Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Turşulu Ördek MALZEMELER iç pilav için : 1 baş soğan 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Turşulu Ördek

    Sponsorlu Bağlantılar




    Turşulu Ördek

    MALZEMELER
    iç pilav için :

    1 baş soğan
    50 gr tereyağı
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 su bardağı pirinç
    1 kahve fincanı badem
    1 çorba kaşığı fıstık
    tuz, karabiber


    yemek için :

    iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
    1 baş soğan
    150 gr margarin
    kırmızı biber
    150 gr tereyağ
    tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.
    Pilavlı Bıldırcın
    MALZEMELER
    4 kişilik
    8 adet bıldırcın
    1 ½ su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı yağ
    1 kahve fincanı beyaz fıstık
    1 kahve kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri
    bir tutam karabiber
    ½ tatlı kaşığı tuz
    2 ½ su bardağı et suyu yada su


    HAZIRLANIŞI
    Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin. Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın. Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürün. Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alın. Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17 dakika çok ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada açarak servis edin



    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Diyet Lahana Turşulu Gulaş Tarifi
  3. turşulu kırmızı biber salatası tarifi
  4. GÖVEL ÖRDEK
  5. Ördek Bakımı, Ördek Bakımı İle İlgili Bİlgi
  6. Ördek Fırında
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri