Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

BAYBURT YÖRESEL YEMEKLERİ BAYBURT ÇOK ZENGİN BİR YÖRESEL MUTFAĞA SAHİPTİR. Bayburt mutfağında et , hamur , sebze , süt ve süt mamulleri hakimdir diyebiliriz. Dilerseniz

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Bayburt Yöresel Yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    BAYBURT YÖRESEL YEMEKLERİ


    BAYBURT ÇOK ZENGİN BİR YÖRESEL MUTFAĞA SAHİPTİR. Bayburt mutfağında et, hamur, sebze, süt ve süt mamulleri hakimdir diyebiliriz. Dilerseniz kısaca isimlerinden bahsedelim.


    ÇORBALAR

    : Mercimekli çorba, fasulyeli çorba, Ayranlı çorba, Patates çorbası, Bulgur çorbası, Kesme çorba, Kavut çorbası, Yavan çorba, Herle çorbası, Lahana çorbası, Alabalık çorbası diye sayabiliriz.



    YEMEKLER :


    Lor dolması,
    Yalancı dolma,
    Ekşili dolma,
    Kara parcar,
    Bayburt tava,
    Yahni,
    Herse,
    Kalacoş,
    Kavut haşlaması,
    Bayburt köftesi
    Çaşur köftesi,
    Pazı kavurması,
    Çiriş kavurması,
    Civil peynirli kuymak,
    kuymak,
    doldurma mantı,
    Lahana sarması,
    hingel, ziron,
    su böreği,
    el böreği,
    yoğurtlu kesme manti
    Kabak dolması,
    Hindi dolması,
    İmir dolması,
    Bumbar dolması,
    Fasulye Yaprağı sarması,
    Zeytinyağlı Fasulye yaprağı sarması,
    Kabak bastısı
    Ayva yahnisi,
    Cılbıra,
    Arabistan,
    Çırtma,
    Sulu kıyma,
    Döner kebap,
    borani,
    haşıl,
    papara,
    yaprak mantı,



    PİLAVLAR :

    Göbekli pilav, etli bulgur pilavı, sıvıklı ‘yı sayabiliriz.



    TATLILAR


    : Azık tatlısı, Tatlı çorba, Tatlı erişte, Tatlı börek, Sarığı burmu, Kaz kaldıran, Süt helvası, Bal helvası, Tel helvası, Hasuta, Erik Kaysefesi, Baklava diyelim.
    Birde bayburt’ta önemli yer tutan ve artık ticari olarak ta yaygın olarak piyasaya sunulan Açma kete, bohça kete, içli çöreği sayabiliriz.



    Kavut Çorbası




    Malzemeler1 su bardağı kavut unu
    5 su bardağı su
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Yeterince tuz



    Yemeğin YapılışıTencereye tereyağı ve kavut unu koyulup kavrulur. 5 bardak su ilave edilip karıştırılarak kaynatılır. Hafif ateşte 15 dakika kaynatılır. Tuzu da ilave edilip pişirilir.



    Bumbar Dolması





    Malzemeler
    1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
    2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
    2 İri Soğan (rendelenmiş)
    200 gr Pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış)
    1/4 Su Bardağı Su
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber



    Yemeğin Tarifi
    Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz.


    Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Barsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Bayburtun Yemekleri, bayburtun yöresel yemekleri,bayburtun meşhur yemekleri,bayburt yemekl
  3. Bayburt yöresel kıyafetleri,bayburt giysileri,bayburtun yöresel kıyafetleri
  4. Bayburt yöresel yemekleri,bayburt meşhur yemekleri,bayburt yemekleri,bayburtun yemekleri
  5. Bayburtta ne yenir, Bayburtda ne yenir, Bayburt yemekleri, Bayburt'un nesi meşhur?
  6. Bursa yöresel yemekler, bursa yemekleri,bursa yöresel yemekleri,bursa yemek kültürü,bursan
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri