Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Soslu Bulgur Köftesi Bulgur geleneksel Türk mutfağında pilavdan salataya birçok yerde kullanılır. Buradaki tarif köfte şeklinde çok nefis bir şekli. Bu lezzetli bulgur köftesini isterseniz

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Soslu Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Soslu Bulgur Köftesi

    Bulgur geleneksel Türk mutfağında pilavdan salataya birçok yerde kullanılır. Buradaki tarif köfte şeklinde çok nefis bir şekli. Bu lezzetli bulgur köftesini isterseniz soğuk yemek olarak davet sofralarında isterseniz çay saatlerinde misafirleriniz ikram edebilirsiniz.

    1 su bardağı köftelik bulgur
    1 su bardağı ilik su
    1 yumurta
    1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
    1 çay kaşığı kimyon
    1 su bardağı un
    1tane haşlanmış patates
    Tuz
    Sos için:
    1 su bardağı zeytinyağı
    1-2 diş ezilmiş sarımsak
    1 çorba kaşığı biber salçası
    6 domates
    Üzeri için
    2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı

    Bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1 bardak ılık su döküp karıştırın. 10 dakika bekletin. Patatesi soyup rendeleyin. Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun. Tuz, kimyon,patates, biber salçası ve yumurta ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıp yoğurmaya devam edin. Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun.
    Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Köftelerin ortasına parmağınızın ucunu batırarak çukurlaştırın.
    Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Tuz serpip kaynatın.

    Köfteleri ekleyin. 15 dakika pişirip (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın. Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın ve haşlama suyunun 1 su bardağı kadarını ayırın.
    Sos için, sarımsakları soyup ezin.
    Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsağı soteleyin. Biber salçası ve domatesi ilave edip karıştırmaya devam edin. Üzerine ayırdığınız haşlama suyunu döküp 5 dakika pişirin. Köfteleri ekleyip kısık ateşte birkaç dakika köfteleri yavaşça karıştırın. Köfteleri servis tabağına alın. Üzeri-ne maydanoz ve taze soğan sapı serpiştirip servis yapın.

    Not: Köfteyi yoğururken çok az su kullanın. Çok su ilave ederseniz köfteler pişerken dağılır. Ayrıca sosun içene attığınız köfteleri de çok yavaş karıştın, köfteler dağılabilirler.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
  3. Resimli Soslu Balık Köftesi Tarifi
  4. Patatesli bulgur köfte tarifi yapılışı, Patatesli bulgur köfte nasıl yapılır
  5. Yumurtalı bulgur köftesi tarifi yağılışı,Yumurtalı bulgur köftesi resimli,Bulgur köftesi y
  6. Patatesli bulgur köftesi tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri