Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

tavşan yemeği tarifleri KIRKLARELİNİN TAVŞAN DOLMASI VE TAVŞAN ÇORBASI Tavşan Dolması; Malzemeler: (tavşanın büyüklüğüne göre malzemeleri göz kararı k oyun ölçü yok) *avda vurduğunuz bir

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Tavşan yemeği tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    tavşan yemeği tarifleri



    KIRKLARELİNİN TAVŞAN DOLMASI VE TAVŞAN ÇORBASI

    Tavşan Dolması;

    Malzemeler:

    (tavşanın büyüklüğüne göre malzemeleri göz kararı koyun ölçü yok)

    *avda vurduğunuz bir tavşan (yakın atıpta kaburgalarını parçalamayın )
    *tavşanın karaciğeri, kalbi, (isteğe bağlı böbrekleri)
    *isteğe göre bulgur veya pirinç kullanılabilir (bulgurlu daha güzel oluyo)
    *tuz, karabiber, kekik(trakyada arnavut biberi derler bulursanız ne ala)
    *salça, ayçiçek ve tere yağ, arpa şehriye
    *soğan, sarımsak
    *iğne iplik

    Yapılışı:

    Arkadaşlar öncelikle tavşanın yüzülmesinden başlamak istiyorum. Tavşanı yüzerken dikkat edilecek yer bağırsaklarını çıkarmak için karnını fazla yarmayın çünkü sonra dikilecek bu bölüm onun için biraz yarın bağırsaklarını çıkarın daha sonra beliyle arka butlarının birleştiği omurundan kesin tavşanı iki parça haline getirin elinizde kafa, gövde ve arka bacakalr olmak üzere 3 parça var...

    daha sonra bu 3 parçayı iyice yıkayın 1 gece suda beklemesi iyi olur(isteğe bağlı kanının çıkması için biz 1 gece sıda bekletiriz). daha sonra tuz, karabiber, arnavut biberi, doğranmış soğan ve sarımsağı bir kap içinde ayçiçek yağıyla iyice karıştırın(hatta ezin) ve tavşanın içini dışını bu karışımla iyice yağlayın. böyle bir yarım saat kadar beklettikten sonra tavşanın içini dolduracağız.

    İç için tavşanın ciğerini, kalbini ve isteğe bağlı böbreklerini kesme şeker büyüklüğünde doğrayın daha sonra tavşanın büyüklüğüne göre içine koyacağınız bulgurla bunları bir güzel karıştırın biraz tuz biraz karabiber ve salçada koyun(pirinçle yapacaksanız tek fark işin içine salça girmiyo) yağınıda koymayı unutmayın... bunların hepsi göz kararı ilkinde tutturamazsanız ikincisinde mutlaka olur

    hazırladığımız bu karışımla tavşanın içini doldurun fazla şişirmeyin pişerken patlamasın ama bastırarak doldurun ve hazırladığınız iğne iplikle açık olan bölümü sıkıca dikin...

    sıra geldi tencere işine merak etmeyin düdüklü tencere felan yok bu işte eski usul yapcaz..
    tavşanı sırt üstü içine alabilecek bir tencere olması lazım. tavşanın tencereye yapışmaması için altına bir sıra (en fazla 5 yada 6 tane) asma dalı konulabilir (asma dalı tavşanın tadını bozmayan tek dal tecrübeyle sabittir) daha sonra tavşan bunun içine sırt üstü konulacak yanına arka butları ve kafasınıda koyun, üstüne çıkacak kadar su koyun ve kapağını kapatın. kapağı kapattıktan sonra kapağın etrafını un ile sudan yapılmış bir parça hamurla iyice kapatın hava almasın.. kaynamaya başlayınca hamur bir yerden delinir ve buharı ordan dışarıya verir (alın size düdüklü tencere )

    en azından 1,5 saat piştikten sonra (tavşanın kartlığına göre) kapağını açıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz burdan sonrası size kalmış piştiğine kanaat getirdiğiniz anda tancereden alın suyunuda atmayın daha çorba yapcaz

    tavşanın dolmasını ve kafasını bir tepsiye koyup fırına verin biraz kızarınca üzerine tere yağı sürün ve çıkarın

    tavşan dolması hazır sıra geldi çorbaya

    Çorbanın Yapılışı

    tavuk çorbası yapmışsınızdır aynı ona benziyor. tavşanı pişirdiğiniz suyu süzgeçten geçirin gözünüze az gelirse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz daha sonra tavşanın arka butlarını(ikisini yada birini) lime lime edin ve suya katın ayrıca göz kararı arpa şehriye ve koyulmasını istiyorsanız biraz un.
    tuzunu karabiberini yağını da katın ve kaynamaya bırakın olduğuna kanaat getirdiğinizde çorbanızda hazır(yerken biraz daha karabiber atarsanız tadını getirmiş olursunuz)...


    TAVŞAN TENCEREDE (Ortalama kalorisi: 1.850, bir kişiye: 616 )
    1 adet tavsan
    ¼ bardak sirke
    100-140 gr sade yağı yada margarin
    1 demet maydanoz
    tuz
    soğan (4 orta)
    TAVSANI YATIRMAK İÇİN:
    2 bardak et suyu
    ¾ bardak sirke
    1- Kart olmayan 800-1500 gram arasındaki tavşanın arka ayaklarındaki deriyi kesmek suretiyle etten ayırarak, deriden bir uç, yani tutamak elde etmeli, sonra da bir el ile tavşanı arka ayaklarından tutarak yukarıya kaldırmalı, diğer elle de, etten ayırmış olduğumuz derisini aşağıya doğru sıyırmak suretiyle tavşanı yüzmelidir.

    2- Sonra, yüzmüş olduğumuz tavşanı arka üstü yatırdıktan sonra karnını uzunluğuna doğru yararak bağırsaklarını, sonra da yürek ve ciğerlerini çıkarmalı (Şekil:3), yalnız içlerini dışarı alırken, karaciğere yapışık olan safra kesesini patlatmadan hemen kesip atmalıdır. (Safra kesesi patladığı takdirde et acımsı bir tat ve yeşilimsi bir renk alır.)

    3- Sonra, temizlenmiş bu hayvanı but, kol ve kaburga olarak parçalara böldükten sonra, bunları ancak alabilecek bir kaba koymalı ve hayvanı büyüklüğüne göre, üstüne 3-4 bardak kadar da sirke katarak ertesi güne kadar sirkede bırakmalıdır.

    4- Ertesi gün, bir tencereye; tavşanın büyüklüğüne göre, 5 -7 silme kaşığı arasında margarin, ya da sadeyağı koyarak, iyice kızdırmalı, kızınca, buna bir gece sirke içinde yatırılmış ve süzülmüş olan tavşanın parçalarını koyarak, arada bir çevirmek suretiyle etlerin her bir taraflarının iyice kızarmasını sağlamalıdır.

    5- Tavşan kızarınca; buna çentilircesine küçük kesilmiş 4 orta baş soğan katarak,tavşanı soğan katarak,tavşanı soğanlarla 10 dakika daha kızarttıktan sonra,bunlara 2 bardak et suyu, 1- 1/4 bardak sirke, demet halinde olmak üzere bir demet maydanoz ile 2-3 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve tavşanı iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ilk on dakika kuvvetli, sonra da ortadan daha az kuvvetteki ateşte olmak üzere iki-iki buçuk saat arasında pişirmeli ve maydanozu çıkarıp atmalı ve tavşanı da salçasıyla tabağa alarak servis yapmalıdır. (Tavşan eti pişmeden su azalacak olursa, bir miktar daha sıcak su katmalıdır.)


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İlginç Sos Tarifleri, Izgara Etlere Değişik Sos Tarifleri, İspanyol Sos Tarifleri
  3. Çikolata soslu tavuk göğsü, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, le
  4. Sadrazam lokumu, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatl
  5. Alabalık yemeği tarifleri
  6. Keklik yemeği tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri