorba kaşığı margarin
    1 bütün ekmek
    Tarçın Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı;
    Ördeği ocak ateşinde tütsüleyip iyice yıkayın. Suyunu bütünüyle süzdükten sonra içine ve dışına tuz, karabiber ye tarçın serpip iyice ovuşturun. Büyükçe bir alüminyum kağıdın üzerine ördeği ve kabuklarını soymadan ikiye ayırdığınız elmaları yerleştirin. Alüminyum kağıdı sıkıca kapatın ve pişerken suların dışarı akmaması için kenarlarını hafifçe yukarı kaldırın. Olduğu gibi fırına sürün. Kümes ördeği 1-1,5; av ördeği ise 1,5-2 saatte pişer. Kağıdı aralayıp, pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmiş ise, kağıdı iyice açıp, 15 dakika daha fırında tutun. Böylelikle derisi iyice çıtırlaşacaktır. Bu arada bir bütün ekmeği önce bir parmak kalınlığında dilimler halinde, sonra bu dilimleri küçük küpler şeklinde kesin. Dört kaşık Yayla margarinini tencerede kızdırın ve ekmeklerle birlikte önceden kabuklarını çıkartıp ikiye böldüğünüz bademleri, birer çay kaşığı tuz karabiber ve yarım çay kaşığı tarçınla pembeleşinceye kadar kavurun. Servis yapacağınız tabağa önce bademleri ve ekmekleri yayıp üzerine ördeği ve elmaları yerleştirin.


    ÖRDEK GÖĞSÜ

    Malzemeler:

    300 gr ördek göğüsü
    60 mi soya sosu
    60 mi mirin
    20 mi sıvı yağ
    125 gr salatalık, ince şeritler halinde kesilmiş
    50 gr turp, ince şeritler halinde kesilmiş
    5 gr taze zencefil, rendelenmiş
    5 ml susam yağı
    7 gr zencefl turşusu
    1 adet yufka
    40 gr karışık yeşil ve kırmızı biber, ince şeritler halinde kesilmiş
    Tuz, karabiber

    Yapılışı:

    Ördek 40 ml mirin ve soya sosu ile marine edilerek gece boyunca buzdolabında bekletilir. Kızgın bir tavada sıvı yağ ile iki tarafı da kızarana kadar sote edilir. Tuz ve karabiber serpilir. Turp, salatalık, taze zencefil, susam yağı, kalan soya sosu ve mirin bir kapta karıştırılır. Ördek çok ince bir şekilde dilimlenir. Yufkanın ortasına ördek, turplu karışım ve zencefil turşusu yerleştirilir. Sigara şeklinde sarıldıktan sonra biraz fırın ızgarasında kızartılır ve servis yapılır.


    *ÖRDEK KIZARTMASI

    1 Ördek
    6 Elma
    20 Mürdüm eriği
    1 Fincan un
    Yeteri kadar tuz

    Elma, mürdüm eriği soyup ayıkladıktan sonra doğrayın. Bunları temizlenip yıkanmış ördeğin içine doldurun. Bir tencerenin içinde fırına verip, 2-3 saat pişirin. Fırından çıktıktan sonra suyunu ayırın, içine biraz tuz ve un katıp koyulaştırın. Ördekle birlikte servis yapın.


    ÖRDEK IZGARASI

    1 Ördek
    3 Soğan
    1 Su bardağı un

    Ayıklanmış ve ütülenmiş ördeğin boynunu, omuzlan hizasında kesiniz. Kesilen yeri örtmek için boynunun derisini bırakınız. Kanat uçlarını kesiniz, un ile ovarak kokusunu gidinceye kadar yıkayınız. İçini dışını bol soğan suyuna bulayıp bir saat bırakınız. İçini tuzlayıp iğneyi sağ bacağının etinden geçirerek açılan yerlerin derilerini birleştirip dikiniz. Yalnız kanatlarını düzgün sararak sol bacağına geçiriniz. Yalnız kanatlarını düzgün sararak sol bacağına geçiriniz. İpliği oradan geri çeviriniz, iki ucunu birleştirip kuvvetli bir düğüm yapınız. Sonra şişe geçirip çevire, çevire pişirin


    ÖRDEK KIZARTMASI ELMA SALÇALI

    Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
    2 kilo ağırlığında bir ördek.
    50 gram margarin yağı,
    2 elma,
    1 tutam merzengüş veya kimyon,
    yeteri kadar tuz,
    5-6 yaprak marul veya kıvırcık salata.

    Yapımı: Ördeği tüylerini yolduktan, içini temizledikten ve tütsüledikten sonra bol akar suyun altında içini, dışını iyice yıkayın. Sonra merzengüş otuyla (veya kimyonla) ördeğin dışını ovun.
    Elmaları, kabuklarını soyup yıkadıktan sonra ördeğin boşalmış olan karnına yerleştirin.
    30 gram margarin yağını bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra ördeği tuzlayıp içine yerleştirin, vakit vakit çevirerek her tarafını kızartın. Her yanı nar gibi olunca ördeği tavayla birlikte ateşten indirin ve orta derecede olan bir fırına sürün. Pişme sırasında zaman zaman tavanın dibinde birikmiş olan suyu kaşıkla alıp ördeğin üstüne gezdirerek dökün. Eğer suyu çok azsa, buna et suyu veya sıcak su katabilirsiniz. Ördeğin piştiğini anlamak için çatalın ucunu ördeğin but tarafına batırın. Eğer kolayca batıyor ve kırmızı kan çıkmıyorsa pişmiş demektir. Çünkü but tarafı ördeğin en sert olan yeridir.
    Piştikten sonra ördeği fırından çıkarın ve tavada birikmiş olan suyu alın. Onun yerine kalan margarin yağını katın ve tavanın üstüne bir kapak kapatarak tekrar fırına sürün. Beş dakika sonra çıkarın ve on dakika kadar soğumaya bırakın. Beri yanda marulun yapraklarını bol akar suda iyice yıkadıktan ve sularını süzdükten sonra servis tabağına dizin. Bu sırada soğumuş olan ördeği parçalara bölüp marul yapraklarının üstüne yerleştirin. Ördeğin içinde pişmiş olan elmaları püre haline getirip tavadan alınmış salçayla karıştırın; bir salça kâsesine koyun ve ördekle birlikte servis


    ÖRDEK NORMAND CANARD (FRANSA)

    NORMAND KANAR NORMAND

    4 kişi için MALZEME :
    1 adet ördek palazı (1.5 kg. civarında)
    Tuz, bir çimdik karabiber
    2 kahve fincanı rafine yağı
    1/2 su bardağı tavuk suyu
    2 çay kaşığı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 kahve fincanı krema
    4 adet golden elma
    1 adet limon

    YAPILIŞI:
    Ördeğin kanatlarını ve boynunu kesiniz, taşlığını temizleyiniz
    Ördeğin girebileceği dibi düz bir tencereye (kasrola) ördeğin taşlığını, kollarını ve boynunu koyunuz ve ördeği tuzlayıp biberleyip boyun ve kollarını üzerine koyunuz
    Rafine yağını üzerine döküp orta ateşli fırında zaman zaman yağından alıp üzerine dökerek ördeğin kalitesine göre kurutmadan otuzbeş - kırkbeş dakika pişirip fırından çıkarınız
    ördeği bir kaba çıkarıp muhafaza ediniz, tenceresindeki yağı döküp tavuk suyunu ilâve edip bir kaşık tereyağı ile unu karıştırıp ilâve ediniz
    Üç dört dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alıp süzdürüp muhafaza ediniz
    Elmaları soyup elma oyacağı ile çekirdeklerini çıkarıp yarım santim kalınlığında halka kesiniz
    Küçük bir güvece, yoksa küçük tepsiye elmaları dizip üzerine bir kaşık tereyağını koyup üzerine bir yağlı kâğıt kapatıp ortadan hızlı fırında sekiz - on dakika pişirip fırından çıkarınız. (Fırın yoksa elmaları tavada tereyağında alt üst pişiriniz.)
    Bir güvecin ortasına veya bir servis tabağına ördeği dilimleyip kenarlarına elmayı diziniz
    Yukardaki sosunu tekrar bii iki dakika kaynatıp kremayı ilâve edip karıştırıp ateşten alınız
    Kalan tereyağını kızartıp ördeğin üzerine dökünüz, yanında sosu ile servis ediniz.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Yaban Ormanı, Yaban Ormanının Tanımı, Önemi, Özellikleri Nelerdir
  3. Yaban Kızlar Kitap Özeti Ursula K. Le Guin Kitapları Yaban Kızlar Kitap Tanıtımı Yab
  4. Yaban Mersini Nedir–Yaban Mersini Yararları-Yaban Mersini Faydaları
  5. Tenekede yaban ördeği yemeği
  6. yaban ördeği hakkında bilgiler ve avlanması
  7. Paylaş Facebook Twitter Google

  8. Kayıtsız Üye





    Sponsorlu Bağlantılar




    Teşekkür etmek istedim, tarifler için çok sağolun. Ördek Bohem'i yaptım buradaki tarife göre ve az önce afiyetle yedik. Beklediğimden çok çok daha iyi oldu. Emeği geçen arkadaşlara çoook teşekkür ederim. İyi akşamlar



  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri