Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sebzeli Köfte Malzemeler Yağsız kıyma (400 gram) , 1 adet Soğan Bayat ekmek içi (5 dilim ufalanmış) , 1 adet Yumurta 1 çorba kaşığı Salça

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Sebzeli Köfte

    Malzemeler
    Yağsız kıyma (400 gram),
    1 adet Soğan
    Bayat ekmek içi (5 dilim ufalanmış),
    1 adet Yumurta
    1 çorba kaşığı Salça
    Maydanoz (1/4 demet ince kıyılmış),
    Tuz (1 tatlı kaşığı),
    1 çay kaşığı, Karabiber
    1 çay kaşığı Köfte baharatı
    Sebze harcı için:
    Haşlanmış havuç (1 adet),
    Haşlanmış patates (1 adet),
    Haşlanmış bezelye (5 çorba kaşığı),
    Dereotu
    Üzeri için
    75 gram rendelenmiş kaşar peynir
    Yapılışı

    Derin bir kaba kıymayı koyun. Üzerine önceden ufalanmış bayat ekmek içlerini dökün. Yumurtayı karışımın üzerine kırın. Ardından önceden yıkanmış ve ince ince doğranmış maydanoz, karabiber, köfte baharı, kaşığı tuz ve salça ilave edin. Son olarak soğanı rendenin ince tarafında rendeleyerek karışıma ilave edin.
    Tüm karışımı hamur yoğurur gibi yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birbirine karışıncaya kadar iyice yoğurun.
    Tüm kıymayı elinize alın ve toplam altı büyük eşit parçaya bölün. Tüm parçaları önce elinizde yuvarlayın, arkasından elinizle ortasını oyarak küçük kase şeklinde köfteler elde edin. Bu parçaları bir fırın kabının içine sıra sıra dizin.
    Diğer yanda önceden haşladığınız havucu ve patatesi küçük küpler şeklinde doğrayın. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edin. Tüm sebzeleri karışık olarak fırın tepsisinin içinde bulunan kase şeklindeki köftelerin içine doldurun. Kase şeklindeki köftelerin içini dikkatlice doldurduktan sonra üzerlerine ince kıyılmış dereotunu koyun ve son olarak en üste rendelenmiş kaşarları serpin. Köfteleri bu şekilde önceden 200 derece ısıtılmış fırına vererek yaklaşık 20 dakika yani köftelerin üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
    Pişen yemeğinizi fırından çıkartın ve zevkinize uygun soslarla ve garnitürlerle süsleyerek servise hazır hale getirin.

    Not: Köftelerin iyi pişmesi için. Fırının tepsi konumunu ayarlarken alt kısmına yakın konum seçin. Bu şekilde kaşarın fazla sertleşmesini önlemiş olursunuz.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Sebzeli Pizza Tarifi Yapılışı
  3. Sebzeli Börek Tarifi, Sebzeli Börek Yapılışı, Sebzeli Börek
  4. Sebzeli Et Sote Tarifi Yapılışı
  5. Top Top Köfte Yapılışı, Top Köfte Tarifi, Et Yemekleri
  6. İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri