Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yumurtalı Yemek Tarifleri BAHARLI YUMURTA 2 yumurta 80 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 50 gram margarin 1 çay kaşığı kimyon 1

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Yumurtalı Yemek Tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Yumurtalı Yemek Tarifleri

    BAHARLI YUMURTA

    2 yumurta
    80 gram kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 diş sarımsak
    50 gram margarin
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    karabiber
    tuz

    Yapılışı Sahanda erittiğiniz margarini ince kıydığınız soğana ilave edip pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya başlayın. Kıyma iyice kavrulunca sarımsağı ve baharatı katıp karıştırın. Yumurtaları dağıtmadan kırıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin ve sıcak servis yapın.



    ÇILBIR-1-

    8 tane yumurta
    1 çorba kaşığı sirke
    1.5 çorba kaşığı margarin
    500 gram yoğurt
    3 diş sarımsak
    1 çay kaşığı kırmızıbiber

    Yapılışı Yayvan bir tencerenin yarısına su koyun. Ateşe oturtun. Sirke ve su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca ateşi hafifletin. Elleriniz suya yakın olacak şekilde yumurtaları kaynayan suyun içerisine kırın. Yumurtaların beyazları pişince delikli kepçeyle servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış yağ, sarımsaklı yoğurt, biraz da kırmızıbiberli yağ gezdirin. Servis yapın.


    PEYNİRLİ OMLET

    3 adet yumurta
    100 gram margarin veya tereyağı
    yeterince kaşar veya beyaz peynir
    maydanoz
    karabiber
    tuz
    Yapılışı Yağı tavada kızdırın.Yumurtaları bir kasede çırptıktan sonra tavaya dökün.Yumurtalar yarı pişince içine yeterince beyaz peynir veya kaşar peyniri koyup iyice pişirin. Pişen omletin üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiberi ilave edip katlayarak tabağa alın. Servis yapın.


    ÇILBIR-2-

    2 adet yumurta
    1 diş sarımsak
    ½ su bardağı yoğurt
    2 çorba kaşığı sirke
    kırmızı pul biber
    tuz

    Yapılışı Dibi düz bir tencerenin yarısına kadar su, yeterince tuz ve sirke koyup kaynatın. Yumurtaları kaynar suya alçaktan kırıp 5 dakika kadar pişirin. Pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla alıp tabağa koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyup en üstüne de ocakta yaktığınız kırmızıbiberli yağı gezdirip servis yapın.



    ÇIRPILMIŞ YUMURTA

    3 adet yumurta
    100 gram margarin veya tereyağı
    karabiber
    tuz
    Yapılışı Margarini eritip tuzla 4-5 sefer çırptığınız yumurtayı ilave edin. Ara sıra karıştıra karıştıra koyu kıvama gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirip isteğe göre karabiber serpip servis yapın.



    DOMATESLİ OMLET

    2 adet domates
    ½ adet kuru soğan
    1 diş sarımsak
    25 gram margarin
    karabiber
    tuz
    3 adet yumurta
    ¼ margarin
    karabiber
    tuz
    Yapılışı ince kıydığınız kuru soğanı margarin yağında yumuşayıncaya kadar pişirin. Dövdüğünüz sarımsağı katıp 1-2 sefer karıştırın. Kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı kestiğiniz domatesleri de soğana ilave edip orta ısılı ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişirin. Yeterince baharatı katıp ocaktan indirin. Sade bir omlet hazırlayıp ortasına domates sosunu koyarak katlayın. Sıcak servis yapın.


    ISPANAKLI YUMURTA

    8 yumurta
    250 gram ıspanak
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çay kaşığı karabiber
    tuz
    Yapılışı ıspanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın. Püre haline getirin. Yağı koyduğunuz bir tencereye ince kıyılmış soğanları da koyun. Hafif ateşte pembeleşinceye kadar çevirin. ıspanak püresini ilave edin ve karıştırın. Yumurtalara yuva açıp kırın. Tuz biber ekin, yumurtalar pişince servis yapın.


    KITIRLI POŞE YUMURTA

    2 adet yumurta
    2 adet tost ekmeği
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı sirke
    50 gram tereyağı
    tuz
    üzeri için:
    25 gram tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber

    Yapılışı Ekmekleri yuvarlak kesin. Sarımsağı dövüp bir su bardağı sıvıyağla karıştırın. Tavaya döküp kızdırdıktan sonra ekmekleri tersli yüzlü kızartın.

    Yumurtaları kaynar, tuzlu ve sirkeli suda poşe şeklinde pişirip, kızarttığınız ekmeklerin üzerine koyun. Üzerine kızgın tereyağında yaktığınız kırmızı pul biberli karışımdan gezdirip sıcak sıcak servis yapın.


    KIYMALI ÇILBIR

    8 yumurta
    250 gram koyun kıyması
    1 çorba kaşığı un
    yarım çorba kaşığı margarin
    1 çay kaşığı karabiber
    tuz

    Yapılışı Tencereye kıymayı koyup harlı ateşe oturtun. Kıyma suyunu çekene kadar karıştırın. Un ilave edin. Biraz karıştırıp baharat koyun. (kıymanın çok katı olmaması için biraz su ilave edin). Hazırlanan kıymayı servis tabağına koyun. Diğer tarafta çılbır olarak hazırladığınız yumurtaları delikli bir kepçeyle alıp kıymanın üzerine dizin. Az kızdırılmış yağ ve karabiber ekerek servis yapın.


    MANTARLI YUMURTA

    8 yumurta
    10-15 tane taze mantar
    3 tane soğan
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çorba kaşığı margarin
    karabiber
    tuz

    Yapılışı Bir kapta yıkayıp ayıkladığınız, halka halka doğrandığınız soğanları yağ ile öldürün. Ayıklanmış, yıkanmış, ufak ufak doğranmış mantarları, tuz, biber ve soğanları kavurduğunuz kaba koyun. Kızarana kadar çevirin. Sirkeyi ilave ederek pişirin. Yuvalar açıp yumurtaları kırın. (Yemek esnasında sirke kullanılabilir. Taze mantar yerine konserve de kullanılabilir)

    OMLET

    8 yumurta
    1.5 çorba kaşığı margarin
    maydanoz
    tuz

    Yapılışı Bir kasenin içine yumurtaları kırın. Tuz, ince kıyılmış maydanoz koyun. iyice çırpın. Tavaya yağı koyup kızdırın. Kasedeki harcın bir kısmını tavaya boşaltın. Kısa bir süre sonra altının kızarıp kızarmadığına bakın. Kızarınca tavaya bir kapak kapatarak çevirin. Pişmeyen yüzü tavaya koyun. Her iki tarafı da pişince servis yapın.


    PASTIRMA VEYA SUCUKLU YUMURTA

    8 yumurta
    200 gram pastırma veya sucuk
    1.5 çorba kaşığı margarin
    1.5 çorba kaşığı sirke
    2 tane soğan
    1 tane kesme şeker
    1 kahve fincanı su
    tuz
    Yapılışı Soğanları pastırma veya sucuğu gayet ince doğrayın.
    Tavaya yağı koyup eritin.Soğanları ilave edip biraz kızartın.Su ile birlikte pastırma veya sucuğuda ilave edip birkaç kere çevirin. Sirke ve şekeri koyun. Macun kıvamından daha yumuşak olunca yuvalar açıp, yuvalara yumurtaları kırın. Tuzu ekip dilediğiniz kıvamda pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


    PATATESLİ OMLET

    3 adet yumurta
    ¼ paket margarin
    1 adet büyük boy patates
    kızartmak için sıvıyağ
    karabiber
    tuz
    Yapılışı Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde kesip sıvıyağda kızartın. Yeterince tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sade omleti hazırlayıp yarı piştiği zaman kızarttığınız patatesleri omletin yarısına koyun. Diğer yarıya da üzerine katlayıp biraz daha pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapın.

    PEYNİRLİ OMLET

    3 adet yumurta
    100 gram margarin veya tereyağı
    yeterince kaşar veya beyaz peynir
    maydanoz
    karabiber
    tuz
    Yapılışı Yağı tavada kızdırın.Yumurtaları bir kasede çırptıktan sonra tavaya dökün.Yumurtalar yarı pişince içine yeterince beyaz peynir veya kaşar peyniri koyup iyice pişirin. Pişen omletin üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiberi ilave edip katlayarak tabağa alın. Servis yapın.



    PEYNİRLİ YUMURTA

    8 yumurta
    125 gram kaşar peyniri
    1,5 çorba kaşığı margarin
    1 çay bardağı yağsız et veya tavuk suyu
    tuz
    Yapılışı Tencereye yağı koyun. Biraz kızınca rendelenmiş peyniri azar azar serperek süratle karıştırın. Üzerine et suyu dökün. Tencerenin kapağını kapayın. Peynir pişince yumurtalara yuva açın kırın. Tuzunu ekin, servis yapın.


    SAHANDA BEYAZ PEYNİRLİ YUMURTA

    2 adet yumurta
    100 gram beyaz peynir
    50 gram margarin
    karabiber
    kırmızı pul biber
    tuz
    Yapılışı Sahanda erittiğiniz margarine yumurtaları dağıtmadan kırın. Küp küp doğradığınız beyaz peynirleri yeterince tuz ve karabiber ile birlikte yumurtaların üzerine serpip ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Yumurtalar pişince ocaktan indirip üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.



    SAHANDA PASTIRMALI YUMURTA

    2 adet yumurta
    4 dilim pastırma
    1 diş sarımsak
    50 gram margarin
    karabiber
    kırmızı pul biber
    tuz
    Yapılışı Sahanda erittiğiniz margarine ufak ufak kıydığınız pastırmaları ve sarımsağı ilave edip kavurun. Yumurtaları pastırmaların üzerine dağıtmadan kırıp yeterince tuz ve karabiber serperek ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Pişince bir tutam kırmızı pul biber serpip sıcak sıcak servis yapın.


    SAHANDA SUCUKLU YUMURTA

    2 adet yumurta
    75 gram sucuk
    50 gram margarin
    karabiber
    kırmızı pul biber
    tuz
    Yapılışı Sahanda erittiğiniz margarine yuvarlak doğradığınız sucukları ilave edip kavurun. Kavrulan sucukların üzerine yumurtaları dağıtmadan kırıp yeterince tuz ve karabiber serperek ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Pişince üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.



    SOĞANLI DOMATESLİ YUMURTA

    8 yumurta
    3 baş soğan
    3 tane kırmızı domates
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çay kaşığı karabiber
    tuz
    Yapılışı Bir sahana ayıklanmış, yıkanmış, halka halka doğranmış soğanları ve yağı koyun. Orta sıcaklıktaki ateşte çevire çevire rengi pembeleşinceye kadar karıştırın üzerini düzeltip domateslerin kabuğunu soyarak halka halka doğrayın. Tuz biberi ekip kapağını kapayın. 5 dakika sonra kapağı açıp bakın. Domatesler az su bırakmışsa biraz su ilave edin. Soğan ve domatesler iyice pişince yumurtalar içine yuvalar açın. Yumurtaları kırın. Kuru ve katı olmamasına dikkat edin. Bütün hüner suyundadır. Servis yapın.

    SOĞANLI YUMURTA

    8 yumurta
    4 baş soğan
    1.5 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı un
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı baharat
    1 fincan su veya e suyu
    tuz
    Yapılışı Soğanları ayıklayıp yıkayın. Orta kalınlıkta doğrayın. Bir sağana yağ ve soğanları koyun. Hafif ateş üzerinde tahta kaşıkla soğanların rengi pembeleşinceye kadar karıştırın. Sonra un serpip yine karıştırın. Rengi koyulaşmadan 1 çay bardağı su ve baharat ilave ederek 5 dakika kadar pişirin. Üzerini düzeltip yumurta yuvaları açarak yumurtaları kırın. Tuz ve biberi koyarak pişirin. Servis yapın. (Soğanlar piştikten ve yumurtalar kırıldıktan sonra fırına da konabilir)

    YUMURTALI PATLICAN

    2 kg patlıcan
    4 adet yumurta
    1 baş sarımsak
    1 limon
    1 çay bardağı sıvı yağ
    kırmızı pul biber
    tuz
    Yapılışı Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup, kararmamaları için limonlu su ile yıkayın ve ince ince kıyın. Bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı alın, kıydığınız patlıcanları, tuz ve 1 baş ezilmiş sarımsakla birlikte kavurun. Ayrı bir tavada, 1 çay bardağı sıvı yağda yumurtaları karıştırarak pişirin. Patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine yumurtayı yerleştirin. Pul biber serperek, servis yapın.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Balıkesirin Yemekleri, Balıkesirin Yemekleri nelerdir,Balıkesirin kültürel Yemekleri,Balık
  3. İçli tatlı, İçli tatlı tarifi, İçli tatlı tarifleri, Lezzetli tarifler, Yemek tarifleri, P
  4. Yumurtalı ve Peynirli Arpa Şehriyesi Yemek Tarifi - Yumurtalı ve Peynirli Arpa Şehriyesi N
  5. Kağıt Kebabı, Kağıt Kebabı Tarifi, Et Yemekleri Tarifleri, Denenmiş Yemek Tarifleri
  6. Domates Göbeğinde Pirinç Salatası, Salata Tarifleri, Denenmiş Yemek Tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri