Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

resimli börek tarifleri Resimli Börek Anlatımı Kolay ve Lezzetli Börek Tarifleri Resimlerle Börek Çeşitleri Çok Lezzetli çok çeşitli börekler , tarifleri... Afiyet Olsun!... Üç Renkli
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    resimli börek tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    resimli börek tarifleri


    Resimli Börek Anlatımı
    Kolay ve Lezzetli Börek Tarifleri
    Resimlerle Börek Çeşitleri

    Çok Lezzetli çok çeşitli börekler, tarifleri... Afiyet Olsun!...

    Üç Renkli Rulo Börek



    Malzemeler :

    4 yufka,
    1 su bardağı sıvı yağ,
    2 havuç, rendelenip, tuzlanacak,
    250gr pastırma
    Yarım kilo ıspanağın sadece yaprakları kullanılacak. Yıkayıp, hafifce tuzlayın.
    Hamurun üzerine sürmek için, yumurta sarısı

    Yapılışı :

    Birinci yufkayı yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı serin ve yine yağlayın. İç olarak rendelenmiş havucu bu yufkanın üzerine yayıştırın. Üzerine üçüncü yufkayı, serin ve yağlayın. İç olarak, ıspanağın yapraklarını döşeyin. Son dördüncü yufkayı, üzerine serin ve yağlayın. En son iç olarak, pastırmayı bu yufkanın üzerine döşeyin.

    Üstüste döşenen yufkaların kenarlarını içe doğru bükün. (içine koyduklarınız dökülmesin) Daha sonra, bu yufkaları rulo şeklinde sarıp, ikiye bölün. Yağlanmış tepsiye koyun ve üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında kızarana dek pişirin.


    Buzdolabı Böreği



    İçi için :

    4 adet patates, haşlanıp, rendelenecek
    100 gram beyaz peynir
    2 yumurta
    1,5 su bardağı süt
    Yarım paket margarin veya tereyağı, eritilip, soğutulacak.

    Üzeri İçin :

    1 parça margarin veya tereyağı
    isteğe göre kaşar peyniri rendesi
    pul biber

    Yapılışı:

    İç malzemesini hazırlayın. Hazırladığınız bu iç malzemesi 3 yufkaya pay edilecek. Uç yufkanın her katına bu harçtan koyarak üst üste dizin. İtina ile rulo yapın. Ruloyu ikiye kesip, bir çay tepsisine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra, 15 dakika da buzlukta bekletin. Çünkü, rulo dilimlenirken zorlanmayın.

    Buzluktan çıkarınca ruloyu dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökerek 200 derece fırına verin. Böreğin altı daha çabuk kızarıyor, tepsiyi altı üstü eşit kızaracak şekilde yerleştirin.

    Köbete



    Malzemeler :

    1 paket margarin
    1 kg. un
    2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
    1 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı tuz

    İçi için :

    1 çorba kaşığı margarin veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 adet tavuk göğsü
    1 domates
    1 soğan
    1 su bardağı pirinç
    1 çay kaşığı karabiber
    3 bardak su
    1 tatlı kaşığı tuz

    İçin Yapılışı:

    Margarin veya sıvı yağ ile tavuk göğsü, kızartır gibi pişirilir. İnce kıyılmış soğan ilave ederek kızartmaya devam edilir. Rendelenmiş domates, tuz, 3 bardak suyu ilave edip, 15-20 dakika pişirilir. İçinden tavuk göğsü çıkarılıp başka bir kaba alınır. Sulu karışıma pirinç ilave edilip, pilav gibi pişirilir. Tavuk didiklenip, pilavın içine karıştırılır. Kababiber atılıp, dinlendirilir.
    Hamurun Yapılışı :

    Un, süt, yumurta, tuz ve alabildiği kadar su ile yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, tabak büklüğünda açılır. Üzerine yumuşamış margarin sürülür. Açılmış parçaların yarısı alta, yarısı üste olacak şekilde üstüste yerleştirilir. Merdane yardımı ile tepsinin ebadında büyütülürve yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Arasına tavuklu harç döşenir. Diğer kalan parçalar da merdane ile açılır, tavuklu harcın üzerine yerleştirilir. Yumurta sarısı ve sütü karıştırılıp hamurun üzerine süre-ürülür. 200 derece fırında pişirilir.

    Paçanga Böreği



    Malzemeler:

    2 adet yufka
    100-150 gr pastırma (doğranmış)
    1 su bardağı kaşar rendesi
    1 adet domates

    Kızartmak için: mısır özü yağı

    Yapılışı:

    1. Yufkalar üst üste serilir ve 8’e bölünür. Toplamda 16 adet parça olur.
    2. Domatesleri de 16 dilime kesin. (önce 2 ye sonra 8 e)
    3. Yufkaların kıyısına önce biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,Pcng3 kenarlarını içindekiler dökülmemesi için içeri katlayın. Pcng2 Sonrada kıyıdan ucuna doğru geniş ce dikdörtgen olaak şekilde katlayın.
    4. Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
    5. Yağda kızartılan börekleri kağıt peçete üzerine alın. Sıcak olarak servis yapın.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Yoğurtlu Soslu Mendil Böreği, Tavuk Kırma Böreği, Bahar Böreği Tarifi, Börek Tarifleri, De
  3. Resimli pizza börek tarifi, Pizza börek nasıl yapılır?
  4. Renkli makaronlar, Renkli makaronlar tarifi, Tatlı tarifleri, Pasta Börek tarifleri, Salat
  5. Çiğ börek, denenmiş hamurişleri, börek tarifleri,
  6. Cevizli kurabiye nasıl yapılır resimli kurabiye tarifleri pratik pastalar tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri