Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

OKTAY USTA DAN TARÇINLI TUILES Malzemeler 70 gr. Yumurta akı ( 2 adet ) 70 gr. Toz şeker ( 5 YK. ) 80 gr. Un

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Oktay Usta Dan Tarçınlı Tuıles

    Sponsorlu Bağlantılar




    OKTAY USTA DAN TARÇINLI TUILES

    Malzemeler
    70 gr. Yumurta akı ( 2 adet )
    70 gr. Toz şeker ( 5 YK. )
    80 gr. Un ( 9 YK. )
    35 gr. Tereyağı
    1 çay kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Yapılışı
    1. Yumurta akı, şeker ve unu bir kapta çırpın.
    2. Eritilmiş tereyağı ilave edip tekrar çırpın
    3. Hamurdan 3 çorba kaşığı kadarını ayırın
    4. Kalan hamura kakao ve tarçın ilave edip karıştırın
    5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kakaolu karışımdan bir çorba kaşığından biraz az dökün
    6. 8-10 cm. çapında daire şeklinde yayın
    7. Beyaz karışımdan 1 çay kaşığı kadar alıp kakaolu dairelerin üzerine dökün ve kaşığın tersi ile karıştırın
    8. Malzeme bitinceye kadar bu işlemi yapın
    9. 200 derece fırında 4-6 dk. pişirin
    10. Sıcak tuiles’leri yağlı kağıttan çabucak çıkarıp merdanenin üzerine alın
    11. Tuiles’ler merdanenin şekline göre kıvrılacaktır
    Şekil aldıktan sonra servis yapın
    Afiyet olsun

    OKTAY USTA DAN PİRİNÇLİ İMAM BAYILDI


    Malzemeler
    8 patlıcan
    1 su bardağı haşlanmış pirinç
    4 diş sarımsak
    1 demet dereotu
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    3 çorba kaşığı limon suyu
    3 çay kaşığı sirke
    1 tutam toz şeker
    Tuz, karabiber
    YoğurtKaynakwh: [/URL]
    Yapılışı
    Patlıcanlardan 5 tanesinin kabuklarını alacalı soyun
    Tuzlu suda 15 dk. kadar bekletin, tekrar sudan geçirip kurulayın
    Patlıcanları kızartın
    Sarımsakları ezip zeytinyağı, limon suyu, sirke, dereotu, şeker, tuz ve karabiberle karıştırın
    Kalan 3 patlıcanı közleyip kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayıp bir kaba alın
    Sarımsaklı karışıma ekleyin, yoğurt ve haşlanmış pirinci de ilave edip hepsini iyice harmanlayın
    Kızarttığınız patlıcanları karnıyarık şeklinde kesin
    Pirinçli karışımı patlıcanların içine karnıyarık şeklinde doldurun
    Soğuk olarak servis yapın

    OKTAY USTA DAN KAR BEYAZ

    Malzemeler
    1 kg. tuzsuz lor
    1 paket margarin
    2 su bardağı pudra şekeri
    2 paket vanilya
    2 su bardağı süt
    2 paket kakaolu bisküvi

    Yapılışı
    1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın
    2. Genişçe bir kabın içinde lor, margarin, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurarak krema haline getirin.
    3. Düz bir zemine büyükçe alüminyum folyo kağıdı yayın
    4. Bisküvileri süte batırın ve hemen folyonun üzerine dizin
    5. Bisküvilerin üstüne bir kat kremadan yayın
    6. Bu işlemi 3 kez yapın, 3 kat bisküvi olmalı
    7. Son bisküvileri dizdikten sonra folyoyu bohça gibi katlayın sıkıca kapatın , buzluğa atın
    8. Buzlukta 1 saat kalsın
    9. Çıkarıp açın , üzerini ve kenarlarını kalan lorlu krema ile kaplayın ve tekrar buzlukta dinlendirin
    Afiyet olsun

    OKTAY USTA DAN KABAKLI MAKARNA

    Malzemeler:
    Dilediginiz kadar makarna
    3 domates ( kabuklarindan arinmis ve kucuk dogranmis)
    4 dis sarimsak ( dogranmis)
    2 kabak
    3 kasik zeytinyag
    tuz
    karabiber

    Nasil mi Yaptim ?
    Bilinen sekilde makarnami haslarken, diger tarafta once tavaya biraz yag koyup
    dogradigim kabaklari ters yuz ettim, sonra icine domateslerimi, sarimsaklarimi
    dahil ettim, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kisik ateste biraktim.
    Makarnamda hazir olunca tabaktaki gibi servise hazir ettim, leziz ve guzeldi.
    Afiyet olsun.
    oktayusta bumbada
    250 gr margarin
    1 çay b. pudra şekeri
    2 yumurta
    1 çay b. sıvıyağ
    3 çorba k. kakao
    1p. kabartma tozu
    1p. vanilya
    alabildiği kadar un
    iç harcı için:
    1 taze hindistan cevizi
    1 çay b. tozşeker
    üzeri için:
    1 su b. tozşeker
    2 su b.su
    HAZIRLANIŞI:
    250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın. Üzerine yumurtayı kırın. Pudra
    şekerini,sıvıyağı ekleyin. Kakaoyu da ekleyip karıştırın. En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın. İstersenizyuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin. Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin. Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün.
    Nefis bir tatlı.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Oktay usta ıslak kek tarifi yapılışı
  3. Oktay Usta Dan Kekıklı Zeytınlı Ekmek
  4. Oktay Usta Sütlaç Tarifi
  5. Oktay Usta’nın Sacher Kek Tarifi
  6. Oktay Usta Pasta Tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri