Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Bıldırcın Yuvarlama malzeme:6 adet bıldırcın , 1 bardak pirinç , 1 bardak nohut , 8 bardak su , 4 bardak yoğurt , 2 çorba kaşığı
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Bıldırcın Yuvarlama

    Sponsorlu Bağlantılar




    Bıldırcın Yuvarlama



    malzeme:6 adet bıldırcın,1 bardak pirinç,1 bardak nohut,8 bardak su,4 bardak yoğurt,2 çorba kaşığı tereyağ,kuru nane,tuz,karabiber. pirinç soğuk suda bir saat bekletilir,temizlenmiş bıldırcınlar iri kemkleri çıkarılarak kemikli bir vaziyette mikserden bir kaç kez çekilir,yada havanda iyice döğülür.elde edilen kıyma pirinç, tuz ve karabiberle bilendırda iyice karıştırılır.el ıslatılarak nohuttan biraz irice yuvarlak köfteler yapılır.yapılan köfteler kaynayan suda 2 dakika pişirin, kenara çekip bekletilir.bu arada nohutu pişirilir nohut pişmeye yakın yaptığınız yuvalama köfteleri nohutun içine boşaltın ve kaynatın. yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpın ve çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın iyice kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırın(20 dakika) kızgın yağda naneyi kavurarak çorbanın üzerine dökün ve servise hazırlayın
    Portakallı Ördek
    MALZEMELER
    2 kg ağırlığında bir ördek
    2 adet portakal
    2 çorba kaşığı margarin
    4 adet küp kesme şeker
    1 çay kaşığı patates unu
    1 çorba kaşığı portakal likörü
    1 çorba kaşığı portakal marmeladı
    1 çorba kaşığı şarap

    HAZIRLANIŞI
    Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.
    Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin.
    Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.




    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. 5 Veya 6 Basamaklı Binliğe Yuvarlama
  3. bıldırcın nedir
  4. G.antep Usulü Yuvarlama tarifi ve hazırlaması
  5. Bıldırcın Avı
  6. Yoğurtlu Yuvarlama(Gaziantep Mutfağı)
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri