Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

FIRINDA PİRİNÇLİ TAVŞAN DOLMASI : Dolma yapılacak tavşanın iç organları temizleneceği zaman karın bölgesi kasıktan kaburgaya doğru sadece el girecek kadar keserek iç organlarını alın

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Fırında Pirinçli Tavşan Dolması

    Sponsorlu Bağlantılar




    FIRINDA PİRİNÇLİ TAVŞAN DOLMASI :
    Dolma yapılacak tavşanın iç organları temizleneceği zaman karın bölgesi kasıktan kaburgaya doğru sadece el girecek kadar keserek iç organlarını alın,iyice yıkayarak temizleyin.
    Tavşanın karaciğer,böbrek ve kalbini kırık leblebi büyüklüğünde parçalayarak az yağda 2-3 dk pişirin.önceden hazırladığınız yarı pişmiş pirinç pilavına karıştırın.buna yarım çay kaşığı çörek otu,bir fiske kekik, var ise taze helvaya katılan iç fıstık ve tuz ilave edip karıştırarak tavşanın içine doldurun ve karnını dikin. (yarı pişmiş pirinç biraz da tavşanla pişerken şişeceği için aşırı sıkı doldurmayınız)
    Tavşanı düdüklü tencereye koyup hizasına kadar su doldurun.yeterince tuz atıp ateşe koyun.
    Tavşan dolması 4-5 aylık tavşandan yapılacağı için orta ateşte en fazla 30-35 dakika pişiriniz.
    Ocaktan indirdiğiniz tavşanı tepsi veya toprak kayık tabak ile elektrikli fırına koyun.
    Fırın ısı ayarlı ise 250 C ye ayarlamanız yeterlidir.
    Et kızarmaya başladığında hem yanmaması hem de lezzetinin artması için üstüne tereyağı ve sulandırılmış salça veya domates sosu sürünüz.(damak zevkinize göre hazırladığınız özel soslar da olur)
    Kızarmış piliç renginde kızaran tavşanınızın yeterince pişip pişmediğini butun iç tarafından keseceğiniz küçük bir parçayı tadarak kontrol edin.pişti ise fırından çıkartın.
    Tavşan kemiği tavuk kemiği gibi yumuşaktır.o nedenle resimde gördüğünüz dilimler halinde keserken zorlanmazsınız tavşanın but ve ön ayaklarını gövdeden kesip ayrı servis yapabilirsiniz. gövdeyi sırt üstü tutup karından sırta doğru yaklaşık 3 cm kalınlıkta kesin.keskin bıçağınız sırt kemiğine dayandığında biraz daha kuvvetlice bastırmanız kesilen dilimin kopmasını sağlayacaktır.
    Tavşan dolmasını servis tabaklarında arzu ettiğiniz salata çeşiti ile süsleyebilirsiniz.
    Dolmanın üstüne az sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt koyabilirsiniz.
    Kısacası fırından çıktıktan sonrası yapılacak işlem sizin damak zevkinizle ilgilidir.
    Ama soğutmadan yemeye bakın.çünkü sıcakken daha lezzetli olur.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Mardin Usulü Hindi Dolması Tarifi - Mardin Usulü Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Na
  3. Fırında Biber Dolması
  4. Resimli Bumbar Dolması (Fırında) Tarifi
  5. sevimli tavşanlar, tavşan gifleri, ışıltılı hayvan gifleri animasyonlar, hareketli tavşan
  6. Fırında Tavşan Eti
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri