Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Azeri Mutfaği Bozbaş Aşı Nasıl Yapılır Tarifi Piti Kebabı Kars BOZBAŞ-PİTTİ (KARS) Malzemeleri: (6 Kişilik) 1 kg. dömaca veya yağlı k oyun budu yarması 250

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Azeri Mutfaği Bozbaş Aşı Nasıl Yapılır Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Azeri Mutfaği Bozbaş Aşı Nasıl Yapılır Tarifi

    Piti Kebabı Kars




    BOZBAŞ-PİTTİ (KARS)

    Malzemeleri: (6 Kişilik)

    1 kg. dömaca veya yağlı koyun budu yarması
    250 gr. nohut
    yarım kilo baş soğan
    iki büyük patates
    yeteri kadar tuz, biber ve sarıkök.

    Yapılışı:

    Nohut bir akşam evvelinden ılık suya konur. Ertesi sabah kabuktan çıkarılır. Et 8-10 parçaya ayrılır. Her ikisi de (nohut ve et) yıkandıktan sonra tencereye konur. Eğer düdüklü tencere kullanılıyorsa soğanlarda temizlenip dörde bölünür. Patateslerde aynı şekilde doğranıp, tuzu, biberi ve sarıkök tozu bunlara ilave edilir. Bütün bunların üzerini tam örtmeyecek kadar su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra sıcak ateşe konur. İlk düdük çaldıktan 20 dakika sonra tencere ateşten alınır. Şayet normal bir yemek tenceresinde pişirilecek ise, nohut, et vs. bir saat kaynatıldıktan sonra soğanı ve patatesi ilave edilir. Bundan sonra da iki saat hafif ateş üzerinde pişmesi devam ettirilir. Bazı yerlerde mesela Iğdır ilinde bozbaş yemeği güveçte pişirilir. Arzu edenler bu yemeğe 10-15 tane ikiye ayrılmış yeşil fasulye ve iki tane de dolmalık biberi doğrayıp koyarlar.

    Servisi :

    Yemeğin suyu evvela tabaklara alınır. Ekmek (bilhassa lavaş dediğimiz yufka ekmek) buna doğranıp çatalla yenilecek kadar ıslatılıp yenir. İkinci olarak da eti, nohudu ile beraber alıp ezerek ve birbirleriyle karıştırılarak yenilir. Patates nişasta olduğu için pişme esnasında eridiğinden ezilen nohut ve ete daha hoş bir lezzet verir. Yemeğin yanında yeşil veya baş soğan muhakkak bulundurulur.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Azeri Atasözleri, Azeri sözleri,azerice sözler
  3. Azeri Pilavı Tarifi Ramazan sofralarınıza konuk veya aileleriniz için degişik bir lezzet
  4. Buche de noel tarifi nasıl yapılır - Kütük Pasta tarifi
  5. Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası) Nasıl Yapılır Tarifi
  6. Azeri Pilavı Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri