Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

tavşan eti ile ile yapılan yemekler Günümüzde bayanların çoğu tavşan eti pişirmesini bilmediği için zor olduğunu z anne der. Bu nedenle tavşan yemeği yapmaktan kaçınır.

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Tavşan eti ile ile yapılan yemekler

    Sponsorlu Bağlantılar




    tavşan eti ile ile yapılan yemekler


    Günümüzde bayanların çoğu tavşan eti pişirmesini bilmediği için zor olduğunu zanneder. Bu nedenle tavşan yemeği yapmaktan kaçınır. Oysa tavşan etini pişirmek Tavuk pişirmek kadar kolay, yemekleri de tavukla mukayese edilme-yecek kadar lezzetlidir.
    Asıl önemli olan pişirmek değil,tavşan yemeğini çeşitlendirmek, hem göze hem de damak tadına hitap etmesini bilmektir...

    Önce çoğumuzun tavşan pişirme hakkında duydukları ama Zelanda ve Angora için geçerli olmayan bir yanlış bilgiyi düzeltmek istiyoruz.
    Tavşan pişirme sohbet konusu olduğunda çok kişi tavşan etinin kanlı olduğu için uzun süre su içinde bekletilmesi,sık sık suyun değiştirilmesi,ve en az bir gün de kışın kar içinde yaz ise buzlukta bekletilmesi gerek-tiğini iddia eder.Bunda doğruluk payı vardır
    ama bu işlem Zelanda gibi kendi beslediğimiz tavşanlar için değil av tavşanı yani yabani tavşanlar için geçerlidir.
    onlar avlandığında çoğu zaman kanı tam akmadan ölür.ikinci olarak da kesildiğinde derisi yüzülmeden eve getirilir.Yani kesildiği an derisi yüzülmez. Bu nedenle etleri kanlı olur.
    Ama zelanda tavşanı kesilir kesilmez kanı iyice akıtıldıktan sonra yüzüldüğü için eti asla kanlı olmaz.

    Angora tavşan eti zelandadan daha yağsızdır. bu nedenle zelanda kadar lezzetli olmaz.

    Zelandayı kendi yağıyla kızartabilirsiniz ama angorada az miktarda sıvı veya hayvan yağı katmanız iyi olur.

    Bazıları tavşan etinin yenmesinde dinimiz açısından tereddütler olduğunu söylerler. Ama bu doğru değildir. Çünkü helal olmasaydı Peygamber Efendimizin sağlığında Sâhabe'ler tavşan avına çıkmazdı.Ayrıca Hadislerde tavşanla ilgili yasaklayıcı bir tek söz yoktur

    MANGALDA TAVŞAN ETİ SEFASI
    Mangalda piliç veya kuzu eti pişirme çeşitlerinin hepsi tavşan eti için de geçerlidir.ama domates sosu, veya salçalı baharatlı sos ile terbiye edilirse lezzeti çok daha fazla olur.


    TAVŞANLI ARABAŞI ÇORBASI
    Arabaşını bilenler çorbasının nasıl yapıldığını da iyi bilirler..bu çorbayı tavukla değil tavşanla da yapabiliriz..Biz bilmeyenler için kısa bir tarif yapacağız.
    Temizlenmiş tavşan eti düdüklü tencerede 30-35 dakika,veya normal tencerede yenecek kıvama gelesiye haşlanarak pişirilir..
    Pişen et küçük parçalar halinde parçalanır.
    5 kişilik çorba için 3-4 yemek kaşığı un 1 fincan sıvı yağ ile yavaş ateşte hafif kızarasıya kavrulur, ve 1 su bardağı soğuk su ile boza kıvamına gelesiye çırpılır...üstüne 1 litre kadar tavşan suyu ilave edilir.
    Çorbamız pişerken içine parçaladığınız tavşan etinden istediğiniz kadar katıp tuz ve pul biberini ilave ediniz.Çorba kıvamlı olmalıdır.bu nedenle kaynamaya başladığında bir kaşık unla bir kaşık yoğurdu soğuk su ile çorba kıvamında çırparak içine ilave edin ki çorbanız özlü olsun.

    Servis yaptığınızda limonu ve biraz daha acı biber katmayı unutmayın.çünkü arabaşı çorbasının acısı bolu güzeldir.
    Pişmiş Hamurumuz yani arabaşımız var ise çorbası bu şekilde hazırlanmalıdır.
    Ama sadece çorba olarak içilecek ise aşağıdaki şekilde de yapabiliriz.


    TERBİYELİ TAVŞAN ÇORBASI
    5 kişilik çorba için 2-3 kaşık un ve bir o kadar yoğurt soğuk su ile çorba kıvamında çırpılıp süzgeçten geçirilir...Pişmiş ve çorbalık şekilde parçalanmış tavşan eti yaklaşık 1 litre tavşan suyuna atılarak orta ateşte pişirilmeye başlanır...kaynarken un-yoğurt sosu karıştırılarak içine ilave edilir..
    1 yemek kaşığı margarin katınız..çorba kabardıktan sonra yavaş ateşte 5-6 dk daha pişirilir ama çorbanın köpürüp taşmaması için dikkat etmelisiniz. Sos katıldıktan sonra çorbamız fazla özleşirse biraz sıcak su katabilirsiniz. Servise sunarken üstüne kızarmış tereyağ ilave etmeniz çorbanın lezzetini arttırır.

    FIRINDA PİRİNÇLİ TAVŞAN DOLMASI :
    Dolma yapılacak tavşanın iç organları temizleneceği zaman karın bölgesi kasıktan kaburgaya doğru sadece el girecek kadar keserek iç organlarını alın,iyice yıkayarak temizleyin.
    Tavşanın karaciğer,böbrek ve kalbini kırık leblebi büyüklüğünde parçalayarak az yağda 2-3 dk pişirin.önceden hazırladığınız yarı pişmiş pirinç pilavına karıştırın.buna yarım çay kaşığı çörek otu,bir fiske kekik, var ise taze helvaya katılan iç fıstık ve tuz ilave edip karıştırarak tavşanın içine doldurun ve karnını dikin. (yarı pişmiş pirinç biraz da tavşanla pişerken şişeceği için aşırı sıkı doldurmayınız)
    Tavşanı düdüklü tencereye koyup hizasına kadar su doldurun.yeterince tuz atıp ateşe koyun.
    Tavşan dolması 4-5 aylık tavşandan yapılacağı için orta ateşte en fazla 30-35 dakika pişiriniz.
    Ocaktan indirdiğiniz tavşanı tepsi veya toprak kayık tabak ile elektrikli fırına koyun.
    Fırın ısı ayarlı ise 250 C ye ayarlamanız yeterlidir.
    Et kızarmaya başladığında hem yanmaması hem de lezzetinin artması için üstüne tereyağı ve sulandırılmış salça veya domates sosu sürünüz.(damak zevkinize göre hazırladığınız özel soslar da olur)
    Kızarmış piliç renginde kızaran tavşanınızın yeterince pişip pişmediğini butun iç tarafından keseceğiniz küçük bir parçayı tadarak kontrol edin.pişti ise fırından çıkartın.
    Tavşan kemiği tavuk kemiği gibi yumuşaktır.o nedenle resimde gördüğünüz dilimler halinde keserken zorlanmazsınız tavşanın but ve ön ayaklarını gövdeden kesip ayrı servis yapabilirsiniz. gövdeyi sırt üstü tutup karından sırta doğru yaklaşık 3 cm kalınlıkta kesin.keskin bıçağınız sırt kemiğine dayandığında biraz daha kuvvetlice bastırmanız kesilen dilimin kopmasını sağlayacaktır.
    Tavşan dolmasını servis tabaklarında arzu ettiğiniz salata çeşiti ile süsleyebilirsiniz.
    Dolmanın üstüne az sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt koyabilirsiniz.
    Kısacası fırından çıktıktan sonrası yapılacak işlem sizin damak zevkinizle ilgilidir.
    Ama soğutmadan yemeye bakın.çünkü sıcakken daha lezzetli olur.

    FIRINDA TAVŞAN ETİ
    Malzeme ; 1 kg kuş başı doğranmış tavşan eti...(isterseniz kemikli de olabilir)
    2 adet normal büyüklükte kelle soğan...
    3 adet normal büyüklükte domates.
    10 adet sivri biber.
    2 diş sarımsak...
    kekik
    tuz
    soğan,domates,biber ve sarımsakları doğrayınız...eti toprak tavada 250-300 derecede ısınan elektrikli fırına koyup 15 dakika pişirdikten sonra soğan,biber ve sarımsağı üstüne serin.tuzunu ilave ederken parmak ucunda çok az kekik de katın.10 dakika sonra da domatesi ilave edin ve ara sıra tadına bakarak yeterince piştiğine kanaat getiresiye fırında bırakın.(ki bu süre genç tavşan etlerinde en fazla 45 dk.dır.yani fırına koyduğumuzdan alasıya geçen süre ortalama 1 saattir.Sebzesi ve domatesi bol olursa et sote tadı verir.
    İçinin malzemelerini damak zevkinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.


    TOPRAK TAVADA KIZARTMA
    Haşlanmış tavşan etini el büyüklüğünde parçalayıp toprak tabakta yanına domates, sivri biber, doğranmamış küçük kelle soğan ve birkaç diş kabuğu temizlenmemiş sarımsak koyarak elektrikli fırına sürün ve ara sıra üstüne margarin veya tere yağı sürerek kızarasıya pişiriniz.

    GÜVEÇTE TAVŞAN ETİ
    1 orta boy tavşan
    1 TK kırmızı biber
    2 Domates
    4 orta boy patates
    3 ortaboy havuç
    2 baş bütüm sarımsak
    2 defne yaprağı
    2 orta boy soğan
    1 YK Domates salçası
    1 Çay bardağı sirke
    1 çay bardağı su
    1 Su bardağı kırmızı şarap
    1 YK tereyağı
    Tuz, karabiber


    Tavşanı 2 veya 4′e bölün.Yıkayıp kuruladıktan sonra karabiber tuz ve kırmızı biberle ovun. Kızgın yağda çevirerek kızartıp Güveç’e yerleştirin üzerine doğranmış patates, havuç, soğan, domates ve yıkanmış temizlenmiş bütün bir kaç tane sarımsak koyun. 1 Bardak kırmızı şarap, 1 Çay bardağı sirke, 1 Çay bardağı suda ezilmiş domates salçası, Tereyağı, karabiber, tuz ve 2 adet defne yaprağı koyduktan sonra 1-1,5 saat 200 derecede fırında pişirin

    Tavşan Köftesi:

    Kesilip temizlenen tavşan kaynar su içerisinde iyice haşlandıktan sonra etler kemiklerinden eli le iyice ayrılıp ufaltılır. ayrı olarak bir kilo mayalı hamur alınır. Bunun içerisinde 8 yumurta kırıldıktan sonra et ile birlikte iyice yoğrulur. Bundan alınan parçalara şekil verilerek kızartılır.

    Tereyağlı Tavşan:

    Kesilen tavşan eti parçalara ayrılır. Sonra tereyağında kızartılır. Domates varsa halka halka kızartılıp üzerine konur. Etin yarısı kadar su ilave edilir. Bir baş soğan ve tereyağ ilave edilerek pişirilir.
    Benim en çok tercih ettiğim tereyağlı tavşandır.Lezzeti bamabaşka oluyor


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Rüyada Tavşan Görmek Ne Demek? Rüyada Tavşan Görmek Ne Anlama Gelir?
  3. Ramazan ayında yapılan yemekler
  4. sevimli tavşanlar, tavşan gifleri, ışıltılı hayvan gifleri animasyonlar, hareketli tavşan
  5. Aşkı anlatan yemekler, Yemek resimleri, Aşk Yemeği Sunumları, Özel Aşk Yemekleri, Sunumu Ö
  6. Yemekler,Av Yemekleri ,Avdaki Yemekler
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri