Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Süpriz Tavuk Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı SÜPRİZ TAVUK * 4 parça tavuk göğsü ( İnce dilimlenmiş) * Garnitür * Üzeri için kaşar peyniri Beşamel Sos

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Süpriz Tavuk Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Süpriz Tavuk Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı

    SÜPRİZ TAVUK

    * 4 parça tavuk göğsü ( İnce dilimlenmiş)
    * Garnitür
    * Üzeri için kaşar peyniri

    Beşamel Sos

    * 4 yemek kaşığı tereyağı
    * 3 yemek kaşığı un
    * 2 su bardağı süt
    * 1 çorba kaşığı tuz

    İnce dilimlenmiş tavuk göğüslerimizi zamanımız varsa, süte sevdiğimiz baharatları ekleyerek hazırladığımız karışımın içinde 2 saat kadar bekletiyoruz. Daha sonra göğüslerin tam ortasına bir kaşık kadar garnitür koyup, bohça şeklinde katlıyoruz ve açılmaması için ortalarına kürdan batırıyoruz. Bohça haline getirdiğimiz tavuklarımızı borcamımıza diziyoruz ve üzerlerine biraz tereyağı koyup 175 C fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

    Başka bir kapta tereyeğında unumuzu kavuruyoruz ve üzerine yavaş yavaş süt eklereyerek beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Sosumuz koyulaşıp uygun kıvama gelince, fırındaki tavuklarımızın üzerine döküyoruz ve bir sürede böyle pişmelerini sağlıyoruz. Fırından almadan önce isterseniz üzerlerine kaşar serpip, kaşarlar kızardıktan sonra yanında yine garnitür ile servis edebilirsiniz.
    PATLICANLI BULGUR PİLAVI

    * 2 adet orta boy patlıcan
    * 1 adet büyük soğan
    * 10 adet sivri biber
    * 1 adet büyük boy domates
    * 3 çorba kaşığı tereyağı
    * 2 su bardağı pilavlık bulgur
    * Yeteri kadar sıcak su
    * 4-5 dal kıyılmış nane
    * Tuz, salça

    Patlıcanları alacalı soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz ve daha sonra acısını almak için tuzlu suda bekletiyoruz.

    Tereyağının yarısını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Üzerine ince kıyılmış biber ve patlıcanı ilave edip, patlıcanlar yumuşayınca rendelenmiş domates ve tuzunu ekliyoruz. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alıyoruz.

    Bulguru yıkayıp süzüyoruz. Kalan tereyağını bir tencereye alıp bulguru sürekli karıştırarak 5 dakika kavuruyoruz. Üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyip pilav suyunu yarı yarıya çekince, patlıcanlı harcı üzerine ilave ediyoruz. Tamamen suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz ve naneleri ekleyip karıştırıyoruz. Tencerenin üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatıyoruz. 10 dakika dinlendikten sonra servis yapabiliriz.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
  3. Pastırmalı ve Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
  4. Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır
  5. Şaşırtıcı ve kolay bir pilav lezzeti Çıtırlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
  6. Taze Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri