Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

beğendili kebap nedir nasıl yapılır Beğendili Kebap = Hünkar Beğendi Malzemeler: 600 gr Kuzu kuşbaşı 110 gr margarin 100 gr Soğan 1 çorba kaşığı Domates

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    beğendili kebap nedir nasıl yapılır

    Sponsorlu Bağlantılar




    beğendili kebap nedir nasıl yapılır

    Beğendili Kebap = Hünkar Beğendi



    Malzemeler:

    600 gr Kuzu kuşbaşı
    110 gr margarin
    100 gr Soğan
    1 çorba kaşığı Domates salçası
    1 tatlı kaşığı Tuz
    Baharat çeşitleri
    2.5 bardak Su
    1 Kg Patlıcan
    80 gr Un
    1 lt Süt
    80 gr Kaşer peyniri rendesi
    1/2 adet Limon

    Hazırlanışı:

    Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

    Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın. Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.

    Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır. Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su sızdırmcaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya bırakın. Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın. Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.

    Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın kalan 80 gramını orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin. Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sıcak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok ağır ateşte 10 dakika pişirin. Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın. Patlıcanları ateş üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. Kaşer peyniri rendesini ilave edin. Karıştırın. Beğendiyi ateşten alın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Yoğurtlu Kebap Tarifi, Nasıl Yapılır
  3. rüyada KEBAP görmenin anlamı nedir
  4. Beğendili köy tavuğu nasıl yapılır resimli tarifi
  5. Asasin Minor combo nasıl yapılır (tarifi)-Combo nasıl yapılır, knight online combo nasıl y
  6. Altı Ezmeli Kebap, Kebap Tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri