Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Lokma - Lokma Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) 4 su bardağı un 1 adet yumurta 1-1 , 5 su bardağı ılık su Yeteri kadar

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Lokma - Lokma Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Lokma - Lokma Tarifi

    Malzemeler : (4 kişi için)

    4 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1-1,5 su bardağı ılık su
    Yeteri kadar maya
    1 Çay kaşığı tuz
    Kızartmak için :
    Ayçiçek yağı
    Şurup için :
    3 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    ½ limon suyu

    Hazırlanışı :

    Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın. Maya, yumurta, ılık su ve tuz koyarak karıştırın.
    Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayın. Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak 20 dakika mayalanması için bekletin. Yeterince mayalandıktan sonra hamur avuç içinde sıkılarak yağa batırılmış çay kaşığı yardımıyla (çay kaşığı ile yapmakta zorlanırsanız, lokma makinesi kullanın) bilye büyüklüğünde parçalar alınıp yağda kızartılır. (Önceden su, şeker ve limon karışımında bir taşım kaynatılarak hazırlanan şurup ılıması için bekletilir. Sonra kullanılır.) Yağdan aldığımız kızarmış hamur ılıtılmış şurubun içerisine atılır ve çok az bekletildikten (şekeri çekinceye kadar) sonra çıkartılır.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Büyük Lokma Çukurda Kalır Atasözünün Anlamı
  3. Lokma Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
  4. Lokma Tarifi Lokma Yapılışı
  5. Közlenmiş patlıcanlı lokma böreği
  6. Peynirli Lokma Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri